Finca Alegria de la Vida
arrow_drop_up arrow_drop_down

Finca Alegria de la Vida is een gezellig boerderijtje van meer dan 80 jaar oud waar Bert en Margreet hun ziel en zaligheid in hebben zitten. In de binnenlanden van Zuid Spanje zul je met je kinderen genieten in één van hun vier gastenverblijven. Een bijzondere plek om met kinderen te overnachten in Spanje? Slaap dan in een safaritent! Kinderen zullen zich prima vermaken in dit heerlijke stukje Andalusië.

Finca Alegria de la Vida in ’t kort

  • Slapen in een safaritent
  • Midden in de natuur

Een prikkeling voor je zintuigen

Prikkelend! Dat is een verblijf aan Finca Alegria de la Vida absoluut. Deze kindvriendelijke finca in Zuid Spanje is een paradijs voor kinderen met haar leuke safaritent Amarillo en tipitent Verde – een soort van indianentent – als hoogtepunt. Wat zo heerlijk is aan deze locatie midden in Andalusië, is dat het ook in het voor- en najaar heerlijk vertoeven is. De temperaturen zijn hier mild en daarmee is dit ook geschikt voor bijvoorbeeld de herfstvakantie. De landschappen in de omgeving zijn vol contrasten en zijn onderdeel van het Sierra de la Nieves Nature Park waar je heerlijk kunt wandelen met je gezin.

Witte dorpen binnen handbereik

Je verblijft hier aan de voet van de Sierra de las Nieves in de Guadalhorce vallei en in de buurt van een aantal leuke witte dorpen. Hier liggen dan misschien niet de meest bekende witte dorpen van Andalusië zoals Ronda en Grazalema; maar de witte dorpen hier zijn zeer zeker sfeervol en authentiek.

Zigzaggen in de kleine steegjes, kleine pleintjes ontdekken en natuurlijk de witte muren van leuke dorpen als Pizarra, Alora, Casarabonela en Carratraca. Je kunt hier in een half uurtje naartoe rijden en het vliegveld van Malaga ligt ook nog eens lekker dichtbij. Dit is een perfecte bestemming voor een weekje weg met je kinderen. Tickets naar Malaga zijn betaalbaar, de huurauto’s in Malaga zijn niet duur – ze schijnen zelfs de goedkoopste huurauto’s van Europa te hebben. Wat houd je dan nog tegen?!

Levensvreugde in een gastvrije finca

Alegria de la Vida betekent letterlijk levensvreugde. Het is de bedoeling dat jong en oud zich hier direct thuis voelen. En dat lukt hier prima voor ouders én voor kinderen ! Een lekkere ongedwongen sfeer en gastvrijheid kenmerken deze wereldplek voor ons. Verder is het ultiem om ’s avonds lekker aan te schuiven voor het avondeten.

Het is genieten van de geuren van jasmijn, zelfgemaakte producten, relaxen tussen de fruitbomen en de bellen die je hoort rinkelen als de geiten buiten lopen.

Het meest bijzonder aan Finca Alegria de la Vida ?

Op deze wereldplek beleef je Andalusië met al je zintuigen, samen met je kinderen. De geuren van jasmijn, zelfgemaakte producten, relaxen tussen de fruitbomen en de bellen die je hoort rinkelen als de geiten buiten lopen. Het zijn maar een paar dingen die deze finca tot een uniek plekje maken om met je gezin naartoe te gaan.Bewaren

Over de schrijver
Ik ben Mireille, oprichter en eigenaar van Kleine Wereldreiziger. En trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Wij vinden het heerlijke om met de kinderen op reis te gaan in Nederland, Europa en ook daarbuiten. We geven onze passie voor reizen als snel door aan onze oudste zoon en zo begint ook Kleine Wereldreiziger. Toen ik startte was er nog heel weinig informatie te vinden over reizen met kinderen. Dat is nu wel anders! Ik wil met mijn team aan ouders laten zien hoe leuk het is om de wereld te ontdekken met kinderen. Comfortabel reizen en een goede prijs/kwaliteit verhouding zijn daarbij belangrijk vinden wij. Fijne accommodaties, bijzondere overnachtingen en vakantiewoningen waar juist niet de grote massa naartoe gaat. Dat is wat je kunt verwachten op Kleine Wereldreiziger. Voor gezinnen die net even wat anders willen, houden van comfort en op zoek zijn naar die gezellige sfeer. Heb jij een tip? Of heb jij een fijne accommodatie voor gezinnen? Stuur een bericht naar Mireille via mireille@kleinewereldreiziger.nl.