Thalys Parijs

Reizen openbaar vervoer

Eén van de voordelen van een stedentrip met de trein doen is dat het een geweldige manier om duurzaam en tegelijkertijd comfortabel te reizen. Treinreizen zijn milieuvriendelijker dan vliegreizen, omdat treinen veel minder CO2-uitstoot genereren. Je kunt ontspannen in de ruime zitplaatsen, genieten van het uitzicht en je hebt vaak voldoende bewegingsvrijheid tijdens de reis.

Anders dan in een vliegtuig. Een treinreis voegt een avontuurlijk element toe aan je vakantie met kinderen. Je reist door verschillende landschappen, stopt op diverse stations en hebt de mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten. Het avontuur begint al zodra je de trein instapt eigenlijk en wij vinden het zelf ook een stuk rustiger en minder stressvol. Wij hebben Parijs met de trein bezocht, maar zijn ook naar Zuid-Frankrijk en de Atlantische Kust gegaan met de trein.

Handig om te weten als je met de trein reist: neem snacks en drankjes mee! Onze kinderen hebben vaak honger en dorst tijdens het reizen weten wij inmiddels uit ervaring. Wij nemen daarom altijd voldoende snacks en drankjes mee om de kinderen tijdens de reis tevreden te houden. Het is ook een goed idee om een kleine koeltas mee te nemen om de snacks koel te houden als het warm weer is. Bij ons scoren krentenbollen, worstjes, Bastogne koeken en smoothies altijd erg goed. En uit de buggy steekt vaak ergens een stokbrood.

Bij samenwerkingen kunnen we gebruik maken van affiliate links. Dit betekent dat als je iets boekt of aanschaft via deze links bij de genoemde (reis)organisaties, wij  een kleine commissie ontvangen. Kleine Wereldreiziger kan bestaan door deze commissies. We kiezen echter heel specifiek onze samenwerkingspartners en bevelen alleen partijen aan waar wij zelf ook producten kopen en waarover we tevreden zijn tijdens onze vakanties, rondreizen of roadtrips met ons gezin.