Zand- en Kliederland bij Bezoekerscentrum Dwingelderveld
Drenthe
Daphne Boersen
Drenthe
02/20/2021
1 min

Zand- en Kliederland bij Bezoekerscentrum Dwingelderveld

02/20/2021
1 min

Een aanrader in Drenthe is de prachtige omgeving van het Dwingelderveld. Ze kennen hier naast meerdere (wandel)routes ook geschikt met kinderen ook ontzettend veel speelplezier rondom en in het bezoekerscentrum.

Pannenkoekenrestaurant in een wilgenhuttendorp

Vanaf de toegangsweg vanuit de – gratis – parkeerplaats ziet Tess een gaaf klimtoestel naast het gebouw. ‘Die wil ik doen, mama’ en weg is madam. Ze doet haar best, maar de toestellen wiebelen erg en het lukt niet helemaal. Samen proberen we nog wat te doen, maar ze raakt gefrustreerd. De klimtoestellen zijn denk ik leuker voor kids vanaf 6 jaar. We laten dit klimtoestel voor wat het is en lopen door naar het wilgenhuttendorp. Onze fantasierijke dochter heeft al van alles bedacht. In het ene hutje worden pannenkoeken gebakken en via een wilgentunnel naar het restaurant gebracht.

Spetter spetter spat

Als papa en mama genoeg hebben gegeten van de onzichtbare pannenkoeken lopen we via een Mozespad naar het kliederland. Het Mozespad is een pad door de vijver met aan weerszijden glas. We stuiten op omgevallen bomen, stapstenen, een heuse gieterdouche en nog veel meer. Naar hartenlust kunnen kinderen hier lekker spelen met water en modder. Let wel op bij een zonnige dag dat je goed insmeert, er zijn namelijk geen schaduwplekjes op deze speellocatie! Zonnebrandcrème is dus aan te raden als je hier naartoe gaat net als een schone set met kleding en een handdoek.


Natuureducatie bij het Bezoekerscentrum

Genoeg gespeeld? Neem dan ook nog even een kijkje in het gebouw. Je vindt hier onder andere opgezette dieren, nesten, eitjes, potten op sterk water met slangen, veren, je kunt het zo gek niet bedenken. Ook gaaf is de 3D-plattegrond van het Dwingelderveld. Stippel je zelf hier een route uit?

Bezoekerscentrum Dwingelderveld met kinderen

Zoek je nog meer tips en uitjes in eigen land? Bekijk het overzicht met mooie plekken en leuke uitjes in Nederland met kinderen of lees ons blog met leuke musea met kinderen. Zoek je daarbij ook nog een fijne overnachting? Dit zijn onze accommodatietips in Nederland voor gezinnen.