B&B Bloemenhoeve: Slapen in een bloemenoase aan de Dokkumer Ee
05 september 2017 
14 min. leestijd

B&B Bloemenhoeve: Slapen in een bloemenoase aan de Dokkumer Ee

Aan de Dokkumer Ee – een trekvaart in Friesland – ligt een bed & breakfast waar je zeker weten in de watten gelegd wilt worden als je in het hoge noorden van Nederland bent: de Bloemenhoeve in Burdaard.

B&B de Bloemenhoeve in ’t kort

  • Prachtige locatie aan het water
  • Sfeervolle ruimtes met voldoende privacy
  • Fijne bedden
  • Uitgebreid ontbijt
  • Vriendelijk en gastvrij

Als we in het zonnetje buiten op het terras zitten, is het genieten van alle sloepjes en vooral zeilschepen die voorbij komen op de Dokkumer Ee. Je zult hier maar wonen en vanuit je terras zo’n uitzicht hebben.

B&B de Bloemenhoeve Burdaard

We arriveren rond het middaguur bij bed & breakfast de Bloemenhoeve waar we hartelijk worden ontvangen door Margareth en Bert, eigenaren van deze prachtig verbouwde woonboerderij in Friesland. Als we in het zonnetje buiten op het terras zitten, is het genieten van alle sloepjes en vooral zeilschepen die voorbij komen op de Dokkumer Ee. Je zult hier maar wonen en vanuit je terras zo’n uitzicht hebben. Dit is genieten ten top en wij zijn op slag verliefd op deze wereldplek. Margareth vertelt dat zij zelf het hele huis hebben ingericht, complimenten daarvoor want er hangt een heerlijke sfeer. We maken kennis met de hond Fleur, en de poezen Roos en Distel. Lucas is op slag verliefd op Fleur de hond en gaat met een zak brood naar de eendjes. Hij maakt direct vrienden bij de Bloemenhoeve. Leuk om te zien hoe snel kinderen zich aanpassen.

Leuk B&B in Friesland met kinderen

Bed & breakfast vlakbij Leeuwarden en Dokkum

De Bloemenhoeve is met haar prachtige bibliotheek, woonkamer en slaapkamers die allemaal uniek zijn ingericht een perfecte uitvalsbasis voor de steden Leeuwarden en Dokkum. En dat niet alleen. Als je wilt fietsen in de ‘Elfsteden-omgeving’ met onder andere leuke theetuinen, het Elfstedenbruggetje bij Bartlehiem en de tegeltjesbrug dan zit je echt perfect in deze B&B in Burdaard. Neem trouwens je zwemspullen mee, want van de tegeltjesbrug kun je zelfs afspringen als je een beetje een waaghals bent. Het wordt door de locals veel gedaan. De Bloemenhoeve ligt dus lekker centraal waardoor je alle kanten op kunt. Het is betaalbaar en je wordt echt even lekker in de watten gelegd dus wij raden aan om hier minimaal een lang weekend te vertoeven.

Bovendien kun je makkelijk naar een aantal leuke steden toe en wij ondernemen een aantal andere activiteiten waaronder Wadlopen bij Paesen-Moddergat, een dagje Dokkum, sloepvaren en de Noord-Friese Winkeltjesroute waarbij je kennismaakt met ambachten en mensen met passie voor hun vak.

B&B in Friesland met kinderen

Wat een plaatje! De voorkant van B&B de Bloemenhoeve. Vanaf het bankje kun je lekker bootjes kijken.

Margareth is dol op bloemen en dat verklaart meteen waarom het thema bloemen overal is doorgetrokken bij B&B de Bloemenhoeve. Niet alleen de dieren hebben bloemennamen, maar ook de kamers. Toen wij de slaapkamerdeuren open deden, was meteen duidelijk dat alles met passie en gevoel is ingericht. Wat een heerlijke plek om je ogen dicht te doen. Een fijn bed, ruime kast, zitje en een gevulde koelkast: perfect geregeld! De badkamer is ruim en compleet, de badjas hangt klaar en er zijn wat extra’s te vinden zoals washandjes, wattenstaafjes, wattenschijfjes plus make-up remover (handig!) en een fohn. We kunnen dus wel stellen dat dit bed & breakfast aan de Dokkumer Ee erg compleet is ingericht.

