Dierentuinen over de grens in Duitsland
Duitsland
Mireille Steegmans
Duitsland
09/23/2021
4 min

Leuke dierentuinen in Duitsland, net even over de grens

09/23/2021
4 min

De dierentuin. Het is en blijft een populair uitje voor jong en oud en in Nederland zijn er prachtige dierentuinen die je zeker moet bezoeken. Maar wist je dat er net over de grens ook een aantal leuke dierentuinen in Duitsland zijn?

Dierentuinen in Duitsland nèt even wat goedkoper

Er is wat mij betreft één nadeel van onze dierentuinen in Nederland zoals Burgers’ Zoo, Diergaarde Blijdorp, GaiaZOO, Ouwehand Dierenpark en Artis: de prijs. Voor een dagje Burgers’ Zoo ben je met 2 volwassen en 2 kinderen van 4 t/m 9 jaar als snel bijna € 70 entree kwijt. Als je de kaarten tenminste van tevoren online bestelt. Dan heb je de parkeerkosten, iets te eten en de benzine nog niet meegeteld. Oftewel: een dagje dierentuin kan best wel in de papieren lopen voor veel gezinnen. Natuurlijk is de prijs legitiem als je bekijkt dat al die dierenmonden gevoerd moeten worden en het park onderhouden. Maar voor de kleinere portemonnee is er een alternatief bij onze Oosterburen! Dierentuinen in Duitsland zijn net even wat meer betaalbaar doordat ze vaak subsidie krijgen vanuit de overheid. Prettig voor de Duitsers zelf en ook voor de Nederlanders natuurlijk.

Korting op je boodschappen en de benzine

Nogmaals: de dierentuinen in Nederland zijn prachtig, maar het prijskaartje is voor gezinnen vrij hoog. In Duitsland – net over de grens – zijn er een paar goede dierentuinen die weliswaar kleiner zijn, maar zeker voor een dagje plezier zorgen met je gezin. De prijzen zijn echt een heel stuk aantrekkelijker en bovendien kun je een halve dag in de dierentuin heel erg goed combineren met een paar uurtjes shoppen in Duitsland. Je benzine verdien je op die manier makkelijk terug, want bijvoorbeeld voor toiletartikelen geldt dat deze in Duitsland al snel 50% goedkoper zijn dan in Nederland. Ja, 50% inderdaad! Dus: inpakken en hop naar Duitsland toe voor een dagje fun en groot inslaan.

Dierentuin Kleve Duitsland

Een betaalbaar dagje in Dierentuin van Kleve

Vooral met kleine kinderen is bijvoorbeeld de dierentuin in Kleve – Tiergarten Kleve – zeer geschikt. Het is wat kleiner, gemoedelijker en overzichtelijker. Je vindt er fretten, rode panda’s, zeehonden, lama’s, wilde zwijnen, ezels en nog meer. In november en december is er ook de mogelijkheid om een nachtsafari te maken in Tiergarten Kleve. Volwassenen betalen € 6,00 entree en voor kinderen vanaf 2 jaar betaal je € 4,00. De prijzen voor eten en drinken zijn ook nèt wat aantrekkelijker dan in Nederland. Een prima alternatief dus voor de afwisseling en je kinderen zijn zelfs écht in een ander land, wat voor kinderen zeker bijzonder is.