Vakantie aan de Amalfikust met kinderen
Campanië
Susan (2019-2021)
Campanië
05/06/2020
3 min

Highlights van Campanië om met kinderen te bezoeken

05/06/2020
3 min

Bezoek de Amalfikust, Napels en Romeinse oudheden zeker met je kinderen als je hier op vakantie bent. Wist je dat de Amalfikust op de lijst van Unesco-werelderfgoed staat? De Amalfi  Drive (SS163) is één van de mooiste wegen van Europa en gaat van Sorrento naar Amalfi via onder andere de plaatsen Positano en Ravello.

De Vesuvius beklimmen met kinderen

De beroemde Vesuvius vulkaan ligt 20 minuten rijden van Napels. Wij maakten een pittige wandeling naar de enorme krater van deze vulkaan. Zeker indrukwekkend om te zien, maar is het met kinderen een aanrader? Je moet er absoluut rekening mee houden dat de klim pittig is en dat je echt in de volle zon loopt, in het hoogseizoen in onze ogen een no-go area met kinderen. Voor Vesuvius National Park betaal je een fee van bij de ingang. Je kunt gemakkelijk zelf naar de Vesuvius rijden en je auto parkeren op één van de lager gelegen parkeerplaatsen. Er rijdt dan een busje vanuit de parkeerplaats (betaald parkeren) voor auto's naar het startpunt van de klim. Een bezoek aan de krater duurt in totaal ongeveer 1,5 tot 2 uur met kinderen.

TIP! Vooral in het hoogseizoen is het aan te raden om niet te ver te willen doorrijden met je auto. Parkeer op een lager parkeerterrein en ga verder met de shuttlebus. Dat scheelt je een heleboel frustratie.

Vesuvius met kinderen bezoeken

Een paar feiten over de Vesuvius

Wil je je kinderen wat voorbereiden op jullie trip naar de Vesuvius en de omgeving? Slim! De Vesuvius neemt namelijk een hele belangrijke plek in deze omgeving en de historie. Wist je dit bijvoorbeeld?

  • De uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus duurde in totaal 24 uur.
  • Meer dan 1,5 miljoen ton steen per seconden kwam vrij tijdens deze uitbarsting.
  • De Romeinen wisten niet dat de Vesuvius een vulkaan was, het was al meer dan 1.800 jaar geleden dat de vulkaan uitbarstte.
  • De Vesuvius is de enige vulkaan op het Europese vasteland.

Vesuvius vanuit Pompeii

Pompeii met kinderen...of Herculaneum?

Als je denkt dat Romeinse ruïnes en kinderen niet matchen, ga dan met je kinderen naar het indrukwekkende Pompeii met haar aangrijpende historie. Welke kinderen houden niet van het springen van steen naar steen? In de oude straten van Pompeii kan dit volop. Het verlaten dorp is een klein doolhof dat kinderen zeker zullen waarderen. Combineer dit met een stukje historie en je hebt een leuke en leerzame dag met je kinderen. Het verhaal van de vulkaanuitbarsting die de hele stad heeft bedolven onder een laag met lava. De omgeving. De persoonlijke verhalen. De kans om geprepareerde lichamen te zien van de inwoners die wilden vluchten voor deze natuurramp: het zal zeker indruk maken op kinderen. De geschiedenis komt op deze manier heel dichtbij en dat maakt het interessant voor kinderen. Wij raden aan om met een gids door Pompeii te lopen die ervaring heeft met kinderen, het is dan vele malen interessanter weten wij uit eigen ervaring.

Pompeii met kinderen

Stedentrip Napels met kinderen

Napels met kinderen heeft zoveel te bieden. Ga bijvoorbeeld ontdekken wat er onder Napels ligt en bezoek de Catacomben van San Gennaro. Napels heeft een goede metrolijn en dat is erg fijn voor gezinnen. Met de drukte en de straten van Napels is het absoluut geen aanrader om een buggy mee te nemen, een rugdrager zal je meer comfort en plezier bieden. Een aantal highlights en things to see:

  • Museo Archeologico Nazionale di Napoli
  • Castel Sant’Elmo met 360 graden view over Napels
  • Antica Pizzeria Port’Alba in Centro Anti, de allereerste pizzeria ter wereld!
  • Castel Nuovo (Maschio Angioino)

Vanuit Napels kun je overigens ook heel goed met de ferry naar Capri en dat is zeker leuk om te doen met kinderen als je wat meer tijd hebt.

Ontspannen in Sorrento met het gezin

Na een bezoek aan Pompeii zul je jezelf vooral in de zomermaanden erg stoffig voelen. Omdat Pompeii een heleboel indruk kan maken, is het heerlijk om de dag erna naar het water te gaan. Sorrento is een geweldige plaats om heerlijk aan het strand te liggen. Sorrento ligt direct aan de kust. Het is bovendien een aanrader om de boot naar Capri te pakken vanuit de haven van Sorrento. Een andere leuke bijkomstigheid is dat je in Sorrento heerlijke pizza kunt eten. Dat komt omdat de kazen uit de regio goed zijn en ook de lokale ham is een delicatesse. In de haven van Sorrento liggen luxe jachten en het is ook mogelijk om zelf een boot te huren. Ontdek de rotsachtige kustlijn en beleef de omgeving vanaf het water.