Spanje met kinderen, zon, zee, strand en gezelligheid

Zoek een huurauto in Spanje

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als gratis lid van Kleine Wereldreiziger PLUS van een korting van €10,- op je boeking.

Catalonië

Vakanties aan de Costa Brava en de Costa Daurada, wij hebben er fijne herinneringen aan. We waren aan de Costa Brava mét huurauto en dit is nog steeds een prachtig stukje Spanje om te ontdekken! Catalonië met kinderen veelzijdig en leuk!

Meer dan zon, zee en strand

Catalonië heeft een kustlijn van bijna 600 kilometer die bestaat uit de Costa Brava, Costa del Marasme, Costa de Garraf en de Costa Daurada. Catalonië is een regio is Spanje en heeft een hele eigen identiteit. Als je in Catalonië bent valt dat ook direct op. Meer dan 7,5 miljoen inwoners - de Catalanen - spreken hun eigen Catalaanse taal. De Catalaanse vlag zie je overal en vooral op veel balkons in grote steden. De hoofdstad Barcelona heeft meer dan 1,5 miljoen inwoners en is geweldig om met kinderen te ontdekken. Ik vind zowel Catalonië als de Catalanen zelf echt top en kom er graag. Maar wat maakt Catalonië met kinderen zo leuk naast het heerlijk weer en de gastvrijheid? Een aantal Catalaanse highlights op een rij.

Catalaanse Pyreneeën

Voor actieve familie zijn de Pyreneeën echt cool. Er zijn mooie wandelroutes en natuurlijk kun je er ook een fiets huren en met de kids gaan fietsen. Voor de wat meer fanatieke wandelaars is het lopen van 'Camins de Ronda' een aanrader met haar leuke baaien, schilderachtige vissersdorpjes en mooie uitzichten. Er zijn vele paden om uit te kiezen aan de Costa Brava. De omgeving is dus geschikt voor een paar uur wandelen, maar zeker ook voor een paar dagen of een week lang wandelen. Voor ieder wat wils dus!

Uit eten aan de Costa Brava

Aan de Costa Brava in Spanje kun je overal eten. Op veel plaatsen is de kwaliteit van het eten goed, maar ook in Spanje geldt: het ene restaurant is wel beter dan het andere. Visrestaurant Solimar ligt aan zee in het plaatsje Begur en serveert gerechten om je vingers bij af te likken. Wij maken hier kennis met diverse voor-, hoofd- en nagerechten. Restaurant Solimar is gespecialiseerd in vis, maar ze serveren ook heerlijke andere gerechten die wat meer kidsproof zijn: canneloni en spaghetti bijvoorbeeld. Ook deze gerechten zijn heerlijk. Onze kleine dreumes likt zijn vingers af bij de wat meer exclusievere gerechten. Onze tip is daarom: laat je kind zelf kiezen! 

Wij genieten aan de Costa Brava van heerlijke Spaanse paella, kreeft, diverse schelpdieren en garnalen ontbreken natuurlijk niet in dit typisch Spaanse gerecht. Een avond eerder eten we een heerlijke grote zalm en inktvis en we sluiten bijna iedere avond af met een typisch Spaans gerecht uit de streek: crema Catalana.


Roadtrippen in Catalonië met kids, 5 toffe uitjes
0
Roadtrippen in Catalonië met kids, 5 toffe uitjes

Mireille Steegmans

Roadtrippen in Catalonië met kids, 5 toffe uitjes
Blanes: leuk voor gezinnen of alleen maar feestbestemming?
0
Blanes: leuk voor gezinnen of alleen maar feestbestemming?

Susan (2019-2021)

Blanes: leuk voor gezinnen of alleen maar feestbestemming?
ANDALUSIË

MALLORCA

Sevilla Andalusië met kinderen
SEVILLA