Wat is de beste creditcard voor reizen

Wat is de beste creditcard voor reizen?

Ik ga op vakantie en neem mee... mijn creditcard! En natuurlijk de musthaves zoals een paspoort, verzekeringspapieren, rijbewijs, vaccinatiepaspoort en -afhankelijk van of het een autovakantie, vliegvakantie of campingvakantie is- nog heel wat andere spullen. Maar die creditcard maakt reizen in mijn ogen serieus veel gemakkelijker, maar welke creditcard kies je als je gaat reizen? Of als je zelf op wereldreis gaat met kinderen?

Creditcard voor op vakantie

Op vakantie hebben wij altijd allebei onze creditcard op zak, want in het buitenland is betalen met de creditcard vaak gebruikelijker dan in Nederland. En het gemak dient de mens bij het reserveren van hotels, excursies, vliegtickets of een middagje (online) shoppen. Er zijn zelfs landen waar we niet eens terecht kunnen met een Nederlandse pinpas dus voor onze verre reizen was een creditcard niet eens een nice to have, maar een musthave.

Als reiziger hebben wij gewoon andere behoeften, zeker als wij voor langere tijd op reis gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van noodgeld als je in een noodsituatie terecht komt? Er zijn creditcards waarbij dat is inbegrepen. Gelukkig hebben wij het nog nooit nodig gehad, maar je zult maar in de situatie komen...

Een gratis creditcard

Veel mensen weten dit niet, maar bij je bank kun je ook vaak een gratis creditcard aanvragen. Wij zijn zelf klant bij Rabobank en kunnen kosteloos een creditcard aanvragen. Moet ik er wel even bij vertellen dat de bestedingslimiet beperkt is dus voor ons geen optie. Er zijn een aantal vergelijkingssites waar je prima kunt kijken welke creditcard je als reiziger het beste past? Vaak krijg je het eerste jaar zelfs de creditcard gratis dus bevalt de creditcard niet dan stap je over. Super handig toch zo'n gratis creditcard het eerste jaar?

Onze creditcard essentials

We hebben al meer dan 10 jaar dezelfde creditcard waarmee we punten sparen, maar deze gaat volgend jaar uit de collectie dus ging ik op zoek naar een andere creditcard. Maar wat is nou de beste creditcard voor reizen? Goede vraag! Laat ik voorop stellen dat dit persoonlijk is. Er is niet één sluitend antwoord op de vraag wat de beste creditcard is voor reizen.

Voor ons is een creditcard vooral een stukje gemak en veiligheid. Al tijdens mijn eerste verre reis naar China in 2004 had ik een creditcard bij me. Buiten het betaalgemak met een creditcard vinden wij een ruime aankoopverzekering belangrijk, de prijs per jaar en niet te vergeten de hoogte van het bestedingslimiet. Wij zijn rasechte Nederlanders en houden er dus van om punten te sparen met onze creditcard. Helaas loont dat steeds minder dus die wens hebben we maar laten varen.

Heel belangrijk: de bestedingslimiet

Een bestedingslimiet van € 2.500 is best gebruikelijk en in het dagelijks leven vaak meer dan voldoende. Maar als je gaat reizen met kinderen en een auto huurt met je gezin dan is een bestedingslimiet van € 5.000 al snel aan te raden kan ik je vertellen. Heb je al flink wat hotels en excursies betaald met je creditcard in een periode en je wilt ook nog een auto gaan huren dan kom je er snel achter dat een hoger bestedingslimiet nodig is. De verhuurmaatschappij zal een bedrag op je creditcard reserveren en je krijgt simpelweg de auto niet mee als dat niet lukt. Ik ken genoeg voorbeelden inmiddels.

Overigens heeft onze partner Sunny Cars hier een oplossing voor met het 'geen waarborg pakket' waarbij zij het risico voor de borg compleet van je overnemen bij een lokale partner als je dat pakket erbij boekt. Als lid van Kleine Wereldreiziger PLUS krijg je trouwens korting bij Sunny Cars, wist je dat? Ik weet ook wel dat niet iedereen bij Sunny Cars boekt en bij een lokale huuraanbieder is het dan heel simpel: daar sta je met je kroost op het airport van Lissabon, Bangkok of Kaapstad om maar wat voorbeelden te noemen. Je krijgt de huurauto gewoon niet mee als je bestedingslimiet is bereikt. Een creditcard is op reis gewoon echt nodig als je het mij vraagt.