Wat zijn kindvriendelijke arilines?

Wat zijn kindvriendelijke arilines?

Een kindvriendelijke luchtvaartmaatschappij: een verademing! De hele vliegreis in de buurt van kinderen zitten: de grootste angst van veel reizigers. Als je zelf (nog) geen kinderen hebt is het lastig voor te stellen, maar ook voor de ouders van de kinderen is het vaak afzien.

Meest kindvriendelijke luchtvaartmaatschappijen

Als ouder is het slim om je van tevoren te verdiepen in de kindvriendelijkheid van de vele verschillende vliegmaatschappijen. Wat is de meest kindvriendelijke luchtvaartmaatschappij van dit moment? Er bestaan grote verschillen in de kwaliteit die vliegmaatschappijen bieden voor reizen met kinderen. Wij hebben de beste maatschappijen op een rij gezet. We hebben gekeken naar de voorzieningen die er beschikbaar zijn voor kinderen bij de vele verschillende luchtvaartmaatschappijen. Welke service mag je als ouder verwachten en waar moet je op letten? We hebben de meest kindvriendelijke luchtvaartmaatschappijen op een rij gezet:

1. Kindvriendelijk Emirates: Young Flyers

Emirates heeft wat ons betreft het best begrepen hoe ouders het liefst willen vliegen met hun kinderen. Ze bieden instappen met prioriteit, commodes, grote overhead kastjes en een gratis wandelwagendienst op de internationale luchthaven van Dubai. Uiteraard mag een inklapbare buggy mee aan boord als er plaats is. Daarnaast hebben ze bassinets (wiegjes) van ongeveer cm 75 x 33 cm bij de bulkheads. Kortom: allemaal faciliteiten die je reis comfortabeler en gemakkelijker maken. Kinderzitjes voor elke fase zijn toegestaan bij Emirates, mits er een aparte stoel is geboekt. Voor baby's en kinderen zijn er speciale maaltijden beschikbaar en bovendien krijgen zij hun eten als eerst. Emirates vraagt contact op te nemen als er speciale afspraken nodig zijn, dan proberen zij waar mogelijk alles te regelen voor een zo prettig mogelijke vliegreis.

TIP! Stel voor een zo goedkoop mogelijke ticket naar je favoriete bestemming een flightalertin en krijg direct een mail wanneer de tickets onder een bepaalde prijs duiken. Handig!

2. Kindvriendelijk Etihad Airways

Bij Etihad Airways hadden we niet echt een idee wat we vooraf konden verwachten. Er was weinig keuze in vluchten naar Sri Lanka dus werd het Etihad en dat was top! Al bij binnenkomst worden we begroet door de nanny on board die er echt voor de kids is en ze op hun gemak stelt. Uiteraard spreekt ze Engels en geen Nederlands, maar door haar enthousiasme maakt het onze kleuter niets uit. Al voor take off hebben we een funpakket in the pocket met spelletjes, kleurtjes en een kleurboek. Kinderen krijgen als eerst te eten en de stewardessen vragen een keer extra of ze wat willen drinken.

Kindvriendelijke vliegmaatschappij

3. Kindvriendelijk KLM: Junior Jet Service

Om het reizen voor baby's of jonge kinderen en hun ouders een stuk aangenamer te maken heeft KLM Junior Jet Service op alle intercontinentale vluchten. Dat betekent dat er speelpakketjes en diverse babyspullen beschikbaar zijn aan boord. Heb je een lange overstop op Schiphol? Dan kun je gebruik maken van de Junior Jet Lounge. Kinderen krijgen hier frisdrank en kunnen spelletjes spelen. Bij KLM kun je bovendien bij de boeking direct een kindermaaltijd bestellen. Voor alleenreizende kinderen tussen de 5 en 14 jaar is er de Unaccompanied Minor Service. Je kind wordt dan begeleid door het cabinepersoneel Tot 2 jaar mogen kinderen op schoot mee vliegen. Voor een kind mag dan 10 kilo ruimbagage en 10 kilo handbagage worden meegenomen. Als je voor je baby of dreumes een eigen stoel reserveert, dan mag je een autostoeltje meenemen. Als er voldoende plaats is, dan mogen opvouwbare buggy's en kinderwagens mee in het vliegtuig. Als er onvoldoende ruimte is, dan kunnen ze gratis mee in het ruim.

TIP! Boek je vliegtickets met een 'laagste prijs garantie'. Wat houdt dat in? Vind je je ticket elder goedkoper? Dan krijg je het verschil terug + nog € 25,- extra!

3. Kindvriendelijk Cathay Pacific

Cathay biedt baby- en kindermaaltijden aan boord en als je het van tevoren aangeeft dan zorgen zij zelfs voor melkpoeder. Kinderen kunnen naar een eigen filmkanaal kijken: Cathay Kidz. Bovendien krijgen ze een goodie pakket met kleurpotloden en een kleurboek. Daarnaast biedt Cathay de gebruikelijke faciliteiten zoals: kinderen eten eerst en de buggy mag mee tot aan de gate.

4. Kindvriendelijk Malaysia Airlines

Kinderen krijgen een kindermenu, een leuke attentie er zijn luiers en melkpoeder aan boord. Er is een uitgebreid aanbod van tekenfilms voor kinderen. Autostoeltjes mogen mee als handbagage, families kunnen gebruik maken van pre-boaring en de buggy mag mee tot aan de gate. Dat laatste is bij de meeste airlines overigens gebruikelijk.

5. Kindvriendelijk Singapore Airlines

Het inflight entertainment programma maakt het voor kinderen een stuk makkelijker om zich te vermaken. Kinderen hoeven zich niet te vervelen met het grote aanbod van films en spelletjes. Voor kinderen tot 14 kilo zijn er beperkt wiegjes beschikbaar. Deze bassinets kun je vooraf reserveren. Er zijn aantrekkelijker kindermaaltijden van 2 tot en met 7 jaar. Als je het van tevoren aangeeft dan zijn er luiers en babypotjes aan boord. Een babystoeltje is toegestaan vanaf 6 maanden tot 3 jaar. TIP! Vergelijk vliegticketssnel en makkelijk en krijg bij een volgende boeking gegarandeerd € 10,- korting op je vliegticket.

Informatie over vliegen met kinderen bij de airlines zelf

Voor de meeste airlines geldt dat je van tevoren even contact moet opnemen voor de mogelijkheden die zij bieden. Bij China Airlines mag je bijvoorbeeld de buggy niet meenemen tot aan de gate, er is geen pre-boarding voor families en de maxi-cosi mag niet in de vliegtuigstoel. Je moet je dus afvragen of je met een maatschappij wil vliegen die deze extra's niet biedt. Er zitten verder bij kindervriendelijke vliegmaatschappijen voornamelijk kleine verschillen in de hoeveelheid bagage, maaltijden en het meenemen van kinderstoeltjes. Door dat van tevoren goed af te stemmen kan er veel irritatie voorkomen worden voor jullie als gezin, je medereizigers en het cabinepersoneel. Neem altijd contact op met de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt om verrassingen te voorkomen en vergelijk op verschillende sites de prijzen en de voorwaarden.

Zomeractie Kleine Wereldreiziger 2024