Google Flights -Google Vluchten maps

Google Flights, jouw gids voor familievakanties

Als drukbezette ouders die houden van avontuur en nieuwe culturen ontdekken met de kinderen, weten we hoe belangrijk het is om de vakantieplanning zo efficiënt en stressvrij mogelijk te maken. Google Flights is een fantastische tool die ons hierbij helpt, vooral dankzij de krachtige kalenderfunctie die het vinden van de beste data en prijzen voor onze reis vergemakkelijkt. In deze gids laten we zien hoe je Google Flights kunt gebruiken om zelf vakantiedeals te vinden. Volg voor het gebruik, deze link van Google Flights om te beginnen. Voer gewoon je vertrekluchthaven en bestemming in, en klik op 'Zoeken' en je wordt vanzelf doorgestuurd naar de plek waar de magie echt gebeurt!

Hoe Google Flights werkt

Bovenaan de pagina vind je de meeste functies die je nodig hebt:

  • Linksboven kun je kiezen voor een enkele reis of retour, het aantal passagiers en je cabineklasse.
  • De vakken hieronder zijn waar je je vertrek- en aankomstluchthavens invoert, met de vertrek- en aankomstdatums links, terwijl de filteropties te vinden zijn in de vervolgkeuzemenu's hieronder.

Reizen in de vakantieperiodes met kinderen

Het plannen van vakanties tijdens schoolvakanties kan uitdagend zijn, maar Google Flights maakt het gemakkelijker om deals te vinden die passen binnen deze drukke periodes zoals de zomervakantie, de kerstvakantie en de meivakantie. Door flexibel te zijn met je data - nèt één dagje later vertrekken - en gebruik te maken van de kalenderfunctie, kun je vaak verrassend betaalbare vluchten vinden, zelfs tijdens de piektijden. Het aanpassen van de reisduur in de kalenderweergave helpt om verschillende opties te ontdekken die zowel budgetvriendelijk zijn als aansluiten bij de schoolvakanties.

Meer dealdata vinden op Google Flights

Om de kalender te openen, klik je op een van de datums aan de bovenkant van het scherm. De geselecteerde vertrek- en thuiskomstdatums worden in blauw gemarkeerd. Je kunt de datums opnieuw instellen door op 'Reset' te klikken, wat handig is om je zoekopdracht opnieuw te starten.

Je vertrek- en aankomstluchthaven instellen

Je kunt hierna snel en eenvoudig je vertrekluchthaven wijzigen door op het vak "Vanaf" te klikken, de aldaar ingevoerde luchthaven te verwijderen en de luchthaven in te typen vanwaar je wilt vertrekken. Houd er rekening mee dat het soms even kan duren voordat deze websites alle resultaten hebben geladen (soms 20-30 seconden).

Hoe filters op Google Flights te gebruiken?

Filters maken het eenvoudig om je zoekopdracht te verfijnen naar precies wat je zoekt. Je kunt filteren op aantal stops, luchtvaartmaatschappijen, bagage, prijs, tijden, en meer. Google Flights is een onmisbare tool voor het plannen van familievakanties in onze ogen. Het stelt ons in staat om met een paar klikken de perfecte reis te vinden voor de beste prijs, die past bij onze wensen en budget.

Maak slim gebruik van het schuifje "Prijzen volgen" en stel daarmee een aantal alerts in. Je krijgt automatisch een e-mail als er prijsupdates zijn.

Hoe te boeken?

Eenmaal besloten over een reis, zul je bovenaan de zoekresultaten de vluchten zien die Google Flights als beste beoordeelt. Voor het volledige overzicht van elke vlucht klik je op de pijl aan de rechterkant om de details uit te vouwen.

  • Boek direct bij de luchtvaartmaatschappij - Dit is vaak niet de goedkoopste optie, maar als je later je plannen moet wijzigen, bieden zij over het algemeen de beste klantenservice en de kleinste kosten.
  • Boek bij een online reisbureau - Als je niet van plan bent wijzigingen aan te brengen, kun je ook via een OTA boeken zoals Vliegwinkel of BudgetAir. De prijzen liggen op de totaalprijs weer een paar honderd euro lager in de meeste gevallen.
  • Controleer Momondo, Skyscanner of Kayak - Deze sites vinden vaak lagere prijzen voor dezelfde vlucht.