Naast de ruimte in je eigen kamer en de badkamer kun je bovendien nog in de bibliotheek gaan zitten, een ruimte speciaal ingericht voor de gasten met televisie, een enorme hoeveelheid boeken, comfortabele stoelen en voor de winter een heerlijke haard.

Als je wilt fietsen in de ‘Elfsteden-omgeving’ met onder andere leuke theetuinen, het Elfstedenbruggetje bij Bartlehiem en de tegeltjesbrug dan zit je echt perfect in deze B&B in Burdaard.

Badkamer Bed & Breakfast de Bloemenhoeve

Als we ’s morgens wakker worden, kunnen we wel concluderen dat we een heerlijk bed hebben. Op naar het breakfast na een lekkere douche waar we met z’n drietjes tegelijk in kunnen. Margareth en Bert weten wat in de watten leggen is, want er staat een heerlijk ontbijt op ons te wachten. Vooraf hebben we al even via mail contact gehad met de vraag of er rekening moet worden gehouden met allergieën. Jazeker, maar ook dat blijkt geen enkel probleem. Hier is alles bespreekbaar en dat is erg prettig vinden wij. Geen vraag is teveel, krijgt als ouder echt het gevoel dat je welkom bent met je kroost. Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat dit echt niet overal zo is. We merken direct aan Lucas dat hij zich welkom voelt en dat vinden we echt ontzettend fijn.

Bed & Breakfast de Bloemenhoeve ontbijt

Als we ’s morgens wakker worden, kunnen we wel concluderen dat we een heerlijk bed hebben. Op naar het breakfast na een lekkere douche waar we met z’n drietjes tegelijk in kunnen. Margareth en Bert weten wat in de watten leggen is, want er staat een heerlijk ontbijt op ons te wachten.

Als je de oprit van de Bloemenhoeve op rijdt dan zie je al direct de trampoline in de tuin. Verder zijn de kamers uitgerust met een televisie en er is een goede WiFi verbinding dus het favoriete speeltje van de meeste kinderen kan gebruikt worden. Wij houden de iPad nog even achter, want er is genoeg te doen in dit bed & breakfast voor kinderen. Een spelletje spelen, de eendjes voeren, kijken naar de boten die langskomen, zwaaien naar alle mensen die op de Dokkumer Ee varen en vooral lekker buiten zijn. De sfeer bij de Bloemenhoeve is lekker ongedwongen en huiselijk, waardoor ook kinderen zich zullen thuisvoelen. Aan het ontbijt is trouwens ook gedacht aan kinderen, want er zijn naast verschillende kaas- en vleessoorten bovendien vlokken, gekleurde muisjes en nog wat andere zoetigheden beschikbaar. Kortom: kinderen komen hier niets tekort!

Een dagje varen met een motorsloep en op verzoek met een goedgevulde picknickmand behoort tot de mogelijkheden bij dit gezellige bed & breakfast in Friesland. Je e-sloep van Elektrosloep Fryslan ligt letterlijk voor de deur bij de Bloemenhoeve en van hieruit kun je een superleuke tour maken naar bijvoorbeeld Dokkum. Of je vaart net als wij een groot stuk van de Elfstedenroute en bekijkt alles vanaf het water. Vraag naar meer informatie bij de Bloemenhoeve, want zij kunnen je alles vertellen. Bovendien geven ze leuke tips voor een geschikte vaarroute met je sloep en tips voordat je het water op kunt. Vooral als beginnend bestuurder is dat natuurlijk essentieel.

Sloepvaren Dokkumer Ee

Leuke Roompot met kinderen
OVERNACHTEN MET KIDS
Leuke glamping in Nederland met kinderen

GLAMPING

Tips voor een vakantie in Nederland met kinderen

ALLE PROVINCIES

E-book Nederland met kinderen

Reisgids: Ontdek Nederland met kinderen

Ga op pad met Kleine Wereldreiziger en ontdek de mooie plekjes van Nederland! Deze unieke online reisgids is véél meer dan alleen een e-book.

  • 125+ uitjes, per provincie gerangschikt
  • Inclusief gratis app
  • BONUS: 50+ horeca-adressen
  • BONUS: 50+ slaapplekken