Osprey Poco review

Osprey Poco

Wij gebruiken de Poco kinderdrager vanaf het moment dat het verantwoord was om met onze baby deze drager te gebruiken. Wat een uitkomst is deze rugdrager! We waren echt onthand toen hij kapot ging in Wales, maar dankzij de Osprey service hadden we binnen 2 dagen een vervangende drager.

Osprey Poco review

Osprey Poco ervaring

Eerste indruk van de Osprey Poco Kinderdrager

Toen we met onze oudste zoon van 1,5 jaar naar Thailand gingen in 2014 deden de verschillende soorten rugdragers zo'n beetje hun intrede. Met een hernia en bekkenklachten besloten we al snel om af te zien van een rugdrager. Met onze tweede is het totaal anders en kunnen we niet wachten totdat we de Osprey Poco kinderdrager in ons bezit hebben. Niet alleen wij, maar ook onze baby vindt het een feestje om op deze troon te zitten. Alles goed kunnen zien, in slaap vallen als hij daar zin in heeft en lekker genieten op de eerste rij. Ondertussen kunnen wij ons gemakkelijk verplaatsen en is wandelen op alle soorten terrein optioneel. Kortom: wij zijn van van de rugdrager, en van de Osprey Poco in het bijzonder!

Vrouw met Osprey Poco drager

Comfortabel en handig in gebruik

Als het enorme pakket wordt bezorgd, kunnen we niet wachten om hem uit te pakken: de Poco AG Premium rugdrager met afneembare rugzak. Snel kijken we op YouTube wat video's om te kijken hoe het allemaal werkt. We komen erachter dat onze baby in de rugdrager mag, hij kan goed stabiel zitten en voldoet aan het gewicht. Het is bijna carnaval en in plaats van met onze buggy door de menigte te manoeuvreren voor de optocht, besluit Gijs om de rugdrager direct te testen. Dit is werkelijk waar een feest voor allemaal! Osprey blijft haar rugdragers veranderen en verbeteren.

De eerste Poco die wij testten - de AG Premium rugdrager - is niet meer te koop en inmiddels vervangen door diverse andere exemplaren die volledig uit duurzame materialen bestaan:

De Osprey Poco en de Osprey Poco Plus verschillen op kleine punten van elkaar en die verschillen moet je zoeken in de opbergcapaciteit, het gewicht en de totale afmeting. Als je niet altijd een extra rugzak wilt meenemen voor wat luiers, doekjes en een fles water op korte wandelingen dan is de Poco Plus fijn, omdat je gewoon net een paar kleine spullen kunt meenemen in het rugzakje achterop. Bij de Poco AG Premium was de rugzak afritsbaar en dat is tegenwoordig niet meer zo. Het compartiment onderin bij de Poco heeft ook wel wat opbergruimte, maar is wel aanzienlijk kleiner vind ik. Daar staat tegenover dat het meenemen van de Poco handiger is dan het meenemen van de Poco Plus, omdat de Poco gewoon net wat slanker is van de Poco Plus. Het ligt dus echt aan je persoonlijke wensen wat handig is. Voor ons is de Poco prima, wij nemen vaak toch een rugzak mee en beperken dan het gewicht in de rugdrager. Je hebt als ouder al een stellage en een kind achterop en dat wordt op den duur gewoon wel zwaar.

Review Osprey Poco rugdrager

Dat smaakt naar meer. In het gebruik rondom huis merken we dat de Osprey heerlijk is, maar ook voor off-road wandelen in het Zwarte Woud blijkt hij briljant te zijn. Door de Osprey Poco kunnen we toch op die mooie plekken komen die anders onbegaanbaar zijn voor ons als ouders met een baby. Simpelweg, omdat het geen buggyproof paden zijn.

Osprey Poco met een baby

De raincover is een must in onze ogen als je met de Osprey Poco kinderdrager de natuur in gaat. We hebben er zowel in Wales als in het Zwarte Woud veel plezier van gehad.

Osprey Poco met regenhoes

Draagbare kinderstoel

Nu kun je denken: waarom dan geen draagzak, maar zo'n hele stellage op je rug? Het schijnt dat de eenvoudige draagzak beter scoort op ergonomisch gebied en dus beter voor je rug is. Dat is natuurlijk ook wel wat waard en als je licht wilt reizen biedt een draagzaak meer comfort. Wij vinden de rugdrager makkelijker af te stellen en tijdens het wandelen vinden we dat je in het geheel echt meer body hebt met een rugdrager ten opzichte van een draagzak. Nadeel is natuurlijk dat deze Osprey Poco veel meer ruimte in beslag neemt in je bagage. Daar staat tegenover dat je wel ruimte hebt om spullen op te bergen. Toch wel erg handig onderweg, dat voordeel heeft een draagzak niet.

