Tips voor een rondreis met kinderen

Tips voor een fijne rondreis met kinderen

Verre reizen met kleine kinderen zijn fantastisch! We hebben al meerdere continenten gezien en een lange vlucht schrikt ons niet af. Natuurlijk is het niet altijd allemaal ontspannen, maar het grootste gedeelte van de tijd is het dat gewoon wel. Ik deel daarom een aantal handige tips met je om je rondreis met kinderen nog comfortabeler te maken.

#1 Boek een directe vlucht

Boek bij voorkeur een directe vlucht (met onze eigen KLM) en voorkom overstappen. Je hebt namelijk ook al te maken met een jetlag voor je kind(eren) dus die wil je het liefst zoveel mogelijk beperken. Prettige vluchttijden helpen je daar zeker bij. Let daarbij goed op de aankomsttijd. Als je de hele nacht hebt gevlogen en je komt in de ochtend aan, dan is dat geen hele handige start van je rondreis. Betaal liever net wat tientjes meer en begin je vakantie net even wat prettiger en het milieu zal je ook dankbaar zijn voor je directe vlucht. Midden in de nacht wakker zijn met een jammerende peuter of kleuter die er niets van snapt is no fun kan ik je uit eigen ervaring vertellen. Soms heb je geen keuze helaas qua vluchttijden.

#2 Eén lange activiteit per dag

Plan dagelijks maar één lange activiteit en probeer niet om zoveel mogelijk activiteiten in één dag te proppen. Het is gewoon echt heel verleidelijk om zoveel mogelijk te plannen om zoveel mogelijk te kunnen zien, maar je kind(eren) doe je er vaak geen lol mee. Blijf liever wat langer op één plek en beleef het land waar je bent meer in plaats van door te racen langs alle highlights. Highlights veranderen natuurlijk dat hebben wij de afgelopen jaren heel duidelijk gezien als we teruggingen naar landen als Thailand en China, maar het geldt net zo goed voor Italië en Spanje. Geloof me: het Grand Palace van Bangkok, de Toren van Pisa en de Angkor tempels zijn er over 10 jaar ook nog wel. Geniet van elkaar en met elkaar en kijk wat haalbaar is met je kind(eren).

#3 Een georganiseerde familiereis, lekker comfortabel

Veel mensen zullen tegen je zeggen dat je een rondreis gewoon zelf moet regelen, omdat dit veel goedkoper is. Als je wat slechte deals maakt, is dat zeker niet zo. Georganiseerd reizen met het juiste reisbureau is net zo duur of zelfs goedkoper! En een groot voordeel: je hebt veel meer rust en comfort dan wanneer je alles zelf aan het regelen bent en vaak kun je dat niet zo efficiënt als een goede agent (ter plaatse). Georganiseerd reizen is daarom een prima keuze om net even op die bijzondere plekken te komen. Het grote voordeel van georganiseerd reizen is dat je (bijna) nergens meer aan hoeft te denken ter plekke en je kunt je dus volledig focussen op je kinderen. Dat komt de vakantie vreugde zeker ten goede!

#4 Reis eens met ander vervoer

Zorg zeker voor één treinreis tijdens een rondreis of een ander leuk vervoermiddel. Het is gewoon ontzettend leuk om de gewoonten en gebruiken in de trein te zien, wij hebben ervan genoten in Portugal, Sri Lanka en Schotland. Bovendien spaar je ook nog een overnachting uit als je de nachttrein neemt en kom je zeker weten leuke mensen tegen mits je daar voor open staat. Een tripje met de bus is ook leuk, je ziet veel en het gaat best snel. Zeker weten dat je door je kind(eren) snel contacten legt in de trein. Onze kinderen vinden dat altijd ontzettend leuk!

#5 Op tijd lekker relaxen

Plan zeker de eerste dag, maar liever nog de eerste twee dagen lekkere relaxdagen in en kies een hotel met fijne faciliteiten om lekker even bij te komen. Als je kinderen net een cultuurshock hebben overleefd, dan is het zeker niet fijn om direct naar een drukke highlight te gaan en in de mensenmassa te staan.