arrow_drop_up arrow_drop_down
Groot-Brittannië, land van prachtige Nationale Parken
1 april 2018 

Groot-Brittannië, land van prachtige Nationale Parken

De lente komt eraan en dan vinden wij het heerlijk om de natuur te gaan ontdekken. Eén van de plekken die daar perfect voor is, is Groot-Brittannië met haar nationale parken en veel mogelijkheden voor outdoor activiteiten. Een paar mooie parken op een rij…

Nationale Parken, adembenemend mooi Groot-Brittannië

Voor actieve gezinnen is het eeuwenoude en soms wel sprookjesachtige landschap van Groot-Brittannië echt geweldig. Bergen, meren, ruïnes en prachtige uitzichten waar je mond echt van gaat openvallen! Nort York Moors, Yorkshire Dales National Park, Loch Lomond en ga zo nog maar even door… Groot Brittannië heeft echt prachtige plekken, waarvan ik er een paar zal uitlichten, omdat ze met kinderen goed toegankelijk en big fun zijn.

Exmoor National Park met kinderen ontdekken

Exmoor National Park is geweldig voor liefhebbers van fietsen, wandelen en…paardrijden! Ga ook zeker op een heldere avond lekker liggen om naar de sterren te kijken en ontdek leuke padden en routes midden in de natuur. Winsford is een Moors dorpje dat leuk is om te gaan verkennen. Wat je zeker niet mag missen als je een beetje van avontuur houdt samen met je kinderen is de Tarr Steps oversteek over de River Barle. In deze omgeving ga je ook zeker een aantal leuke pubs vinden om lekker even bij te komen met het hele gezin. Of je kiest voor een leuke tearoom.

Dartmoor National Park

In Dartmoor National Park ga je zeker wilde dieren van dichtbij zien

Dartmoor National Park in Zuid-Engeland

Dartmoor National Park is voor gezinnen een prachtige plek om te wandelen. Je kunt trouwens ook heel goed klimmen op de grote rotsparijen in dit park, maar doe dat dan wel na een goede voorbereiding en onder begeleiding. In Dartmoor ga je ook een aantal archeologische plekken vinden, voor de liefhebbers. En wist je dat Dartmooi National Park het decor was voor The Hound of the Baskervilles van Sherlock Holmes? Wil je je kinderen alvast wat voorbereiden op Dartmooi National Park? Ga dan naar de funzone op de site van het Nationale Park en ga alvast op pad met Ranger Ralph! Hij geeft o.a. handige tips over hoe je ervoor zorgt dat het Nationaal Park netjes houdt en je kunt een aantal leuke spelletjes spelen.

Zoek je trouwens leuke adresjes om te slapen in de omgeving? Van die typische Engelse plekjes om te slapen inclusief bloemetjes? Ik kan je Budleigh Farm Cottages in Moretonhampstead zeker weten tippen.

Over de schrijver
Ik ben Mireille, eigenares van Kleine Wereldreiziger en trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Met ons gezin ontdekken wij graag de wereld. Ver weg, maar zéker ook heel dicht bij huis! Wij vinden het belangrijk dat een vakantie, uitje of weekendje weg een ervaring is waar nog lang over wordt gepraat. Daar horen voor ons van die fijne adressen bij om comfortabel te overnachten in combinatie met slow travel.
Kleine Wereldreiziger PLUS

Nog vragen over deze bestemming?

Ontdek dan nu Kleine Wereldreiziger PLUS met veel extra's! 


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen

✅ Korting bij partners, extra downloads en moodboards

✅ Toegang tot onze besloten omgeving, los van social media

Kleine Wereldreiziger PLUS

Meer tips over deze bestemming?

Ontdek dan nu Kleine Wereldreiziger PLUS met veel extra's! 


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen

✅ Korting bij partners, extra downloads en moodboards

✅ Toegang tot onze besloten omgeving, los van social media

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.