Skiën in Zweden met kinderen
Zweeds Lapland
Angreni Hilaul
Zweeds Lapland
10/14/2021
4 min

Dit is Gold of Lapland! Een prachtig stukje Zweden

10/14/2021
4 min

Lapland is een geweldige ervaring, uniek en in de winter wel een 'once in a lifetime experience' die je echt een keer gedaan wilt hebben. Een aantal praktische dingen, fantastische belevenissen en mooie verhalen bij elkaar verzameld.

Zweeds Lapland? Hierom!

Lapland is bekend om haar rendieren, prachtige landschappen, sneeuwscooteren en de vriendelijkheid van de mensen. Je vindt er zowel in de zomer als in de winter rust en prachtige natuur. Tijd om Zweeds Lapland te gaan ontdekken in de winter, de regio die de bijnaam Gold of Lapland heeft gekregen. En dat is niet voor niet natuurlijk...!

Wat voor kleding heb je nodig bij -30 graden?

Welke kleding neem je mee naar Zweeds Lapland in de winter? Dit is een vraag die veel ouders bezighoudt op het moment dat ze de reis naar de sneeuw geboekt hebben. Voor een reis in de winter naar Lapland wordt aangeraden te werken met het drielagensysteem en om kleding te dragen van (merino)wol. We hebben een handige inpaklijst voor je samengesteld, want vergis je niet. Ook overdag kan het fris zijn.

Warme kleding mee naar Lapland

Sneeuwscooteren en ijsvissen

We maken een sneeuwscootertocht met het gezin door de bossen met besneeuwde bomen. Glijden over bevroren meren en stoppen tussendoor om via een gat in het ijs te gaan vissen. Wij vingen een flinke zalm, die we overigens netjes terug hebben gezet. Bezoek de rendieren en maak vrienden door ze mos te voeren. Ga je geen spijt van krijgen. Pas wel op met selfies, voorkom een gewei in je ogen!

Een huskytocht met kinderen is écht een unieke ervaring

Een droom voor velen: het maken van een huskytocht tijdens je familiereis naar het noorderlicht van Zweeds Lapland. Tijdens je familiereis door Gold of Lapland is dit nou echt zo'n excursie die je niet mag en wilt missen. Je glijdt op de huskyslee over de dikke lagen sneeuw en geniet onderweg van een sprookjesachtig landschap. Je kinderen zullen zich als Anne, Elsa of Kristoff voelen op de slee die op z'n minst doet denken aan de slee in Frozen. Dit avontuur ga je zeker weten nooit meer vergeten!

Huskytocht met kinderen in Lapland

Wandelen in de Zweedse sneeuw

Het is fantastisch om te genieten van de doorbuigende takken die vol sneeuw liggen. Om de zon te zien schijnen door de bomen in het bos. Om te zoeken naar de sporen van dieren en je in je eigen Frozen wereld te wanen! In Golf of Lapland wandelen in een sprookjeslandschap is met je gezin een must do. Als je een goed begaanbare en kidsproof route neemt dan zullen je kinderen zeker niet zeuren, maar het juist fantastisch vinden. Wij maken zelf een mooie wandeling vanuit ons hotel naar de nabij gelegen uitkijktoren. Vergeet niet om samen een goed sneeuwballengevecht te houden!

Paardrijden in de sneeuw met kinderen

De koude wind langs je wangen en galopperen door de sneeuw met IJslandse paarden. Voor veel kinderen en zeker voor meisjes een wens als je naar Zweeds Lapland gaat met je gezin. Het grote voordeel van paardrijden in de sneeuw is dat je het landschap vanaf een andere hoogte ziet en bovendien best wat meters kunt maken. Gegarandeerd is dit de meest bijzondere rit die je ooit maakt op een paard. Na ongeveer 2 uur zul je merken dat het zwaarder wordt dus dan is het tijd om af gaan te sluiten met een Zweedse fika.

Paardrijden in de sneeuw met kinderen

8x tips voor het Zweedse dorp Lycksele

Lycksele ligt aan de Ume rivier waarop een kilometers lange schaatsbaan gemaakt is. Je kunt vanuit dit plaatsje perfect een sneeuwscooter- of huskytocht in de omgeving maken. Bovendien is er in Lycksele zelf ook echt veel te doen voor gezinnen. Bijvoorbeeld het Lycksele Djurpark en het interactieve Woudmuseum. We geven je acht goede redenen om Lycksele in Zweeds Lapland met kinderen op je lijst te zetten.

Dagje Skellefteå voordat je terug naar huis vliegt

Als je vanuit Gold of Lapland naar Nederland vliegt (of vise versa) dan is het vliegveld van Skellefteå het meest voor de hand liggend. Om zeker te weten dat je het vliegtuig niet mist is het slim om een nacht te overnachten in Skellefteå in de winterse omstandigheden die voor verrassingen kunnen zorgen. In dit leuke Zweedse dorpje is opvallend veel te doen dus je hoeft je zeker niet te vervelen de laatste dag in Zweeds Lapland!

Meet the reindeers van Jon-Krista

In Zweden leven nog volop rendieren, ongeveer zo’n 250.000. Tijdens de winterperiode is het de perfecte tijd om kennis te maken met deze leuke viervoeters. Je zult direct vrienden zijn met ze als je wat mos meeneemt. Rendieren voeren, slapen bij de rendieren en de verhalen horen van een echte rendierherder die volop verhalen kan vertellen over het Sami volk. Een bijzondere ontmoeting en mooie verhalen bij het vuur die je nog jarenlang zullen bijblijven.

Sneeuwwandelen, tot je knieën in de sneeuw

Wil je echt eens wat avontuurlijks doen en tot je knieën in de sneeuw staan? Maak een sneeuwschoenen wandeling door het bos in Zweeds Lapland met je kinderen. Ultiem! Warm na je sneeuwwandeling op in één van de stuga’s waar je een vuurtje kan maken, koffie kan zetten en wat lekkers te snoepen pakt. Voor kinderen zijn er sleetjes om van de berg af te sleeën, echt zo ontzettend leuk om te doen!

Bijzonder overnachten in Zweeds Lapland

Wie met kinderen gaat genieten van Zweeds Lapland in winterse sferen moet absoluut overnachten op een paar van die schilderachtige prachtige plekken waar je over 20 jaar nog over napraat. Van die hotels met een fijne spa en hot tub, van die hutjes in de sneeuw met een vuurtje voor de deur. Van die bijzondere plekjes die je vakantie in Gold of Lapland zo ontzettend bijzonder maken. Wij sliepen in de volgende kindvriendelijke accommodaties: A night at the museum @ Gammplatsen, Källan Hotel & Spa en Malå Hotell.

Accommodatie in Zweeds Lapland met kinderen