Israël met kinderen

Israël met kinderen, cultuur en geschiedenis

Israel

Of je nu gelovig bent of niet, Israël is een fantastisch land om doorheen te reizen met je gezin door haar fascinerende geschiedenis, uitnodigende cultuur, natuur en heerlijk eten. Maar voordat je naar Israël gaat met je gezin is het natuurlijk handig om antwoord te krijgen op vragen zoals: hoe kun je gemakkelijk rondreizen in Israël met kinderen en wat voor kinderuitjes kun je ondernemen.

Reizen naar Israël vereist aandacht voor de lokale veiligheidssituatie, dus informeer jezelf altijd vooraf en volg de reisadviezen strikt op.

Veiligheid voor gezinnen in Israël

Veiligheid is een veelbesproken onderwerp wanneer het gaat om reizen naar Israël. Het is belangrijk om te weten dat Israël een zeer ontwikkeld land is met een hoge standaard van veiligheid en beveiliging voor zowel inwoners als bezoekers. De Israëlische overheid en de lokale gemeenschappen nemen de veiligheid van toeristen zeer serieus, met uitgebreide maatregelen om ervoor te zorgen dat je bezoek zo veilig en aangenaam mogelijk is. Het is raadzaam om gebieden met verhoogde spanningen te vermijden en lokale adviezen te volgen. Met een goede voorbereiding en bewustzijn kun je samen met je gezin genieten van al het moois dat Israël te bieden heeft.

Hoogtepunten voor gezinnen in Israël

Reizen naar Israël met kinderen biedt een onvergetelijke kans om samen te leren over historische gebeurtenissen, diverse culturen te ervaren en te genieten van de natuurlijke schoonheid van het land. Met de juiste voorbereiding en een open hart, is Israël een fascinerende bestemming die educatieve en plezierige ervaringen biedt voor het hele gezin.

  • Jeruzalem - Een bezoek aan deze historische stad biedt een unieke kans om verhalen uit de Bijbel tot leven te zien komen. De Klaagmuur, het Israel Museum en de levendige Mahane Yehuda-markt zijn must-sees.
  • Tel Aviv - Ontdek de witte zandstranden, het kindvriendelijke Park HaYarkon en de boeiende straatkunst. Tel Aviv is ook de thuisbasis van vele kindermusea en interactieve tentoonstellingen.
  • Dode Zee - Drijf samen op het zoutwater van de Dode Zee, een ervaring die niet alleen leuk maar ook heilzaam is voor de huid.
  • Negev Woestijn - Avontuurlijke families kunnen genieten van kamelenritten, bedoeïenencultuur ervaren en de sterrenhemel bewonderen tijdens een overnachting in een woestijnkamp.
  • Eilat - Deze badplaats aan de Rode Zee is perfect voor snorkelen, duiken en het observeren van het rijke onderwaterleven in het koraalrif.

Kinderen zijn welkom in Israël

In Israël heeft een gemiddeld gezin drie kinderen, dus dat je veel kinderen zult zien tijdens je gezinsvakantie is zeker. Restaurants, musea, nationale parken en religieuze plaatsen zullen blij zijn met als je met je gezin deze plaatsen bezoekt, je ben van harte welkom. Er is een enorm aanbod aan activiteiten voor het hele gezin in Israel en het land is echt niet alleen een plaats voor religieuze bezoekers. Er is zoveel meer voor reizigers van alle leeftijden! Je kunt je kinderen meenemen naar het strand, door eeuwenoude grotten klimmen en ze alles laten proeven en ruiken op de vele markten en de open lucht. En een rit op een kameel in de woestijn mag natuurlijk ook niet ontbreken op reis in Israël!

Het land is lekker compact

Israël is goed te overzien en behapbaar voor een rondreis, erg fijn met kinderen vinden wij. De langste rit die je in Israël kunt maken gaat van Eilat aan de zuidpunt aan de Golf van Aqaba naar de Banias-watervallen op de Golanhoogten. Je bent dan ongeveer 5,5 uur onderweg; die tocht duurt ongeveer 5,5 uur. Deze rit zul je waarschijnlijk niet maken, maar dan heb je een idee van de afmetingen van het land. De meeste routes door Israël maken een lus waarbij het gebruikelijk is om een paar dagen Jeruzalem en/of Tel Aviv te plannen. Daardoor zijn de meeste ritten ongeveer 2 tot 4 uur rijden waardoor het met kinderen echt goed bereisbaar is. De wegen zijn op de meeste plaatsen modern en de uitzichten prachtig.

