arrow_drop_up arrow_drop_down
Gratis speeltuin in Brabant, 't Kwekkeltje vlakbij 's-Hertogenbosch
14 oktober 2016 

Gratis speeltuin in Brabant, 't Kwekkeltje vlakbij 's-Hertogenbosch

Op zoek naar een gratis speeltuin in Brabant? Zo eentje die vlakbij de A2 ligt en ook nog dicht bij het gezellige Den Bosch? Stop met zoeken! Neem je fleece dekentje mee, wat lekkers te eten en te drinken en laat je kinderen klimmen en klauteren bij Speeltuin 't Kwekkeltje in Rosmalen.

De leukste gratis speeltuin in Brabant

Natuurlijk kennen wij niet alle speeltuinen in Brabant, maar voor ons staat Speeltuin 't Kwekkeltje op nummer 1 als je ons vraagt naar de leukste gratis speeltuin in Brabant. Speeltuin 't Kwekkeltje is in de winter niet open, maar van april tot november kan hier maximaal gespeeld worden. Nog snel even meepikken dus voordat de hekken sluiten en je pas weer in het voorjaar terug kunt komen! Wat wij een groot voordeel vinden naast het gratis parkeren zijn de openingstijden. Van 10.00 tot 19.00 uur is deze speeltuin geopend. Lekker lang dus! Wij rijden hier regelmatig naartoe en onze kleuter is hier nog lang niet uitgekeken.

In de speeltuin vind je trouwens ook nog een speurtocht van Sam en Lin. Zij helpen kinderen om samen de speeltuin te ontdekken. Hoe? Door de peilen te volgen op de bordjes zoals je ze hieronder ziet en door Sam en Lin te vinden. Erg leuk gedaan!

Wat kun je verwachten bij 't Kwekkeltje?

Speeltuin 't Kwekkeltje in Rosmalen heeft veel speeltoestellen en je betaalt dus geen entree! Eigenlijk is de speeltuin verdeeld in verschillende stukken. Vooraan kunnen bijvoorbeeld de kleintjes lekker spelen. Dan volgt er een stuk waar ook waterattracties zijn en vervolgens zijn er meer naar achteren wat grotere klimtoestellen en ook hogere glijbanen. De kleine kinderen kunnen dus vooraan spelen en je hebt daar goed zicht op de zandbakken, de watertafel, klimtoestellen, schommels en glijbaantjes.

In het voorste stuk staan bankjes en een paar picknicktafels. Achterin staan nog meer picknicktafels en vooral in het najaar zit je daar heerlijk, omdat de zon (als deze schijnt) er rond 11.00 uur tussen de bomen doorkomt.

Avontuurlijk voor de grotere kinderen

Onze kleuter kan zich helemaal uitleven in deze gratis speeltuin in Brabant op de klimbruggen, klimtorens en de stoere glijbanen. Favoriet is de touwbrug over het water en het lopen over de wiebelbrug. Eigenlijk is het zo dat we hem nauwelijks zien als hij eenmaal los is hier!

Wat trouwens wel handig is om te weten, is dat de klimtoestellen echt voor kinderen zijn. In sommige speeltuinen kunnen ouders best mee klimmen en klauteren, maar dat is hier wat minder handig. Oftewel: als je nog niet zeker weet of je kindje iets kan, weet dan dat het niet zo makkelijk is om er zelf even achteraan te gaan in de klimtoren.

Gratis speeltuin in Brabant

Op zoek naar nog een gratis speeltuin in Brabant?

Zoek je meerdere gratis speeltuinen in Brabant en dan specifiek in de omgeving van ‘s-Hertogenbosch? 't Kwekkeltje is echt wel het meest uitgebreid, maar deze natuurspeeltuinen zijn ook zeker de moeite waard:

  • Klauterwoud bij Openluchttheater Hoessenbosch
  • Spelen in de Maashorst

Praktische informatie over 't Kwekkeltje

  • Gebruik je je navigatie om hier te komen? Typ dan Sportlaan 16 in als bestemming. Het werkelijke adres Sportlaan 14a wordt door veel navigatiesystemen niet herkend of brengt je naar de Parklaan in Rosmalen.
  • Neem je eigen WC rol mee, want Speeltuin 't Kwekkeltje is een self service speeltuin en dus is er geen WC papier.
  • Deze leukste gratis speeltuin in Brabant is ook gewoon geopend op Hemelvaartdag, Bevrijdingsdag en Moederdag. Om er maar een paar te noemen…
  • De speeltuin is toegankelijk voor kinderen met een beperking en heeft ook een invalidentoilet.

Kijk voor meer informatie op www.kwekkeltje.wordpress.com

Over de schrijver
Ik ben Mireille, eigenares van Kleine Wereldreiziger en trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Met ons gezin ontdekken wij graag de wereld. Ver weg, maar zéker ook heel dicht bij huis! Wij vinden het belangrijk dat een vakantie, uitje of weekendje weg een ervaring is waar nog lang over wordt gepraat. Daar horen voor ons van die fijne adressen bij om comfortabel te overnachten in combinatie met slow travel.
Reactie plaatsen

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.