Italië met kinderen, tips en leuke uitjes voor gezinnen

Kindvriendelijke accommodaties in Italië

Accommodatie in Italië met kinderen

Rome stedentrip met kinderen

Top 5 Stedentrips Italië

Valle d´Aosta

Valle d´Aosta, het Italiaanse alpenparadijs dat heerlijk is om te ontdekken met kinderen! Deze Noord-Italiaanse parel is als een lappendeken van één brede centrale vallei met talloze schilderachtige zijdalen. En laten we de drie giganten van de Alpen niet vergeten: de Monte Bianco, de Cervino en de Monte Rosa. Wat een spectaculair decor voor een gezinsvakantie is dit. Eigenlijk in alle jaargetijden, maar misschien wel in het bijzonder in de herfst als de loofbomen zich tooien in adembenemende kleuren. Dit is een heerlijke plek voor de herfstvakantie

Herfstvakantie in de Alpen

Als je aan de herfst denkt, denk je wellicht niet meteen aan een vakantie in de Alpen. Maar wist je dat de Valle d'Aosta aan de zonnige zuidkant van de Alpen ligt? Het weer is er vaak mild in de nazomer en herfst, waardoor het een prachtige plek is voor buitensporten en genieten van de natuur. In de nazomer liggen de temperaturen vaak nog rond een aangename 15-20 graden. Perfect voor het ondernemen van buitenactiviteiten met het gezin. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde fietser, in Valle d'Aosta kan iedereen terecht voor mountainbiken. Je kunt e-bikes huren waardoor je zonder veel moeite een serieuze Alpiene berg opkomt. Ontzettend leuk en avontuurlijk met kinderen!

Wil je een meer intieme ervaring met de natuur? Er zijn honderden kilometers aan goed bewegwijzerde wandelroutes voor elk type wandelaar. Van snelstromende beekjes tot kristalheldere watervallen, je beleeft het hier allemaal. Na een dag vol activiteiten, smaakt niets zo goed als een lokale maaltijd. Proef de rijke Valdostaanse keuken, van gedroogde vleeswaren tot de beroemde Fontina kaasfondue. 

Of je nu komt voor de prachtige natuur, de outdoor activiteiten of de rijke lokale keuken, Valle d'Aosta biedt voor ieder wat wils. Het is een ideale bestemming voor een gezinsvakantie in elk seizoen, maar zeker in de nazomer en herfst wanneer de natuur op zijn mooist is dan is dit Italiaanse Alpenjuweel een werkelijke parel!


Rondreizen in Italië is genieten tot 's avonds laat
0
Rondreizen in Italië is genieten tot 's avonds laat

Mireille Steegmans

Rondreizen in Italië is genieten tot 's avonds laat
Valle d'Aosta, genieten in Noord-Italië
0
Valle d'Aosta, genieten in Noord-Italië

Mireille Steegmans

Valle d'Aosta, genieten in Noord-Italië
Gardameer in Italië met kinderen
GARDAMEER & MEREN
UMBRIË
VALLE D'AOSTA