Vakantie Midden-Oosten met kinderen

Reizen in het Midden Oosten met je gezin

Een familierondreis in een hele andere wereld

Israel

Leuk dat je nadenkt over een vakantie naar Israël met kinderen. Of je nu gelovig bent of niet, Israël is een fantastisch land om doorheen te reizen met je gezin door haar fascinerende geschiedenis, uitnodigende cultuur, natuur en heerlijk eten. Maar voordat je naar Israel gaat met je gezin is het natuurlijk handig om antwoord te krijgen op vragen zoals: hoe kun je gemakkelijk rondreizen in Israël met kinderen en wat voor kinderuitjes kun je ondernemen.

Kinderen zijn welkom in Israël

In Israël heeft een gemiddeld gezin drie kinderen, dus dat je veel kinderen zult zien tijdens je gezinsvakantie is zeker. Restaurants, musea, nationale parken en religieuze plaatsen zullen blij zijn met als je met je gezin deze plaatsen bezoekt, je ben van harte welkom. Er is een enorm aanbod aan activiteiten voor het hele gezin in Israel en het land is echt niet alleen een plaats voor religieuze bezoekers. Er is zoveel meer voor reizigers van alle leeftijden! Je kunt je kinderen meenemen naar het strand, door eeuwenoude grotten klimmen en ze alles laten proeven en ruiken op de vele markten en de open lucht. En een rit op een kameel in de woestijn mag natuurlijk ook niet ontbreken op reis in Israël!

Het land is lekker compact

Israel is goed te overzien en behapbaar voor een rondreis, erg fijn met kinderen vinden wij. De langste rit die je in Israël kunt maken gaat van Eilat aan de zuidpunt aan de Golf van Aqaba naar de Banias-watervallen op de Golanhoogten. Je bent dan ongeveer 5,5 uur onderweg; die tocht duurt ongeveer 5,5 uur. Deze rit zul je waarschijnlijk niet maken, maar dan heb je een idee van de afmetingen van het land. De meeste routes door Israël maken een lus waarbij het gebruikelijk is om een paar dagen Jeruzalem en/of Tel Aviv te plannen. Daardoor zijn de meeste ritten ongeveer 2 tot 4 uur rijden waardoor het met kinderen echt goed bereisbaar is. De wegen zijn op de meeste plaatsen modern en de uitzichten prachtig.

Tien tips voor een unieke vakantie met kinderen in Israël
0
Tien tips voor een unieke vakantie met kinderen in Israël

Mireille Steegmans

Tien tips voor een unieke vakantie met kinderen in Israël
Kleine Wereldreiziger PLUS

Wil jij tijd besparen met het
plannen van je gezinsvakantie?

Word lid van Kleine Wereldreiziger PLUS voor een vast bedrag per jaar:

  • Exclusieve voordelen voor het hele gezin.
  • Je vakantievragen stellen aan ons en andere reislustige ouders.
  • Doe-boeken, online uitjes, doe-bladen en spelletjes.
  • Downloads, moodboards en meer!
Kleine Wereldreiziger PLUS

Tijd besparen met het plannen van je gezinsvakantie?

Ontdek Kleine Wereldreiziger PLUS!

  • Vast bedrag per jaar.
  • Voordelen voor het hele gezin.
  • Doe-boeken, doe-bladen, spelletjes, downloads, moodboards en meer!