Actief en genieten in de Tiroler Zugspitz Arena
Oostenrijk
Mireille Steegmans
Oostenrijk
04/20/2021
3 min

Actief en genieten in de Tiroler Zugspitz Arena

04/20/2021
3 min

Een prachtig gebied waar je kun je genieten van lekker veel vrijheid en actie in de bergen, dat is wat je kunt verwachten bij de Tiroler Zugspitz Arena. Zie hoe je kinderen zichzelf overwinnen in het klimbos, racen op de zomerrodelbaan of vliegen als een vogel over bergen. En doe zelf ook gewoon mee zou ik zeggen! Het gebied telt zeven charmante dorpjes aan de zonzijde van de imposante Zugspitze in het Oostenrijks-Beierse grensgebied. 

Met de trein naar de Tiroler Zugspitz Arena

Wat is er avontuurlijker dan met het gezin de nachttrein te nemen naar de Tiroler Zugspitz Arena? Je reist heel comfortabel en komt heerlijk uitgerust aan. Je boekt de nachttrein nu heel eenvoudig inclusief treinslaapplaats en transfer naar je hotel via kombitickets.railtours.at

Je vertrekt vanuit Amsterdam, Utrecht of Arnhem. De volgende dag kom je aan in Oostenrijk en kan je met je gezin gaan genieten van de vrijheid en actie in de bergen: in het klimbos, op de zomerrodelbaan of samen met een superstep de berg af. Of ga vliegen over bergmeren met de Flying Fox, een soort kabelbaan van 380 m lang.

Wat kun je verwachten bij de Tiroler Zugspitz Arena?

Wie de Zugspitze wil beleven, kan het beste naar Tirol komen. Zeven charmante plaatsen in het Oostenrijks-Beierse grensgebied bieden de beste vooruitzichten voor een heerlijke vakantie met de kinderen. Hier kun je volop wandelen, mountainbiken of gewoon heerlijk ontspannen lummelen. In de Tiroler Zugspitz Arena heb je trouwens altijd de zon aan je zijde. Het gebied bestaat uit deze zeven plaatsen:

 • Ehrwald
 • Lermoos
 • Berwang
 • Biberwier
 • Bichlbach
 • Heiterwang am See
 • Namlos

Belevingspaden lopen en supersteppen de berg af

De Tiroler Zugspitz Arena staat bekend om de vele, prachtige familiehotels en campings waar je met je gezin prima kunt recreëren. Met de auto ben je er zo, het ligt in Tirol net over de grens met Duitsland. Met zeven charmante dorpjes aan de zonzijde van de imposante Zugspitze heb je de perfecte ingrediënten te pakken voor een heerlijke gezinsvakantie. Plonsen in het zwembad, wandelen op verschillende belevenispaden en met een superstep de berg af gaan. Plezier voor het hele gezin! Wel iets om in de gaten te houden is de temperatuur om verrassingen te voorkomen. Gemiddeld is het maximaal 20°C in juli en augustus in Zugspitz Arena, perfect om lekker actief te zijn natuurlijk maar dat is niet voor ieder gezin een pré.

De inwonende berggidsen in de zeven plaatsen aan de voet van de Zugspitze bieden de mooiste tochten aan. Je kunt je direct aanmelden bij de berggidsen of bij de VVV-kantoren van de zeven plaatsen van de Tiroler Zugspitz Arena. Er zijn meer dan 150 verschillende routes die je leiden door de spectaculaire natuur van de Alpen. Kinderen leren hier spelenderwijs veel over de natuur. Onderweg zijn er allerlei opdrachten, uitdagingen en leuke quizvragen. Samen geniet je van de bloeiende natuur, frisgroene alpenweides en kraakheldere bergmeren. Deze wandelpaden zijn gegarandeerd kindvriendelijk:

 • Wateravonturenpad Zugspitzi am Gaisbach in Ehrwald
 • Moosle’s Forscherpad in Lermoos
 • Moosle’s Toverbos
 • Natuurpad in Berwang
 • Beverpad in Biberwier 
 • Moorlehrpad in Heiterwang am See


Erg leuk is ook het jeugd vakantieprogramma van de Tiroler Zugspitz Arena. Voor jonge onderzoekers van 4 tot 9 jaar is er het kinderprogramma ‘Kruidenkabouter Kasimir’. Kids vanaf 10 jaar beleven avonturen bij het Aktiv-Programma. Hier gaan ze klimmen en biken en is canyoning het hoogtepunt van de dag. Verder zijn er ook volop kinderspeelfeesten en speelplaatsen in het gebied.

Gezellige Oostenrijkse hutten

Na een sportieve inspanning volgt natuurlijk een stop voor de inwendige mens. De vele gezellige almen en hutten in de Tiroler Zugspitz Arena bieden alles wat je wenst aan eten, drinken en terrassen te midden van de imposante bergen. Bij elke hut geniet je van de Tiroolse gastvrijheid, de regionale specialiteiten en een onvergetelijk panorama. Heerlijk om na een wandeling lekker neer te strijken met je kinderen!

De Tiroler Zugspitz Arena staat bekend om de vele, prachtige familiehotels en campings waar je heerlijk kunt verblijven. Met de auto ben je er zo, het ligt in Tirol net over de grens met Duitsland.  Het is een oase van ruimte, rust en prachtige natuur. Maar ook een gebied waar je samen enorm veel kunt beleven. Gastenkaart of Z-ticket: als je zo’n voordeelkaart hebt kun je hier gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Bergdieren

Bezoek ook de kinderboerderij met bergdieren als geiten, ezels, herten, runderen, lama’s, hazen, uilen en zelfs apen. Vooral erg leuk met kleine kinderen natuurlijk. Wil je wat meer vertier? Vlieg als een vogel over de berg met de Flying Fox, aan 2 touwlijnen van elk 380 m lang vlieg je op hoge hoogte over het zwemmeer. De Tiroler Zugspitz Arena biedt de ideale formule voor een heerlijke zomervakantie met het gezin. Het is een oase van ruimte, rust en prachtige natuur. Maar ook een gebied waar je tegelijktijd samen enorm veel kunt beleven.

Jeugd vakantieprogramma

Willen je kinderen op avontuur en houden jullie het liever wat rustiger? Bij het jeugdvakantieprogramma van de Tiroler Zugspitz Arena zijn je kinderen in goede handen en kunnen ze lekker actief zijn. Voor jonge onderzoekers van 4 tot 9 jaar is er het kinderprogramma ‘Kruidenkabouter Kasimir’. Kids vanaf 10 jaar beleven avonturen bij het Aktiv-Programma. Hier gaan ze klimmen en biken en is canyoning het hoogtepunt van de dag. Verder zijn er talrijke kinderspeelfeesten en speelplaatsen in het gebied.

Klimbos Bichlbach

In het klimbos vind je vijf spannende alpine-parcoursen met 60 klimelementen voor een heleboel plezier en adrenaline. Zwevende elementen, hemeltrapeze, reuzenspinnenweb: hier worden moed en behendigheid op de proef gesteld. Van eenvoudige klimelementen voor kinderen tot uitdagende parcoursen voor geoefende klimmers. De zomerrodelbaan in Biberwier is ook behoorlijk spannend voor kinderen, de baan is 1300 meter lang en heeft 40 bochten.

Zomervakantie in Tirol met gezin