Dagje Dokkum met kinderen
Friesland
Mireille Steegmans
Friesland
11/14/2017
5 min

Er op uit in Dokkum, by day...and by night!

11/14/2017
5 min

De stad van het smalste huisje van Nederland. De stad aan de Elfstedentocht. De stad waar Bonifatius werd vermoord en de stad die heerlijk is om te bezoeken met je gezin. Niet alleen Dokkum met kinderen is leuk, ook de omgeving heeft enorm veel te bieden.

Struin door de noordelijkste 11-stedenstad

Dokkum is één van de 11 steden die een belangrijke rol speelt tijdens de Elfstedentocht. Een lang weekend Dokkum is zeker niet overdreven, want er valt in de omgeving van Dokkum zo ontzettend veel te beleven. Je hoeft je met kinderen dus geen seconde te vervelen, want je kunt onder andere fietsen, sloepvaren, wadlopen en de natuur in. Maar natuurlijk heb je Dokkum niet gezien als je het kleinste huisje van Nederland niet hebt gevonden. Dat staat namelijk in dit leuke pittoreske plaatsje. Maar ik verklap niet waar, ga zelf maar zoeken.

Verder raad ik je aan om een lekker ijsje te gaan eten bij de Echte Bakker Eddy de Jong (Grotebreedstraat 33-35) en om verder lekker rond te slenteren door het centrum van Dokkum met haar leuke winkeltjes. Mits je natuurlijk een kind of kinderen hebt die daar een beetje van houden. Er zijn ontzettend veel leuke en schattige winkeltjes van ondernemers die vanuit hun passie zijn gestart met hun bedrijf.