Mooi Nationale Parken in Engeland met kinderen
Groot-Brittannië
Mireille Steegmans
Groot-Brittannië
04/08/2018
1 min

Groot-Brittannië, land van prachtige Nationale Parken

04/08/2018
1 min

De lente komt eraan en dan vinden wij het heerlijk om de natuur te gaan ontdekken. Eén van de plekken die daar perfect voor is, is Groot-Brittannië met haar nationale parken en veel mogelijkheden voor outdoor activiteiten. Een paar mooie parken op een rij…

Nationale Parken, adembenemend mooi Groot-Brittannië

Voor actieve gezinnen is het eeuwenoude en soms wel sprookjesachtige landschap van Groot-Brittannië echt geweldig. Bergen, meren, ruïnes en prachtige uitzichten waar je mond echt van gaat openvallen! Nort York Moors, Yorkshire Dales National Park, Loch Lomond en ga zo nog maar even door… Groot Brittannië heeft echt prachtige plekken, waarvan ik er een paar zal uitlichten, omdat ze met kinderen goed toegankelijk en big fun zijn.

Exmoor National Park met kinderen ontdekken

Exmoor National Park is geweldig voor liefhebbers van fietsen, wandelen en…paardrijden! Ga ook zeker op een heldere avond lekker liggen om naar de sterren te kijken en ontdek leuke padden en routes midden in de natuur. Winsford is een Moors dorpje dat leuk is om te gaan verkennen. Wat je zeker niet mag missen als je een beetje van avontuur houdt samen met je kinderen is de Tarr Steps oversteek over de River Barle. In deze omgeving ga je ook zeker een aantal leuke pubs vinden om lekker even bij te komen met het hele gezin. Of je kiest voor een leuke tearoom.

Nationale Parken in Engeland

Dartmoor National Park in Zuid-Engeland

Dartmoor National Park is voor gezinnen een prachtige plek om te wandelen. Je kunt trouwens ook heel goed klimmen op de grote rotsparijen in dit park, maar doe dat dan wel na een goede voorbereiding en onder begeleiding. In Dartmoor ga je ook een aantal archeologische plekken vinden, voor de liefhebbers. En wist je dat Dartmooi National Park het decor was voor The Hound of the Baskervilles van Sherlock Holmes? Wil je je kinderen alvast wat voorbereiden op Dartmooi National Park? Ga dan naar de funzone op de site van het Nationale Park en ga alvast op pad met Ranger Ralph! Hij geeft o.a. handige tips over hoe je ervoor zorgt dat het Nationaal Park netjes houdt en je kunt een aantal leuke spelletjes spelen.

Zoek je trouwens leuke adresjes om te slapen in de omgeving? Van die typische Engelse plekjes om te slapen inclusief bloemetjes? Ik kan je Budleigh Farm Cottages in Moretonhampstead zeker weten tippen.