Lapland met kinderen

Avontuurlijk Ecuador met kinderen

Miranda gaat vriend Omar en dochter Rosa naar de andere kant van de wereld. Hun eerste reis gaat naar Ecuador met hun baby!

Toen ze zwanger was zeiden zij en haar vriend al tegen elkaar dat ze niet wilden stoppen met reizen. Een reis naar de familie in Ecuador samen met dochtertje Rosa lag al snel in het verschiet. Ondanks het motto 'Go with the flow' dat ze altijd hanteren, is het toch ook even slikken zo'n reis met een baby. Lees tips, ervaringen en handigheden over Ecuador met een kleine wereldreiziger van nog geen jaar!


Quito Ecuador met kinderen

Met een baby naar de andere kant van de wereld. Een lange vlucht en een tijdverschil van 6 uur. Hoogteverschil en nieuwe mensen ontmoeten. En dan nog kennismaken met een andere cultuur. Kortom: een uitdaging en hele belevenis! Met een jonge baby is het gelukkig allemaal goed te doen als je kindje tenminste kan slapen in het handige wiegje van KLM. Ondanks dat zit het er zeker in dat je kind aardig in de war is de eerste nacht of nachten. Die ervaring heeft Miranda ook met haar dochter vanwege het tijdsverschil. Tip: neem overdag een siësta en ga zo snel mogelijk mee in het ritme van Ecuador met je gezin.


Conclusie: het is absoluut nodig om te acclimatiseren in de hoofdstad Quito bij aankomst in Ecuador met je gezin. Niet alleen vanwege het tijdsverschil. De stad ligt op zo’n 2.600 meter hoog, vergis je hier niet in met een klein kind. Quito is een typische, grote Zuid-Amerikaanse stad met veel winkels, restaurants en musea. De stad is ook het middelpunt van de wereld. Ten noorden van Quito ligt La Mitad del Mundo, een monument dat de evenaar markeert. Op zo’n 1,5 tot 2 uur reizen van de hoofdstad ligt prachtige natuur. Reizen in Ecuador doe je voornamelijk met de (goedkope) bussen of taxi’s.

Ecuador met kinderen

Quito, de hoofdstad van Ecuador

Vaak beginnen rondreizen door Ecuador in Quito, de hoofdstad van Ecuador. Een onwijs grote stad, omgeven door bergen en vulkanen. Je reist hier gemakkelijk met bussen, welke overigens erg goedkoop zijn (€ 0,30), maar de afstanden zijn onwijs en het verkeer is nogal een georganiseerde chaos. Het feit dat je hier in de bergen zit, maakt dat het klimaat onvoorspelbaar is. De ene keer voel je de zon op je voorhoofd branden, de andere keer moet je een jas aandoen en thee  drinken  om op te warmen. Houd er rekening mee dat je de eerste dag echt moet acclimatiseren met 2600 meter, je lichaam is dit niet gewend. Het voordeel van reizen met een baby in Ecuador is dat het tempo automatisch niet zo hoog ligt en dat is fijn. Naast het ontdekken van de grote stad Quito is een bezoek aan Museo Templo del Sol Pintor Ortega Maila ook aan te raden. Hier krijg je veel informatie over de traditionele bevolking en cultuur van Ecuador, een mooi begin van je rondreis.

Rondreis Ecuador met je gezin

Vanuit Quito naar El Mitad del Mundo

Verder kun je in Quito lekkere mango smoothies drinken en ga zeker de stad vanaf een afstand te bekijken met de TelefériQo. Dit is een kabelbaan die je meeneemt naar ruim 4.000 meter. Heel gek om te voelen wat je lichaam doet op deze hoogte, ben voorbereid want je kunt bijvoorbeeld draaierig worden. Daarom liever een baby niet meenemen!

Vanuit Quito is een dagexcursie naar El Mitad del Mundo (het midden van de wereld) een populair uitje. Het ligt iets meer dan 25 kilometer ten noorden van de hoofdstad en je vind er een leuk dorpje met een treintje en winkels, waardoor het ook voor kinderen toegankelijk is.

La Casa del Arbol met een baby

Dagtour naar de watervallen bij Baños en La Casa del Arbol

Op zo’n 4 uur rijden (met de bus) van de hoofdstad Quito ligt het gemoedelijke dorp Baños. Ideaal om even bij te komen na zo’n mega stad. En eindelijk frisse lucht..heerlijk! Baños en omgeving zijn bekend om de watervallen en La Casa del Arbol. La Casa del Arbol is een megaschommel met uitzicht op de vulkaan, Instagram-proof en gewoon ook heel erg leuk. Wel een uitdaging: hoe doe je dit met een baby  onder de armen? Het dorpje is toeristisch genoeg dus dat komt vast goed. En dat blijkt: een baby kan gewoon mee! Mits je dat als ouder zelf ook ziet zitten natuurlijk, maar het is dus een mogelijkheid.

Ecuador treinreis met kinderen

Prachtige treinrit en koloniaal Cuenca

El Nariz del Diablo, oftewel de neus van de duivel, is een treinrit vanaf het dorp Alausi. Dit bijzondere zig-zag spoor heeft de naam doordat er vele doden zijn gevallen tijdens het maken ervan. Dit neemt niet weg dat het vandaag de dag een toeristisch en prachtige treinrit is in een houten treintje, die je een stukje geschiedenis van de omgeving vertelt. Hierna is het genieten in de mooiste stad van Ecuador: Cuenca. Deze stad is ook wel bekend als de stad voor gepensioneerde Amerikanen en voelt erg veilig en cosy.