Autovakantie Duitsland met gezin
Duitsland
Miranda van Zanen
Duitsland
07/23/2020
3 min

Met de auto naar Rheinland-Pfalz, samen met opa en oma

07/23/2020
3 min

Kies jij voor een autovakantie met je gezin in plaats van het vliegtuig? Denk dan zeker aan Oberhambach in Rheinland-Pfalz. Niet ver van de Moezelregio in Duitsland. Oberhambach is bereikbaar op slechts 4 uur rijden van Utrecht en dit maakt het een perfecte (eerste) autovakantie vanuit ons eigen Nederland.

Kindvriendelijk Holidaypark Hambachtal

Is een vakantiepark in Duitsland wel wat voor ons? Wij waren nooit zo van de vakantieparken, maar met onze dochter van 15 maanden blijkt dit toch wel heel relaxed. We moeten onze mening dus toch wat bijstellen. Door de vele speeltuintjes, midgetgolf, bowlen, zwemparadijs en een spelletjeszaal is Holidaypark Hambachtal een speelparadijs voor kinderen. Er is een animatieteam waar kinderen vanaf 3 jaar ’s ochtends zelfstandig bij kunnen aansluiten en het betekent voor onze dochter geweldig entertainment. Er worden voor kinderen allerlei activiteiten georganiseerd, zoals je dat bij Landal GreenParks of Roompot bijvoorbeeld ook hebt. Knutselen, workshops, sport, spel en dat soort activiteiten.

Half pension bij ons vakantiepark in Oberhambach

Voor het gemak boeken wij er halfpension bij tijdens ons verblijf op Holidaypark Hambachtal. Het mag echt gezegd worden dat het eten van goede kwaliteit is. Heerlijk om niet te hoeven koken op vakantie met je gezin. Onder het genot van een wijntje speelt onze kleine nog even in de speeltuin. Het park is overigens ook hondvriendelijk. Iedereen draagt hier op dit moment trouwens mondkapjes in openbare gelegenheden, dus neem een mondkapje mee naar Duitsland zolang we nog te maken hebben met het coronavirus en de regelgeving daaromtrent.

Stedentrip Trier met een peuter

Saarburg, Idar Oberstein, Trier, het kan allemaal

Wat een luxe om de auto bij de hand te hebben op vakantie, want er is in de buurt veel te beleven en zo zijn we flexibel. Rheinland-Pfalz heeft echt veel te bieden voor gezinnen. Steden als Saarburg (dat het Venetië van Duitsland wordt genoemd) en Idar Oberstein liggen binnen een straal van 50 kilometer van Oberhambach. Idar Oberstein is bekend om haar edelstenen. Deze sieraden- en edelstenenstad herbergt ook Burg Bosselstein en kasteel Oberstein plus een levende geschiedenis. Je kunt er de enige edelsteenmijnen in Europa bezichtigen, erg leuk met kinderen die goed zelfstandig kunnen lopen. Wij slaan Idar Oberstein over.

Trier met een peuter