arrow_drop_up arrow_drop_down
Groot-Brittannië, land van prachtige Nationale Parken
1 april 2018 

Groot-Brittannië, land van prachtige Nationale Parken

De lente komt eraan en dan vinden wij het heerlijk om de natuur te gaan ontdekken. Eén van de plekken die daar perfect voor is, is Groot-Brittannië met haar nationale parken en veel mogelijkheden voor outdoor activiteiten. Een paar mooie parken op een rij…

Nationale Parken, adembenemend mooi Groot-Brittannië

Voor actieve gezinnen is het eeuwenoude en soms wel sprookjesachtige landschap van Groot-Brittannië echt geweldig. Bergen, meren, ruïnes en prachtige uitzichten waar je mond echt van gaat openvallen! Nort York Moors, Yorkshire Dales National Park, Loch Lomond en ga zo nog maar even door… Groot Brittannië heeft echt prachtige plekken, waarvan ik er een paar zal uitlichten, omdat ze met kinderen goed toegankelijk en big fun zijn.

Exmoor National Park

Exmoor National Park is geweldig voor liefhebbers van fietsen, wandelen en…paardrijden! Ga ook zeker op een heldere avond lekker liggen om naar de sterren te kijken en ontdek leuke padden en routes midden in de natuur. Winsford is een Moors dorpje dat leuk is om te gaan verkennen. Wat je zeker niet mag missen als je een beetje van avontuur houdt samen met je kinderen is de Tarr Steps oversteek over de River Barle. In deze omgeving ga je ook zeker een aantal leuke pubs vinden om lekker even bij te komen met het hele gezin. Of je kiest voor een leuke tearoom.

Wil je echt op een unieke plek overnachten met je kinderen? Ga dan naar Three Acres Exmoor B&B.

Dartmoor National Park in Zuid-Engeland

Dartmoor National Park is voor gezinnen een prachtige plek om te wandelen. Je kunt trouwens ook heel goed klimmen op de grote rotsparijen in dit park, maar doe dat dan wel na een goede voorbereiding en onder begeleiding. In Dartmoor ga je ook een aantal archeologische plekken vinden, voor de liefhebbers. En wist je dat Dartmooi National Park het decor was voor The Hound of the Baskervilles van Sherlock Holmes? Wil je je kinderen alvast wat voorbereiden op Dartmooi National Park? Ga dan naar de funzone op de site van het Nationale Park en ga alvast op pad met Ranger Ralph! Hij geeft o.a. handige tips over hoe je ervoor zorgt dat het Nationaal Park netjes houdt en je kunt een aantal leuke spelletjes spelen. Wat meer zien van Dartmoor National Park in de lente? Kijk dan dit filmpje…

Leuke adresjes om te slapen in de omgeving

Van die typische Engelse plekjes om te slapen…inclusief bloemetjes!

Dartmoor National Park

In Dartmoor National Park ga je zeker wilde dieren van dichtbij zien

Over de schrijver
Ik ben Mireille, oprichter en eigenaar van Kleine Wereldreiziger. En trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Wij vinden het heerlijk om met de kinderen de wereld te ontdekken. Ver weg, maar zéker ook dicht bij huis! We geven onze passie voor reizen als snel door aan onze oudste zoon en zo begint ook Kleine Wereldreiziger. Wij vinden het belangrijk dat een vakantie een echte ervaring is, een belevenis waar nog lang over wordt gepraat. Fijne overnachtingen, bijzondere ervaringen en zoveel mogelijk weg van de massa. Dat is wat je kunt verwachten op Kleine Wereldreiziger. Voor gezinnen die net even wat anders willen, houden van comfort en op zoek zijn naar die gezellige sfeer.

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.