arrow_drop_up arrow_drop_down

Gratis tips en inspiratie in je mailbox?

50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we een fijne dosis liefde, tips en gezelligheid naartoe sturen?
Leuk, ik zoek inspiratie!
Your information is safe with us
23 juli 2020 

Met de auto naar Rheinland-Pfalz, samen met opa en oma

Kies jij voor een autovakantie met je gezin in plaats van het vliegtuig? Denk dan zeker aan Oberhambach in Rheinland-Pfalz. Niet ver van de Moezelregio in Duitsland. Oberhambach is bereikbaar op slechts 4 uur rijden van Utrecht en dit maakt het een perfecte (eerste) autovakantie vanuit ons eigen Nederland.

Kindvriendelijk Holidaypark Hambachtal

Is een vakantiepark in Duitsland wel wat voor ons? Wij waren nooit zo van de vakantieparken, maar met onze dochter van 15 maanden blijkt dit toch wel heel relaxed. We moeten onze mening dus toch wat bijstellen. Door de vele speeltuintjes, midgetgolf, bowlen, zwemparadijs en een spelletjeszaal is Holidaypark Hambachtal een speelparadijs voor kinderen. Er is een animatieteam waar kinderen vanaf 3 jaar ’s ochtends zelfstandig bij kunnen aansluiten en het betekent voor onze dochter geweldig entertainment. Er worden voor kinderen allerlei activiteiten georganiseerd, zoals je dat bij Landal GreenParks of Roompot bijvoorbeeld ook hebt. Knutselen, workshops, sport, spel en dat soort activiteiten.

Half pension bij ons vakantiepark in Oberhambach

Voor het gemak boeken wij er halfpension bij tijdens ons verblijfop Holidaypark Hambachtal. Het mag echt gezegd worden dat het eten van goede kwaliteit is. Heerlijk om niet te hoeven koken op vakantie met je gezin. Onder het genot van een wijntje speelt onze kleine nog even in de speeltuin. Het park is overigens ook hondvriendelijk. Iedereen draagt hier op dit moment trouwens mondkapjes in openbare gelegenheden, dus neem een mondkapje mee naar Duitsland zolang we nog te maken hebben met het coronavirus en de regelgeving daaromtrent.

Saarburg, Idar Oberstein, Trier, het kan allemaal

Wat een luxe om de auto bij de hand te hebben op vakantie, want er is in de buurt veel te beleven en zo zijn we flexibel. Rheinland-Pfalz heeft echt veel te bieden voor gezinnen. Steden als Saarburg (dat het Venetië van Duitsland wordt genoemd) en Idar Oberstein liggen binnen een straal van 50 kilometer van Oberhambach. Idar Oberstein is bekend om haar edelstenen. Deze sieraden- en edelstenenstad herbergt ook Burg Bosselstein en kasteel Oberstein plus een levende geschiedenis. Je kunt er de enige edelsteenmijnen in Europa bezichtigen, erg leuk met kinderen die goed zelfstandig kunnen lopen. Wij slaan Idar Oberstein over.

Wandelen door Trier

Wij kiezen zelf voor het gezellige en compacte Trier dat op 45 minuten rijden ligt van Holidaypark Hambachtal en van Oberhambach. Bij het toeristenkantoor van Trier scoren we een kaart en daar staat een stadswandeling op van een uur. Heel goed te doen met een dreumes en zo zien we meteen wat highlights van de stad waaronder Porta Nigra, de Dom van Trier en het Amfitheater van Trier. Trier is, samen met Worms trouwens de oudste stad van Duitsland ontdekken we. Bovendien is het ook het oudste bisdom ten noorden van de Alpen. Na onze stadswandeling door Trier ploffen we op een terras neer en proeven er een paar heerlijke stukken taart. Wist je trouwens dat uit eten gaan in Duitsland erg goedkoop is? Dat geldt ook voor boodschappen doen.

De lekkerste taarten in Trier

Wandelroutes in de omgeving

Er zijn veel wandelroutes in Rheinland-Pfalz en wij genieten er van de ruwe, avontuurlijke bospaden. Zo lopen wij een heuvelachtige route van 8.4 kilometer bij Erbeskopf, waar je ook in de (zomer)roddelbaan kunt stappen. De route Kirschweiler Festung van 9,2 kilometer heeft weer prachtige uitzichtpunten en rotsformaties. Bij het vakantiepark zijn ook twee korte wandelroutes van 2,1 kilomter en 4,6 kilometer te vinden, speciaal voor de kinderen en daarmee dus geschikt voor gezinnen. Deze wandelingen leiden je over o.a. een blote voetenpad en langs verschillende spelletjes.

Wij hebben onze dochter afwisselend in de draagzak, op de nek en zelf lopend meegenomen tijdens de wandeling. Dit hield ze verrassend goed vol! De route van 9,2 kilometer lopen we samen, opa en oma passen op. Erg fijn, want zo kunnen wij lekker 2,5 uur doorlopen en een terrasje pakken bij het restaurant van de naastgelegen golfbaan. Op Route You zijn veel leuke wandelroutes te vinden in Rheinland-Pfalz, maar ook voor Duitsland in het algemeen.

Wandelen in Rheinland-Pfalz met het gezin

Een cadeautje op de terugweg

Op de route naar huis vanuit Oberhambach komen we een waterval tegen, de Dreimühlen Waserfall. We besluiten om hier na een uur en een kwartier rijden spontaan een tussenstop te maken. De Dreimühlen Waserfall is te bereiken na 1 kilometer. Hij is niet onwijs groot, maar prachtig bedekt met mos en met een poeltje voor de hond. Kinderen kunnen hier even pootjebaden.

TIP! Vergeet niet om even te ontspannen bij Café Nohner Mühle. Dit is een oase van rust, maar ook een authentiek restaurant die o.a. heerlijke, megagrote wafels en taarten verkopen. Neem wel contant geld mee, want pinnen kan hier niet.

Wandelen in Rheinland-Pfalz met kinderen

Over de schrijver
Miranda woont samen met haar vriend en dochter (2018) in Zaanstad. Het gezin is gek op reizen en de wereld ontdekken. Ze gingen met z'n drietjes al naar Mallorca, Ibiza en Ecuador. Genoeg verhalen dus om te vertellen over reizen met een baby! Miranda is gek op de natuur, andere talen, paardrijden en (salsa)dansen. Het is dus misschien geen verrassing dat haar favoriete bestemming Cuba is. Verder heeft Miranda veel gereisd met een backpack in Azië en Centraal Amerika net als in Ecuador en de Verenigde Staten. Droombestemmingen voor de toekomst zijn Mexico, Australië, Patagonië en de Galapagos eilanden. Als Miranda daar naartoe gaan, dan kun jij zeker weten meelezen!

Stapsgewijs worden wereld de ‘COVID-19 maatregelen’ versoepeld. We krijgen steeds meer bewegingsvrijheid. Durven voorzichtig weer (vakantie)plannen te maken. Eropuit te gaan. Maar deze situatie kan zomaar ineens veranderen. Deze zomer laten we je graag zien hoe mooi Nederland is, wij hebben zelf besloten om in eigen land te blijven. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen.