Huisje in de Ardennen met kinderen
Kindvriendelijke vakantiehuisje in België

Nutchel forest village Les Ardennes

Tiny house in de Ardennen met kinderen
Huisje in de Ardennen met kinderen

Nutchel forest village Les Ardennes

Tiny house in de Ardennen met kinderen

MIDDEN IN DE NATUUR

BACK TO BASIC

met hot tub optie

Minimum verblijf is 3 nachten | Meer overnachten in België

Een midweek genieten in Belgisch Luxemburg

We zijn in de meivakantie al bij Nutchel Forest Village Alsace geweest en een verblijf in de Belgische Ardennen was dus een logisch gevolg, want niet alleen wij maar ook de kinderen waren direct verkocht toen we hadden kennisgemaakt met het nutchel-concept! Lekker even back to basic, no WiFi. Voor sommige tieners wellicht een uitdaging...

Wat is het Nutchel-concept dan precies?

De filosofie van Nutchel Cosy Cabins is helder: genieten in de natuur op een unieke manier. De eigenaren willen de mensen die bij Nutchel verblijven echt een next level ervaring geven in toerisme. Eentje van samen genieten, mooie herinneringen maken, tot rust komen en back to basic gaan. Maar wel mat wat luxe hoor, want we hebben gewoon een warme douche en heerlijke bedden. Waar je bij Nutchel Forest Village Alsace echt midden in de prachtige Elzas zit, ligt Nutchel forest village Les Ardennes juist wat meer in de bewoonde wereld en letterlijk een paar minuten van de grens met Luxemburg en 40 minuten rijden vanaf het sfeervolle La Roche-en-Ardenne in de Belgische Ardennen.

We voelen ons meteen thuis!

We arriveren vroeg op vrijdagavond bij de cosy cabins, maar omdat we hier verblijven in de herfstvakantie is het al helemaal donker als we de auto parkeren. De vuurtjes branden al bij de receptie en de kinderen krijgen direct zin in marshmallows en chocomelk, wat een heerlijke sfeertje hangt er hier. Fijne ontvangst! Maar eerst even inchecken, onze lantaarn in ontvangst nemen en met het golfwagentje en onze bagage de kleine bult op naar ons tiny house op de berg. We overnachten in een Canopy Cabin met een eigen dakterras inclusief hangmat en willen zo snel mogelijk de open haard aansteken en eten. Kunnen we daarna de chocomelk opwarmen en de marshmallows roosteren boven het vuurtje met onze nieuw marshmallow sticks. En natuurlijk een spelletje spelen, want de kinderen hebben bij de receptie een aantal leuke spellen geleend die we niet kennen en graag willen uitproberen. Ik kan je vertellen dat Beverbende en Saboteur direct op de verlanglijstjes zijn gegaan! Omdat we weten wat we kunnen verwachten en de Nutchel huisjes in België en Frankrijk soortgelijk zijn, voelen de kinderen zich direct thuis bij Nutchel forest village Les Ardennes en kan het genieten in ons tiny house direct na aankomst beginnen!

Mountainbiken in de Ardennen met kinderen

Midden oktober start in heel België het jachtseizoen en daar moet je dus serieus rekening mee houden als je net als wij wilt gaan mountainbiken in de Ardennen. Sommige gebieden zijn dan gewoon gesloten en wil je ook niet in uiteraard. Mountainbikes huur je bij je boeking bij de nutchel en ik kan het werkelijk iedereen aanraden die van wat avontuur houdt. Onze tiener is helemaal in zijn element als hij over het bladerdek rijdt, niet altijd even gemakkelijk en met serieus wat uitdagende bochten. Bergop en bergaf, maar gelukkig met een solide e-bike dus no worries. De omgeving van Martelange leent zich echt perfect voor wandelen, mountainbiken en lekker in de natuur zijn en dat is dus wat we doen tijdens onze verblijf. Dit is echt een heerlijke plek voor een midweek of weekje weg. Om eerlijke te zijn: een lang weekend vinden wij allemaal te kort!

Vuurtje stoken en marshmallows roosteren

Als we terugkomen van het wandelen in Luxemburg of een lekkere fietstocht hebben we geluk het najaar. Omdat de zon nog volop schijnt en het weer nog zacht is in oktober kunnen we voordat we de kachel warm stoken voor warme chocolademelk en marshmallows nog heerlijk op ons terras boven op de cabin relaxen. Even in de hangmat, stokbroodje op de BBQ en lekkere kaasjes te voorschijn halen en gewoon even lekker samen nog meer quality time terwijl we de zon zien ondergaan. Wat een cadeautje is dit concept toch iedere keer weer!

Hoe, wat, waar bij Forest Village Les Ardennes?

Ik kreeg tijdens ons verblijf een aantal praktische vragen waar ik hier antwoord op zal geven. Om te beginnen met de WiFi, want die is er dus niet. Ook niet bij de receptie dus je bent aangewezen op een 4G verbinding of gewoon heerlijk lekker offline. Dat is namelijk het idee van dit concept ook. Daarentegen is er wel elektriciteit in je cabin. Er zitten meerdere stopcontacten en er is verlichting, om te besparen krijg je overigens ook twee leuke lantaarns mee voor licht. Mijn föhn van 2.000 watt kan ik gebruiken in de nutchel en telefoons kunnen worden opgeladen. Warm water heb je onder de douche en wil je de afwas doen dan pak je dus water onder de douche of je kookt een keteltje op het kookstelletje in de keuken. Wat wij doen is als de kachel brandt direct de ketel op de kachel zetten, zo hebben we altijd warm (kokend) water als we het nodig hebben. Er is dus geen vaatwasser inderdaad, je wast af met de hand. Je kunt diverse heerlijke pakketten bestellen om te eten, een aanrader is de raclette waar wij zelf ook nog mee lunchen de volgende dag. Verder is een ontbijtmand een keertje fijn, omdat je dan zelf niets hoeft te doen en de lekkere wafels die we erbij krijgen zijn een dikke hit bij onze jongens. Nog zo'n praktisch iets: een koelkast. Die heb je dus niet! Je hebt een goed geïsoleerde kist waarvan je de koelelementen kunt wisselen, deze liggen naast het hout dat je soms moet gaan halen voor je kachel. Dit werkt perfect dus no worries en geniet vooral van nul afleiding!

Die hottub mag je niet missen!

Je vindt bij Forest Village Les Ardennes in totaal 30 cabins en die liggen verspreid in de natuur, precies ver genoeg uit elkaar. Onze canopy cabin is absoluut niet toegankelijk voor iemand die slecht ter been is, wij zijn blij dat we in de avond als de bladeren nat zijn allemaal stevige wandelschoenen aan hebben. Vanuit ons terras kijken we uit over de regio en dat uitzicht is vanaf iedere cabin weer anders. Iedere cabin is ook anders, want je kunt ook een cabin met hottub hebben bijvoorbeeld. Of we die erbij zouden boeken een volgende keer? Ja, na een actieve dag is het in het najaar echt heel fijn om in een warm badje te springen. Zeker erbij boeken dus als je naar Forest Village Les Ardennes of Nutchel forest village Alsace gaat, want dat is het feestje compleet! Maar wees op tijd, want de hottubs zijn erg populair.

Marshmallow roosteren
Huisje met kachel in de Ardennen
Spelen bij de Nutchel in de Ardennen