Review Osprey Poco rugdrager

Je kunt in onze ogen de Osprey Poco zien als een draagbare kinderstoel. Je klapt gemakkelijk het onderstel uit en zet je kindje onderweg even neer. Handig op de kliffen van Dover merken wij als we willen picknicken. Onze baby kan nergens naartoe, maar 'zit' wel aan tafel. Datzelfde voordeel merken we nog steeds als hij een half jaar ouder mee naar Wales gaat.

Het soort van tuigje waar je kindje in zit, sluit als een harnas om het lichaam heen en is makkelijk verstelbaar. Het rugpand en de banden voelen zacht aan. Je zet de Osprey Poco AG veilig overal neer waardoor je kindje lekker kan meekijken. Zorg voor een stabiele ondergrond en laat je kind sowieso nooit alleen staan.

Osprey Poco review

Uitmuntende service van Osprey (‘All Mighty Guarantee’)

In Wales slaat helaas het noodlot toe. Als we door Elan Valley wandelen begeeft ineens de clip van onze Osprey Poco het. Geen idee hoe het kan, maar hij is gewoon gebroken. Met nog twee weken vakantie voor de boeg krijgen wij het benauwd en nemen we contact op met de klantenservice van Osprey. Tot onze verrassing wordt er zeer snel geschakeld en binnen een paar dagen wordt er op ons volgende verblijfadres een gloednieuwe drager bezorgd, de Poco Plus omdat deze direct kon worden verstuurd. Wauw, dat heet service. Chapeau Osprey!

We kunnen wel stellen dat onze vakantie in Wales volledig in duigen was gevallen zonder een nieuwe rugdrager. We hadden de regen niet kunnen trotseren waar Wales natuurlijk om bekend staat. We hadden wandelingen over het strand niet kunnen maken en er waren heel wat onhandige slaapmomenten geweest voor onze baby.

Review Osprey Poco rugdrager

Hoogwaardig materiaalgebruik

Ons enthousiasme over deze drager is waarschijnlijk al duidelijk, zeker nu deze rugdrager veel groener is geworden dan hij was zijn we dubbel enthousiast. Maar we hebben nog niet veel gezegd over het afstellen van de drager. Zeer belangrijk voor goed gebruik en om geen last van je rug te krijgen. Je draag de Osprey Poco modellen op je heupen door middel van een heupband die te verstellen is voor bredere en smallere heupen. In de heupband zit ook een klein handig compartiment. Een veilige opbergplaats voor de autosleutels in ons geval. De banden van de drager staan wat rond en zijn stevig, ze omarmen je als het ware en dat voelt prettig aan. Verder zijn de schouderbanden en verschillende riempjes makkelijk verstelbaar en kun je ook rekenen op bijvoorbeeld een rugpand met ventilatie, zacht en fijn materiaal voor de baby (en voor jezelf!) en verstelbare voetsteunen voor je kindje.

Review Osprey Poco rugdrager met baby

En dan nog de raincover, het handige opbergvak onderin de drager, het uitwasbare kussen waar onze kleine wereldreiziger tegenaan leunt en de handige rugzak voor extra spullen. Deze drager is te koop in blauw, zwart en olijf. Wat je mooi vindt, is natuurlijk persoonlijk.

Onze conclusie

Onze conclusie over de Osprey Poco dragers in één woord? Fenomenaal! Er is nagedacht over de details en dit product maakt het reizen met kinderen een heel stuk aangenamer voor ouders. Stevig, veilig in het gebruik, makkelijk af te stellen en comfortabel. Heeft deze drager nog nadelen? Niet echt. Als ik één nadeel mag noemen dan is dat het gewicht in combinatie met de stellage op mijn rug. Ik heb Gijs wel echt nodig bij het prettig omdoen van de Osprey Poco. We hebben al veel plezier gehad van deze drager, nog 8 kilo te gaan voordat onze kleine man er niet meer in past. We hebben dus nog heel wat mooie momenten voor de boeg! Het comfort, de veiligheid en het gemak van de Osprey Poco kinderdrager wordt in deze video volledig duidelijk!


Zomeractie Kleine Wereldreiziger 2024