arrow_drop_up arrow_drop_down
24 maart 2015 

Weekendje Rotterdam met kinderen

Dat Rotterdam hot is wisten wij al lang, maar nu de stad de Academy of Urbanism prijs in de wacht heeft gesleept, ziet ook de rest van de wereld dat. Tijd om Rotterdam voor kinderen in the picture te zetten, wat ons betreft is het ook een geweldige kinderstad! Ik heb het al vaker gezegd en ook al zijn veel ouders het niet met me eens, ik blijf bij mijn standpunt: de meeste steden zijn ontzettend leuk met kinderen. Dat geldt zeker ook voor Rotterdam. Dat geldt zelfs zéker voor Rotterdam!

Rotterdam is een kinderparadijs

Rotterdam met kinderen

Je moet je programma in een stad wat aanpassen aan de kleine mensenkinderen en dan heb je een geweldige dag of leuk weekendje weg. Rotterdam heeft veel te bieden voor kinderen en bovendien is het voor ouders dan ook nog leuk. Als we naar Rotterdam gaan, dan denken we al snel aan een aantal voor de hand liggende attracties zoals:

  • Blijdorp Zoo Rotterdam‎
  • Euromast
  • Erasmusbrug
  • Kubuswoningen

En natuurlijk zijn deze allemaal een bezoekje waard, maar er is meer…

De hele wereld onder één dak

Foodmarket RotterdamBijna iedere bruisende wereldstad heeft een markt, een overdekte food markt. In oktober 2014 is de eerste overdekte markt geopend in Nederland in Rotterdam. Het is ontzettend leuk om te zien hoe hier een heleboel culturen bij elkaar komen. Je kunt er vers gebakken brood, vele kruidensoorten, kaast en groenten kopen. Alles lekker vers. Gelukkig houdt onze kleine wereldreiziger enorm van eten, het is dus geen verrassing dat wij hier ons hartje kunnen ophalen!

Na Stockholm, Barcelona en Kopenhagen kun je nu dus ook in Rotterdam genieten van de hele wereld onder één dak. Je kinderen zullen hun ogen uitkijken in dit prachtige gebouw. Mooie afbeeldingen aan de binnenkant en er wonen zelfs mensen achter ieder raam dat je kunt zien!

De Markthal ligt op 5 minuten loopstand van de Koopgoot, in het Laurenskwartier. Het is een spectaculaire hoefijzervormige boog die prachtig in het straatbeeld past.

Rondvaart in de Rotterdamse haven

Rondvaart RotterdamEen rondvaart in de haven van Rotterdam is met kinderen vanaf ongeveer 8 jaar leuk om te maken. Je vaart op een boot door de haven heen, ziet wat er allemaal gebeurt op de kade en krijgt uitleg over wat er allemaal komt kijken om alles goed te regelen in deze grote haven. In een kleine 1,5 uur kun je bijvoorbeeld met de Spido een havenrondvaart maken.

Er gaan regelmatig boten, dus reserveren is eigenlijk niet nodig. Het is onvoorstelbaar hoeveel containers je ziet, hoe hoog de hijskranen zijn en wat er allemaal bij komt kijken om een boot te laden en te lossen. De lengte van het havengebied is in totaal 40 kilometer en er komen jaarlijks zo’n 30.000 zeeschepen en 100.000 binnenvaartschepen. Het werk in de haven gaat dag en nacht door.

Het is daarom leuk om in juli of augustus een zomeravondtour te maken met Spido. Je ziet dan ook het Botlekgebied en de Eemhaven. Natuurlijk vaar je ook langs het voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn. Als afsluiter mag je genieten van de skyline van Rotterdam en zie je zowel de Erasmusbrug als de Willemsbrug.

Kleine kapiteins aan het werk

Kids Marina RotterdamKids Marina is de miniatuurhaven in Rotterdam, voor ondernemende kinderen die zelf aan het roer willen staan van een stoere politieboot, een brandweerboot of een containerboot. Er is zelfs een echte meisjes rondvaartboot en een gave containerboot. Kinderen leren al varende alles over de haven onder het toezicht van een havenmeester die alles uitleg. Natuurlijk gelden er ook regels op het water waar de kinderen zich aan moeten houden, zoals het dragen van een reddingsvest bij het inschepen.

Speeltuin Plaswijckpark

Willen de kinderen lekker uitwaaien en klimmen? Ga dan naar de enorme Speeltuin van Plaswijckpark. Je hebt er een Dierenwijck, een Wandelwijck en een Speelwijck. Kinderen kunnen slingeren als een aap in de speeltuin of in een auto kunnen rijden in de verkeerstuin. Maar dat is niet alles.

Wil je even ontspannen, dan kan dat in de Wandelwijck waar je een prachtige rozentuin hebt. Dit hele park van Plaswijck is een echt kinderparadijs en je zult je kinderen ook bijna niet meer mee naar huis krijgen. Voor ouders is dit ook een heerlijke plaats om naartoe te gaan op mooie zomerdagen.

Eten in een piratenrestaurant

Piratenrestaurant RotterdamNiets leuker dan een dagje Rotterdam met de kinderen afsluiten aan de Maas. Ga lekker uit eten met de kids. Vanuit piratenrestaurant de Zwarte Zwaan heb je een adembenemend uitzicht over de Maas. Er is een mega ballenbak voor kinderen en het menu is ook afgestemd op de kleine eters. Bovendien worden kinderen ontvangen als speciale gasten.

Over de schrijver
Ik ben Mireille, oprichter en eigenaar van Kleine Wereldreiziger. En trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Wij vinden het heerlijke om met de kinderen op reis te gaan in Nederland, Europa en ook daarbuiten. We geven onze passie voor reizen als snel door aan onze oudste zoon en zo begint ook Kleine Wereldreiziger. Toen ik startte was er nog heel weinig informatie te vinden over reizen met kinderen. Dat is nu wel anders! Ik wil met mijn team aan ouders laten zien hoe leuk het is om de wereld te ontdekken met kinderen. Comfortabel reizen en een goede prijs/kwaliteit verhouding zijn daarbij belangrijk vinden wij. Fijne accommodaties, bijzondere overnachtingen en vakantiewoningen waar juist niet de grote massa naartoe gaat. Dat is wat je kunt verwachten op Kleine Wereldreiziger. Voor gezinnen die net even wat anders willen, houden van comfort en op zoek zijn naar die gezellige sfeer. Heb jij een tip? Of heb jij een fijne accommodatie voor gezinnen? Stuur een bericht naar Mireille via mireille@kleinewereldreiziger.nl.