Tips voor Colombo met kinderen
Sri Lanka
Mireille Steegmans
Sri Lanka
10/01/2020
4 min

Colombo: do or don't met een kind?

10/01/2020
4 min

Veel mensen die naar Sri Lanka gaan twijfelen over Colombo met kinderen. En terecht, want de stad heeft geen grote highlights. Wij nemen je mee naar Colombo!

In dit artikel over Colombo 

Colombo Airport

Als je naar Sri Lanka gaat dan land je op Colombo Airport. Een misleidende naam, want Colombo Airport ligt vele malen dichter bij Negombo dan bij de hoofdstad Colombo. En dat is dan ook de reden dat veel toeristen hun reis in Sri Lanka starten in Negombo. Wij ook. Maar toch willen we de hoofdstad graag met eigen ogen zijn, al zijn de reacties nou niet direct heel lovend en positief. Colombo heeft gewoon geen highlights is een veelgehoorde mening. En dat is inderdaad waar. Verwacht geen overweldigende stad zoals bijvoorbeeld Bangkok of Beijing. En toch vonden wij Colombo wel de moeite waard voor een bezoekje. Wat meespeelde was dat wij ruim de tijd hadden en we werden rondgechauffeurd door een taxi, dus lekker de luxe manier. We nemen je mee naar wat wij allemaal zagen in Colombo, dat trouwens ongeveer een uur rijden van Negombo ligt met de taxi. In de spits ga je het bij lange na niet redden in een uur, dan weet je dat alvast. En natuurlijk rijdt er een bus! Wij namen de bus vanuit Colombo Railwaystation naar Negombo en hebben in totaal 2,5 uur in de (snelbus (!) gehobbeld. Ja, het kostte geen knoop, maar onze voorkeur had het niet met een kleuter in de hitte.

Dagje Colombo met kinderen in Sri Lanka

Overnachten in Colombo? No way!

Overnachten in Colombo met kinderen? Niet doen! Geen haar op je hoofd die erover na zou moeten denken. Wij zagen Negombo en Colombo en al lijkt het een slimme zet om bij aankomst of vertrek in de hoofdstad te overnachten; doe het niet. Negombo heeft strand, Colombo niet. In Negombo is op loopafstand veel te bereiken, Colombo nodigt gezinnen niet echt uit om rond te lopen. Negombo is beter ingericht op toeristen en bovendien is Colombo met alle uitlaatgassen en drukte nou gewoon niet echt de plek om te verblijven met kinderen. Been there one day, done that! 

Hotel in Colombo met kinderen

Te voet, taxi, tuk tuk of ...?

Hoe kun je Colombo het beste verkennen? Te voet, met het openbaar vervoer, met de tuk tuk of taxi of zijn er nog andere mogelijkheden? Wij gingen een dag naar Colombo met een taxi inclusief privé chauffeur die ons highlights liet zien en best wat te vertellen had. Met dat laatste moet je natuurlijk een beetje geluk hebben. Het grote voordeel van een taxi is dat je in één dag gewoon echt Colombo kunt zien en dan zeker weet dat je hier voorlopig niet terug wilt komen. Dat klinkt wat negatief, maar zo is het niet bedoeld. Colombo is een prima stad, maar in geen enkel opzicht een metropool die je niet mag missen. Colombo met een tuk tuk is ook superhandig, omdat je door kleine straatjes gaaf en net wat flexibeler bent dan met een taxi. Met warm weer alleen geen airco. Te voet vinden wij geen optie met kinderen in Colombo

Beste uitzicht over de haven van Colombo

Uitzicht over de haven van Colombo

Vanuit het Grand Oriental Hotel Colombo heb je een compleet uitzicht over de haven. Voor de foto van de voorkant van het Grand Oriental Hotel Colombo loop je niet warm, of wel? Onze chauffeur garandeerde ons dat we toch beter maar naar binnen konden gaan, hij zou wel wachten. Een beetje argwanend en ongemakkelijk gaan we de lift in naar de bovenste verdieping. Daar lopen we alsof we kind aan huis zijn het restaurant in en zijn serieus flabbergasted over het uitzicht dat we voorgeschoteld krijgen. Kijk hieronder zelf maar even mee. Het uitzicht is wijds en voor een kind geweldig: de haven in één enorme oogopslag bij elkaar. Inclusief grote schepen, enorme hijskranen en containers. Dit uitzicht wil je niet missen als je in Colombo met kinderen bent!

Tips Colombo met kinderen

Galle Face Green

Galle Face Green is eigenlijk een lange groene strook land aan de Indische Oceaan met een lange promenade en een speeltuintje. Deze boulevard ligt bij het oude parlement van Sri Lanka en hier vind je dan ook de beste hotels van de stad. Wat ons in het algemeen opvalt is dat Colombo enorme moderne stukken heeft. Aan de andere kant zien we bijvoorbeeld achter het station van Colombo ook een hele andere kant van de stad. Een gebied waar je het liefst niet wilt komen met een kind. Vanwege de veiligheid, drukte en hectiek bij elkaar opgeteld.

Galle Face Green Colombo

Beira Lake

In het hart van de stad vind je het pittoresque Beira Lake dat eigenlijk helemaal wordt omringd door het zakendistrict van Colombo. Vroeger werd het meer gebruikt om goederen binnen de stad te vervoeren.

Het Fort en Pettah Market

De Pettah Market is ongeveer de enige bekende ‘attractie’ van Colombo. In dit levendige marktgebied waan je je even in een drukke Indiase stad. Bij aankomst worden je zintuigen overvallen door veel schreeuwerige uithangborden, harde muziek en onbekende geuren. De meeste verkopers proberen een praatje met je te maken en vragen waar je vandaan komt. Het is leuk om te merken dat mensen meer geïnteresseerd zijn in contact dan in het sluiten van een verkoopdeal. Voor goedkope sapjes kun je ook prima in de Pettah terecht: gemiddeld betaal je hier zo’n 70 cent voor een heerlijk glas vers vruchtensap.