arrow_drop_up arrow_drop_down
Stoeltjeslift in Cochem, de bult op met de sessellift
22 mei 2019 

Stoeltjeslift in Cochem, de bult op met de sessellift

Ga je naar Cochem met kinderen dan wil je natuurlijk niet alleen kijken naar die leuke stoeltjeslift in Cochem, je wilt ook echt naar boven gaan voor het mooie uitzicht. Ouders die niet willen of durven: de stoeltjeslift valt niet heel erg op, dus je kunt hem makkelijk omzeilen!

De sessellift mag je niet overslaan met kinderen

Een stoeltjeslift is en blijft leuk met kinderen en dat geldt ook voor deze stoeltjeslift in Cochem. Ik zou je aanraden om met de stoeltjeslift naar boven te gaan en om te voet terug naar beneden te lopen. De man bij de ticketverkoop vertelde ons dat het ongeveer een uurtje zou duren in totaal. Ik zal je uit de droom helpen: dat gingen wij niet redden met een baby, foto's maken, onderweg wat drinken en ongeveer 28 graden. Gijs had onze baby van 10 maanden trouwens op schoot de bult op en ik zat met onze 7-jarige in een stoeltje. Met een beweeglijke baby vond hij het een uitdagende rit omhoog. Zorg dus altijd dat je je handen vrij hebt!

Je loopt op de weg terug bijna continu in de zon dus je hebt wel wat pauzes nodig en met mooi weer bovendien een fles water en zonnebrandcrème. In dit blog uitgebreide informatie over onze eigen ervaring. Feit is in ieder geval dat wij de stoeltjeslift echt leuk vonden om te doen als je tenminste actief bent en de rit naar beneden wil lopen. Als je alleen op en neer gaat met de stoeltjeslift dan mis je deze wandelervaring en is het in onze ogen niet echt de moeite waard.

Stoeltjeslift sesselbahn Cochem

Onze tip: neem de stoeltjeslift naar boven en loop terug naar beneden

Handig om te weten over de sessellift

De stoeltjeslift ligt net iets buiten het centrum, net voorbij de parkeergarage die een perfecte uitvalbasis is als je Cochem zelf in gaat. Er ligt een kleine parkeerplaats bij de Sesselbahn van Cochem waar je gratis kunt parkeren als bezoeker van de lift. Wij waren hier in de meivakantie en moesten een minuut of 5 wachten voor een parkeerplekje. Je moet er rekening mee houden dat je hier in het hoogseizoen geen parkeerplekje kunt bemachtigen. Vroeg hier zijn – dus net na opening – vergroot je kans op een parkeerplaatsje. Anders ligt er dus een parkeergarage op 2-3 minuten lopen waar je niet al te veel betaalt. Wel vooraf betalen en in contanten.

Cochem met een baby

Het uitzicht over Cochem na een ritje met de stoeltjeslift is prachtig

Feiten over de stoeltjeslift in Cochem

De stoeltjeslift van Cochem gaat naar een hoogte van 255 meter en heeft een totale lengte van 360 meter. Je hebt een prachtig uitzicht over de Moezel en op het kasteel van Cochem. Een enkele reis duurt ongeveer 7 minuten en er wordt onderweg een foto gemaakt die je boven op de bult voor € 2,50 kunt kopen, een betaalbaar bedrag vind ik. Neem dus wat kleingeld mee, de automaat kan wel wisselen dus het hoeft niet gepast. Er zijn familietickets te koop voor € 17,00 (2 volwassenen en 2 kinderen), losse tickets kosten € 4,90 voor een volwassenen en € 1,90 voor kinderen tot 12 jaar (allebei enkele reis).

Wij leggen onze rugdrager in een stoeltje van de lift en gaan er vervolgens zelf achteraan met het volgende stoeltje. Dit kan ook met buggy's dus die kun je mee naar boven nemen. Niet dat je er heel veel aan hebt, tenzij je echt alleen op de verharde paden blijft en weer terug gaat met de stoeltjeslift naar beneden. Je ziet dan alleen niet zoveel. Een drager is dus een must, want je kunt onmogelijk naar beneden lopen met een buggy.

Naar beneden wandelen vanaf de stoeltjeslift

Met een kind vanaf ongeveer 6 jaar die goed kan lopen en goed schoeisel aanheeft is het prima te doen om de rit naar beneden aan te vangen. Onze oudste van 7 jaar heeft Teva's en voldoende grip. Wij lopen zelf op gympen en slippers, niet helemaal handig. Het is te doen, maar met nat weer absoluut een no go. Op sommige stukken heb je gewoon grip nodig en vooral omdat Gijs met een rugdrager en baby op zijn rug loopt is schoeisel met een goed profiel een must.

Wij hadden wat onduidelijke informatie vooraf dus doe daarom je voordeel met dit artikel! Er werd ons verteld dat je in 20 minuten naar beneden wandelt. Voor ons was dit niet haalbaar. Even genieten van het uitzicht, wat drinken onderweg en zorgen dat je niet valt. Reken maar zeker 45 – 60 minuten, waarom zou je haasten? Het pad is leuk en avontuurlijk, soms wat steil en daardoor een uitdaging. Er zijn (ongelijke) trapjes, leuke doorkijkjes en mooie uitzichten. Lekker genieten samen dus!

Wandelen Cochem met kinderen

Je wandelt naar beneden bijna continu in de zon, dus neem zonnebrand mee!

Uitzicht over de Moezel en meer

Op het hoogste punt heb je een tof uitzicht op de rivier, het kasteel van Cochem en de omgeving. Het was voorjaar toen wij er waren dus alles kwam net in bloei: erg mooi! Buiten dit uitzicht, het avontuur van klimmen op rotsen en wandelen hoef je verder niet veel te verwachten. Het restaurant dat boven ligt, heeft een mooi uitzicht. Dit heb je echter op meerdere plekken. Wat voor ons dit uitje een highlight maakte? De combinatie van een ritje met de stoeltjeslift naar boven en de benenwagen naar beneden. En hoe ga je dit doen met hoogtevrees vroeg ik me af? Heel eerlijk? Niet! Zoals iedere kabelbaan is het geen lolletje met hoogtevrees.

Uitzicht over Cochem Duitsland

Onze advies bezoektijd

Je hebt 2-3 uur nodig voor de stoeltjeslift in Cochem vinden wij. Als je er vanuit gaat dat je met de kabelbaan omhoog gaat en te voet terug waarbij je onderweg net als wij nog even wat te eten en te drinken pakt bij één van de bankjes die je onderweg tegenkomt en waar je ook uitzicht hebt over Cochem en omgeving.

Over de schrijver
Ik ben Mireille, eigenares van Kleine Wereldreiziger en trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Met ons gezin ontdekken wij graag de wereld. Ver weg, maar zéker ook heel dicht bij huis! Wij vinden het belangrijk dat een vakantie, uitje of weekendje weg een ervaring is waar nog lang over wordt gepraat. Daar horen voor ons van die fijne adressen bij om comfortabel te overnachten in combinatie met slow travel.
Reactie plaatsen

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.