Uitjes Noord-Limburg met kinderen

Ontdek de provincies van Nederland met kinderen

Alle provincies

Nederland, een compact land rijk aan diversiteit, herbergt twaalf unieke provincies, elk met hun eigen karakter en charme. Groningen staat bekend om haar uitgestrekte landschappen en de bruisende gelijknamige stad, een mix van historie en moderne architectuur. Friesland pronkt met zijn talrijke meren en de eigen Friese taal en is het mekka voor zeilliefhebbers en schaatsfanaten. Inmiddels heeft de provincie zelfs een wandel- en fietstocht van de befaamde Elfstedentocht.

Drenthe biedt een blik in de prehistorie met zijn hunebedden en uitgestrekte heidevelden. Overijssel verrast met de schilderachtige Hanzesteden en het avontuurlijke Nationaal Park De Weerribben-Wieden. Flevoland, het land gewonnen uit zee, is de jongste provincie en bekend om zijn innovatieve landbouw en het moderne Almere. Gelderland herbergt niet alleen de grootste oppervlakte natuur met de Veluwe, maar ook historische steden zoals Nijmegen en Arnhem.

In Utrecht, het hart van het land, vind je naast de gelijknamige historische stad ook het charmante Amersfoort, rijk aan grachten en erfgoed. Noord-Holland is synoniem aan Amsterdam met haar grachten en musea, maar ook aan de bloeiende tulpenvelden en het strand van Zandvoort. Zuid-Holland biedt een contrast van het stedelijke Rotterdam en Den Haag tegenover de rustige kustlijnen. Zeeland charmeert met zijn deltawerken en uitgestrekte stranden, een paradijs voor watersporters.

Noord-Brabant, onze eigen provincie, brengt gezelligheid met zijn bourgondische levensstijl en de vrolijke Efteling. En tenslotte, in Limburg kun je genieten van het heuvelachtige landschap, de gastvrijheid en de jaarlijkse carnavalstraditie. Elke provincie in Nederland biedt zijn eigen unieke ervaringen die het ontdekken waard zijn. Van de rustgevende natuur tot aan de levendige steden, er is in dit veelzijdige land voor ieder wat wils.

Verrassend veel leuke uitjes in Zeeland
0
Verrassend veel leuke uitjes in Zeeland

Mireille Steegmans

Verrassend veel leuke uitjes in Zeeland
Zalig Zuid-Limburg ontdekken, volop leuke uitjes
0
Zalig Zuid-Limburg ontdekken, volop leuke uitjes

Mireille Steegmans

Zalig Zuid-Limburg ontdekken, volop leuke uitjes