Welke taal spreken ze in Israël?

Israël heeft drie officiële talen: Hebreeuws, Arabisch en Engels. Nederlanders spreken goed hun talen omdat praktisch niemand over de grens onze taal spreekt. Hetzelfde geldt voor Israëli’s, daardoor moeten ze wel andere talen spreken. Met Engels kan je overal terecht. Bijna elke bezienswaardigheid, winkel en eet- en drinkgelegenheid heeft personeel dat vloeiend Engels spreekt. Verder zijn straatnaamborden allemaal in het Engels vertaald.

Beste reistijd voor Israël

Israël is een echte year round bestemming. Tijdens de wintermaanden is het klimaat in het zuiden van Israël aangenaam, in het noorden is het een stuk frisser. In Jeruzalem kan het dan zelfs sneeuwen. Het voor- en najaar zijn populaire reistijden, het klimaat is dan in heel Israël prima! Ideaal voor sightseeing. In de zomermaanden kan het kwik snel oplopen, in Tel Aviv wordt het dan zo’n 30-35°C. In Eilat kan het zelfs boven de 40 °C worden.

De sjabbat & feestdagen

De sjabbat en Joodse feestdagen beginnen voor zonsondergang en eindigen 25 uur later, ongeveer een uur na zonsondergang. Winkels en kosjere restaurants zijn dan gesloten. Sommige restaurants blijven open, vooral in drukke uitgaansgebieden in seculiere steden zoals Tel Aviv. De markten en supermarkten zijn ook gesloten, maar er zijn enkele kleinere winkels en kiosken die het hele weekend open zijn. Ook rijdt er geen openbaar vervoer. Bussen en treinen rijden pas weer na zonsondergang. In het weekend en gedurende feestdagen kan je toch gemakkelijk reizen omdat je kunt wandelen, een stadsfiets kunt huren of de sjiroet-minibusjes kunt gebruiken die zeven dagen per week rijden. Hoewel hun service beperkt is in vergelijking met de normale busdienst, zijn ze erg handig in het weekend. Taxi's zijn altijd beschikbaar, ook in het weekend en tijdens feestdagen.

Hoe lang ga je naar Israël met kinderen?

Vaak wordt de lengte van een reis naar Israël bepaald door schoolvakanties of hoe lang je vrij kan nemen van je werk. Dat betekent dat er vaak maar een beperkte tijd beschikbaar is. Het is echter een veilige gok om te zeggen dat, of je nu een week of een maand hebt, je lang niet alles kunt zien wat dit land te bieden heeft. Tien dagen tot twee weken is waarschijnlijk de beste tijdsduur om zonder haast een goed gevoel te krijgen van Israël en de belangrijkste bezienswaardigheden, vaak inclusief wat tijd om bij te komen en te relaxen.

Hoe reis je door Israël?

Ongeveer de helft van de mensen die Israël voor het eerst bezoekt, boekt een groepsrondreis. Men denkt vaak ten onrechte dat het lastig is om in Israël zelf rond te reizen. Hoewel een groepsreis een leuke en informatie manier van reizen is, is het niet noodzakelijk om dat te doen. Je kunt heel gemakkelijk een auto huren en zelf het land ontdekken. De bewegwijzering is ook in het Engels en er wordt rechts gereden. Sommige reizigers besluiten één vaste standplaats te kiezen en maken dan van daaruit dagtochten, soms met een enkele overnachting elders. Anderen kiezen ervoor om rond te toeren en een paar nachten op een aantal plaatsen te blijven. Ook met de bus en de trein kan je het land goed bezichtigen.


Israël voor beginners: de must-see plekken voor gezinnen
0
Israël voor beginners: de must-see plekken voor gezinnen

Mireille Steegmans

Israël voor beginners: de must-see plekken voor gezinnen
Tien tips voor een unieke vakantie met kinderen in Israël
0
Tien tips voor een unieke vakantie met kinderen in Israël

Mireille Steegmans

Tien tips voor een unieke vakantie met kinderen in Israël