Boomhut hotel Oostenrijk

Ludiek overnachten in Oberösterreich

In de deelstaat Oberösterreich (Opper-Oostenrijk) vind je een enorm aanbod aan hotels en motels, herbergen, pensions, vakantiewoningen, boerderijen met accommodaties, berghutten, appartementen, campings en B&B’s. Maar wil je tijdens je gezinsvakantie nu een keer net even anders onder de lakens kruipen, dan zijn er talrijke opties voor gezinnen die ludiek willen overnachten. Hieronder een bloemlezing van verschillende bijzondere accommodaties. Oberösterreich ligt in het noorden van Oostenrijk en grenst aan Duitsland en Tsjechië, de hoofdstad is Linz.

Slapen in een doorzichtige bubbeltent

In het plaatsje Weyregg am Attersee kan je wel heel bijzonder overnachten: in bolvormige tenten waarvan het bovendeel van doorzichtig materiaal is – uv bestendig. De bolvormige tenten hebben een diameter van zo’n 5 meter en bieden plaats aan 2 tot 3 personen. Vanuit je bed heb je bij goed weer prachtige uitzicht op de sterrenhemel. Ontbijt, whirlpool, kajak, extra bed, het kan tegen een meerprijs verzorgd worden. Douche en toilet in een apart gebouw. Het terrein ligt vrijwel pal naast het meer. Bedenker Pierre-Stéphane Dumas van de glampingtent benadrukt het duurzame karakter van zijn accommodaties: na het vakantieseizoen worden de tenten opgevouwen en in het voorjaar weer opgeblazen.

> Boeken bij Booking.com

> Boeken bij JetCamp

Bubbeltent Oostenrijk

Zes boomhotelkamers, 10 meter boven de grond

Het boomhuthotel in Kopfing is eveneens bijzonder: in de toppen van bomen pronken zes prachtige uit hout opgetrokken appartement-achtige accommodaties van zo’n 35m². Twee van de acco’s zijn groepsaccommodaties, de overige zijn accommodaties van 2 tot 4 personen, heel erg strak ingericht en van alle gemakken voorzien. Ontbijt en avondeten zijn in het ernaast gelegen Gasthof Oachkatzl.

> Boeken bij boomhuthotel

Slapen in wijnvaten op camping Au Donau

Camping Au Donau ligt direct naast de Donauradweg fietspad in het plaatsje Au and der Donau. Naast kampeerplekken heeft de camping enkele ludieke slaapplaatsen: wijnvaten, vijf sfeervolle houten hutten en houten acco’s in de vorm van tenten. Een aantal hiervan zijn ook geschikt voor gezinnen en je kunt natuurlijk ook twee wijnvaten huren met een gezin.

> Boeken bij ANWB

Camping Au an der Donau

Slapen in historische graanschuren - ‘Troadkasten’

Boeren bewaarden vroeger hun granen en andere voorraden zoals wol, meel, spek, etc in een aparte schuur van hun huis verwijderd omdat ze bang waren voor vuur. Stel dat de boerderij in brand zou vliegen dan zou de graanvoorraad ook direct verloren gaan. Slapen op de boerderij kan nu op veel plekken want veel van de traodkasten hebben een nieuwe functie als vakantiewoning gekregen. Waaronder die van de familie Kreutzhuber in Spital am Pyhm. Op hun hotelboerderij annex restaurant Singerskogel hebben zij tijdens de afgelopen coronajaren hun graanschuur verbouwd tot een prachtige accommodatie voor 2 personen. Ook hebben ze twee houten ronde vaten als slaapplek en een appartement voor 4 personen.

> Boeken bij Booking.com

Singerskogel

Overnachten in verbouwde villa uit de jaren 1900

Villa Bergzauber werd in 2015 in vervallen toestand gekocht door het echtpaar Markus & Christin Schmidleitner. Na een verbouwing van 10 maanden werd in het in juli 2016 geopend als hotel met 13 kamers. Het ligt in een zeer groene omgeving op een eigen terrein van 3 hectare in Rossleithen met blik op het Totem en Sengsen gebergte. Nieuw zijn de 10 ‘Erdhäuser’ die deels ondergronds gebouwd zijn met eigen keuken, geschikt voor 2 tot 4 personen.

> Boeken bij Booking.com

Villa Bergzauber Oostenrijk

Slapen in een yurt op een boerderij

Kinderen zullen zich prima vermaken op vakantieboerderij ‘Klein Hörag’ in Bad Ischl, er is niet alleen een zwembad maar het wemelt er van dieren waaronder paarden, pony’s, geiten, kangoeroes en neusberen. Naast 5 slaapkamers is er ook een yurt.

> Boeken bij Klein Hörag

Slapen in een kasteel

Kasteel Clam in Klam gaat lange tijd terug – er zijn schriftelijke aanwijzingen dat het dateert uit 1149 maar de naamgevers van het kasteel – de graven van Clam – namen het in 1454 over. In de Tweede Wereldoorlog fungeerde de burcht als commandocentrum voor Russische officieren. Er worden rondleidingen gegeven en – omdat het onderhoud kapitalen kost – kan men er in de zomermaanden ook overnachten in kamers en suites met een 18-eeuws interieur.

> Boeken bij Kasteel Clam

Slapen in luxe tipi’s

Met zo’n 90 attracties op een oppervlakte van 200.000m² is het Ikuna Nature resort pretpark een oase voor kinderen. Klimmen, klauteren, go-karten, een 5 D bioscoop, waterpret, een dag is tekort om alle attracties te testen. Waarom dan niet een nacht boeken in een van 23 tipi’s -volledig van hout gebouwd-met een oppervlakte tussen de 50 en 120m² en eigen terras. De Tipi-suite is geschikt voor 2 volwassenen en 3 kinderen.

> Boeken bij Booking.com

IKUNA Naturresort

Zomeractie Kleine Wereldreiziger 2024