Rondreis Ecuador met kinderen
Noord- en Midden-Amerika
Mireille Steegmans
Noord- en Midden-Amerika
08/11/2022
4 min

Tips voor avontuurlijk Ecuador met kinderen

08/11/2022
4 min

Ecuador, een prachtige bestemming in Zuid-Amerika en een fantastische keuze voor gezinnen die op zoek zijn naar een onvergetelijk avontuur. Dit land biedt een unieke mix van natuurlijke schoonheid, boeiende cultuur en spannende activiteiten die zowel ouders als kinderen zullen betoveren. Ontdek wat Ecuador zo speciaal maakt voor een rondreis met kinderen en lees mee over de reis van een gezin met een baby. Miranda en haar partner Omar hebben een diepgewortelde passie voor reizen. Miranda en haar partner Omar hebben een diepgewortelde passie voor reizen. Terwijl ze zwanger is van Rosa, nemen ze een vastbesloten besluit: hun avontuurlijke geest laat zich niet dimmen door het ouderschap. Met hun baby Rosa, nog geen jaar oud, pakken ze hun koffers voor een onvergetelijke reis naar Ecuador, het thuisland van Omar's familie. Deze reis belooft een mix van opwinding en uitdagingen, maar met het motto 'go with the flow' zijn ze klaar voor dit nieuwe avontuur. Deze tips maken je rondreis door Ecuador met kinderen niet alleen haalbaar, maar ook onvergetelijk.

Ecuador met kinderen tips en highlights

Vliegen met een baby naar Ecuador

De reis naar Ecuador betekent een lange vlucht en een flink tijdverschil van 6 uur. Met een baby op schoot is dit een hele onderneming! Gelukkig biedt KLM's babywiegje uitkomst. Maar let op: het tijdsverschil kan voor de kleintjes verwarrend zijn. Miranda's tip: neem overdag een siësta met je baby en probeer snel het lokale ritme aan te nemen.

Ecuador met kinderen Quito

Acclimatiseren in de hoofdstad Quito bij aankomst in Ecuador

Eenmaal aangekomen in Quito, op 2.600 meter hoogte, is acclimatiseren essentieel, vooral met een baby. Deze levendige stad biedt een mix van cultuur en natuur, met winkels, restaurants, en musea. Een bezoek aan La Mitad del Mundo, het monument op de evenaar, is een must. Vergeet niet om ook de adembenemende natuur rondom de stad te verkennen, met de bus of taxi.

Reizen in Ecuador met kids

Lama Ecuador met kinderen

Quito, de hoofdstad van Ecuador met een baby

Vaak beginnen rondreizen door Ecuador in Quito, de hoofdstad van Ecuador. Een onwijs grote stad, omgeven door bergen en vulkanen. Je reist hier gemakkelijk met bussen, welke overigens erg goedkoop zijn (€ 0,30), maar de afstanden zijn onwijs en het verkeer is nogal een georganiseerde chaos. Het feit dat je hier in de bergen zit, maakt dat het klimaat onvoorspelbaar is. De ene keer voel je de zon op je voorhoofd branden, de andere keer moet je een jas aandoen en thee  drinken  om op te warmen. Houd er rekening mee dat je de eerste dag echt moet acclimatiseren met 2600 meter, je lichaam is dit niet gewend. Het voordeel van reizen met een baby in Ecuador is dat het tempo automatisch niet zo hoog ligt en dat is fijn. Naast het ontdekken van de grote stad Quito is een bezoek aan Museo Templo del Sol Pintor Ortega Maila ook aan te raden. Hier krijg je veel informatie over de traditionele bevolking en cultuur van Ecuador, een mooi begin van je rondreis.

Vergeet niet de TelefériQo te nemen voor een prachtig uitzicht over Quito. En een dagexcursie naar El Mitad del Mundo, slechts 25 kilometer van de stad, is ideaal voor gezinnen.

Quito Ecuador met gezin

Vanuit Quito naar El Mitad del Mundo

Verder kun je in Quito lekkere mango smoothies drinken en ga zeker de stad vanaf een afstand te bekijken met de TelefériQo. Dit is een kabelbaan die je meeneemt naar ruim 4.000 meter. Heel gek om te voelen wat je lichaam doet op deze hoogte, ben voorbereid want je kunt bijvoorbeeld draaierig worden. Daarom liever een baby niet meenemen! Vanuit Quito is een dagexcursie naar El Mitad del Mundo (het midden van de wereld) een populair uitje. Het ligt iets meer dan 25 kilometer ten noorden van de hoofdstad en je vind er een leuk dorpje met een treintje en winkels, waardoor het ook voor kinderen toegankelijk is.

El Mitad del Mundo met gezin

Dagtour naar de watervallen bij Baños en La Casa del Arbol

Op zo’n 4 uur rijden (met de bus) van de hoofdstad Quito ligt het gemoedelijke dorp Baños. Ideaal om even bij te komen na zo’n mega stad. En eindelijk frisse lucht..heerlijk! Baños en omgeving zijn bekend om de watervallen en La Casa del Arbol. La Casa del Arbol is een megaschommel met uitzicht op de vulkaan, Instagram-proof en gewoon ook heel erg leuk. Wel een uitdaging: hoe doe je dit met een baby  onder de armen? Het dorpje is toeristisch genoeg dus dat komt vast goed. En dat blijkt: een baby kan gewoon mee! Mits je dat als ouder zelf ook ziet zitten natuurlijk, maar het is dus een mogelijkheid.

Vulkaan Ecuador met kinderen

La Casa del Arbol met kinderen

Prachtige treinrit en koloniaal Cuenca

El Nariz del Diablo, oftewel de neus van de duivel, is een treinrit vanaf het dorp Alausi. Dit bijzondere zig-zag spoor heeft de naam doordat er vele doden zijn gevallen tijdens het maken ervan. Dit neemt niet weg dat het vandaag de dag een toeristisch en prachtige treinrit is in een houten treintje, die je een stukje geschiedenis van de omgeving vertelt. Hierna is het genieten in de mooiste stad van Ecuador: Cuenca. Deze stad is ook wel bekend als de stad voor gepensioneerde Amerikanen en voelt erg veilig en cosy.

Tips Ecuador met baby