arrow_drop_up arrow_drop_down
Zand- en Kliederland bij Bezoekerscentrum Dwingelderveld
20 februari 2021 
in Drenthe

Zand- en Kliederland bij Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Een aanrader in Drenthe is de prachtige omgeving van het Dwingelderveld. Ze kennen hier naast meerdere (wandel)routes ook geschikt met kinderen ook ontzettend veel speelplezier rondom en in het bezoekerscentrum.

Pannenkoekenrestaurant in een wilgenhuttendorp

Vanaf de toegangsweg vanuit de – gratis – parkeerplaats ziet Tess een gaaf klimtoestel naast het gebouw. ‘Die wil ik doen, mama' en weg is madam. Ze doet haar best, maar de toestellen wiebelen erg en het lukt niet helemaal. Samen proberen we nog wat te doen, maar ze raakt gefrustreerd. De klimtoestellen zijn denk ik leuker voor kids vanaf 6 jaar. We laten dit klimtoestel voor wat het is en lopen door naar het wilgenhuttendorp. Onze fantasierijke dochter heeft al van alles bedacht. In het ene hutje worden pannenkoeken gebakken en via een wilgentunnel naar het restaurant gebracht.

Spetter spetter spat

Als papa en mama genoeg hebben gegeten van de onzichtbare pannenkoeken lopen we via een Mozespad naar het kliederland. Het Mozespad is een pad door de vijver met aan weerszijden glas. We stuiten op omgevallen bomen, stapstenen, een heuse gieterdouche en nog veel meer. Naar hartenlust kunnen kinderen hier lekker spelen met water en modder. Let wel op bij een zonnige dag dat je goed insmeert, er zijn namelijk geen schaduwplekjes op deze speellocatie! Zonnebrandcrème is dus aan te raden als je hier naartoe gaat net als een schone set met kleding en een handdoek.

Natuureducatie bij het Bezoekerscentrum

Genoeg gespeeld? Neem dan ook nog even een kijkje in het gebouw. Je vindt hier onder andere opgezette dieren, nesten, eitjes, potten op sterk water met slangen, veren, je kunt het zo gek niet bedenken. Ook gaaf is de 3D-plattegrond van het Dwingelderveld. Stippel je zelf hier een route uit?

Bezoekerscentrum Dwingelderveld met kinderen

Over de schrijver
Ik ben Daphne. Getrouwd met Jouke en we genieten volop van onze dochter Tess (2016) en Mia (2020). Naast moeder ben ik ook actief bij onze plaatselijke scoutinggroep, geef ik training bij de atletiekvereniging en werk ik 32 uur per week als accountmanager. Als ontspanning sport ik regelmatig, probeer ik creatief bezig te zijn én reizen we graag. We zijn in het bezit van een prachtige, al zeg ik het zelf, klassieke groene Clubman Estate (station Mini) en een gele Mini Marcos (kit car). Deze laatste is echter een tweezitter en met ons huidige gezinnetje past dat niet helemaal... For the time being zul je dus vaker verhalen lezen over onze avonturen in de Mini Estate, die ook wel de naam Fien draagt.
Kleine Wereldreiziger PLUS

Nog vragen over deze bestemming?

Ontdek dan nu Kleine Wereldreiziger PLUS met veel extra's! 


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen

✅ Korting bij partners, extra downloads en moodboards

✅ Toegang tot onze besloten omgeving, los van social media

Kleine Wereldreiziger PLUS

Meer tips over deze bestemming?

Ontdek dan nu Kleine Wereldreiziger PLUS met veel extra's! 


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen

✅ Korting bij partners, extra downloads en moodboards

✅ Toegang tot onze besloten omgeving, los van social media

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.