arrow_drop_up arrow_drop_down
Leuk hotel bij Parkstad Limburg? Het betaalbare Tulip Inn!
20 oktober 2016 
in Limburg

Leuk hotel bij Parkstad Limburg? Het betaalbare Tulip Inn!

Zoek je een leuk hotel bij Parkstad Limburg? Stop met zoeken! Het betaalbare Tulip Inn Heerlen City Centre is een prima keuze voor gezinnen tijdens je bezoek aan bijvoorbeeld GaiaZOO

Tulip Inn Heerlen City Centre

Leuk hotel bij Parkstad Limburg als uitvalbasis

Wil je Zuid-Limburg met je gezin bezoeken en ben je op zoek naar een leuk hotel bij Parkstad Limburg waar je na een intensief dagje GaiaZOO of door de modder racen bij het Blote Voetenpark kunt neerstrijken? Dan is Tulip Inn Heerlen City Centre een goede keuze. Zoals de naam doet vermoeden ligt het inderdaad in het centrum van Heerlen en van hieruit loop je dus zo het centrum in om ergens lekker een hapje te eten. De parkeergarage is om de hoek en hier parkeer je je auto voor € 8,00 per dag (prijspeil augustus 2016). Het hotel is lekker rustig. Als we naar onze kamer doorlopen, komen we tot de ontdekking dat hier geen airconditioning is. Natuurlijk, dat ik niet standaard in Nederland. Het is best warm weer, dus we gooien de ramen open, kijken even naar het uitzicht van de stad en komen er al snel achter dat de kamer best snel lekker koel is.

Dit hotel heeft 3 sterren en zit in een prachtig gebouw uit de jaren 20. De binnenkant is gemoderniseerd en het is heel erg sfeervol. Onze kleuter voelt zich er snel thuis en we besluiten om eens even samen het hotel te gaan verkennen.

Lekker even chillen voor de ouders + kids

De hotelkamer op zich is niet heel bijzonder. Naast de bedden hebben we een bank en een bureau en dan houdt het wel zo'n beetje op qua bewegingsruimte met een kind. Niet erg, want het hotel heeft best wel wat openbare ruimtes waar je eigenlijk heerlijk kunt zitten. Prima vinden wij het, want teveel op je hotelkamer zitten wil je niet, toch? Beneden is er een ruimte bij de open haard waar je lekker in een comfortabele stoel kunt zitten en waar kinderen even kunnen spelen. Er is WiFi dus dat schept ook mogelijkheden voor de tablet. Op de eerste verdieping is een soort van lounge gedeelte met een lees- en tekentafel erbij inclusief kleurplaten, wat speelgoed en kleurpotloden. Oftewel: wij kunnen even een boek lezen en onze volgende uitje voorbereiden terwijl onze kleuter even wat speelt in deze gezellige ruimte. Dit is niet een hotel wat zich extreem op kinderen richt, maar kindvriendelijk zijn ze hier zeker wel! Een drankje erbij bestellen kan natuurlijk ook.

Leuk hotel bij Parkstad Limburg, Tulip Inn Heerlen

Even lekker chillen in de lounge hoek van in dit leuk hotel bij Parkstad Limburg

Lekker centraal bij alle highlights

Tulip Inn Heerlen City Centre ligt lekker centraal. Vlakbij Maastricht, Aken (Duitsland) en Luik (België). Ideaal dus ook als je tijdens de kerstperiode wat kerstmarkten en leuke plekken wilt bezoeken in combinatie met leuke uitjes in Parkstad. Heerlen is vooral een gezellige stad met een leuk plein waar je zeker een plekje vindt om lekker te eten. Brasserie Mijn Streek kan ik persoonlijk aanbevelen! Heerlen is ook dé plaats om te winkelen, dus als je van shoppen houdt samen met de kids…

Loop zeker niet zomaar voorbij aan de bezienswaardigheden van Heerlen. De stad is er niet extreem bekend om, maar hier zijn echt wel wat leuke dingen om te doen. Heerlen werd gesticht in de Romeinse tijd en daarom kun je in het Thermenmuseum de overblijfselen zien van de Romeinse termen. Best leuk om te zien hoe die Romeinen dat vroeger deden. En dan natuurlijk ook het Glaspaleis waar Brasserie Mijn Streek ook zit. Dit is echt wel een leuk cultureel centrum waar je veel kunt zien. Even de moeite waard om binnen te lopen dus. Wil je naar Kasteel Hoensbroek, Mondo Verde of liever een dagtrip maken naar Valkenburg, Luik of Maastricht? Dan zit je hier dus ook perfect.

Leuk hotel bij Parkstad Limburg, Tulip Inn Heerlen

Het hotel heeft nog mooie oude elementen en is daardoor erg sfeervol

Ontbijten bij Mammy Two Shoes 

Tulip Inn Heerlen City Centre is gewoon een leuk hotel bij Parkstad Limburg. Ze hebben in totaal 56 betaalbare kamers die een flinke facelift hebben gehad een aantal jaren geleden. Voor het ontbijt zit je niet in een saaie eetzaal, maar in het gezellige Iers-Nederlands restaurant Mammy Two Shoes dat direct naar het hotel ligt. Je kunt gewoon binnendoor hier naartoe lopen en komt meteen in een lekkere sfeervolle Ierse pub uit. Er worden hier trouwens ook Ierse bieren en whisky's geserveerd voor de liefhebbers.

Zorg dat je op tijd bij het ontbijt bent, want er is ontzettend veel om van de kiezen en te genieten. Ik vind het persoonlijk fijn dat je ook gewoon een lekker licht ontbijt met fruit kunt kiezen. Hoewel het spek met scrambled eggs en bruine bonen ook erg lekker is! Verder zijn er verschillende soorten verse juice, volop beleg inclusief verschillende soorten kaas en keuze uit verschillende broodsoorten. Een geweldige start dus van de dag. Onze kleuter vond het een waar feest om te kiezen uit al het lekkers! Wil je lekker je trolley inpakken en een weekendje comfortabel verblijven en genieten met je gezin in Zuid-Limburg, ga dan lekker naar dit hotel waar je alles bij de hand hebt wat je nodig hebt.

Over de schrijver
Ik ben Mireille, eigenares van Kleine Wereldreiziger en trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Met ons gezin ontdekken wij graag de wereld. Ver weg, maar zéker ook heel dicht bij huis! Wij vinden het belangrijk dat een vakantie, uitje of weekendje weg een ervaring is waar nog lang over wordt gepraat. Daar horen voor ons van die fijne adressen bij om comfortabel te overnachten in combinatie met slow travel.

GRATIS special met coronaproof uitjes per provincie

  • Door ons persoonlijk getest
  • Inclusief startpunten & coördinaten

2.500 ouders gingen je al voor

50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we hem naartoe sturen?
Ja, stuur me die special!
Download coronaproof activiteiten

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.