Dresden, één van de groenste steden van heel Europa
arrow_drop_up arrow_drop_down
8 maart 2017 

Dresden, één van de groenste steden van Europa

Dresden is een stad die als stedentrip voor gezinnen absoluut een aanrader is. De stad is groen en heeft prachtige gebouwen en tijdens een bezoekje aan Dresden met kinderen moet je zeker de omgeving niet overslaan, de natuur is prachtig!

Dresden op doorreis naar Tsjechië

Dresden ligt op ongeveer 7 uur rijden van Nederland en dat is de reden dat veel gezinnen hier niet naartoe zullen gaan voor alleen een stedentrip. Logisch, het is gewoon te ver. Wij waren in Dresden op doorreis naar Praag en dat is dan wel weer een perfecte combinatie voor een (korte) vakantie.

Met gebouwen als het barokke Zwingercomplex en de iconische Frauenkirche biedt de Altstadt van Dresen een podium voor culturele evenementen. De wijk Neustadt staat voor het creatieve, rauwe Dresden. Streetart en alternatieve cafés worden afgewisseld met conceptstores en musea. Samen met het vele groen in de stad, de unieke natuur in de omgeving en de wereldberoemde muziekfestivals, is Dresden een stad die erom vraagt om ontdekt te worden. Ook met kinderen? Ja zeker ook met kinderen is Dresen wat ook wel ‘Florence aan de Elbe’ wordt genoemd een aanrader.

Dresden met kinderen

Dresden is mooi, maar voor het echte avontuur en de natuur moet je buiten de stad zijn

Eén van de groenste steden van Europa

Met meer dan 62 procent bossen, groene ruimtes en parken is Dresden een van de groenste steden van Europa. Het Nationale Park Saksische Schweiz met de wereldberoemde Bastei, het Ertsgebergte en Saksische Elbland met z’n wijngaarden en kastelenparken liggen op slechts 30 minuten treinen vanaf het centrum van Dresden. In 2016 viert Duitsland de natuur met veel activiteiten en campagnes onder het motto ‘Vakanties in het hart van de natuur; de nationale en natuurparken van Duitsland’.

Nationaal Park Sächsische Schweiz

De Bastei was bij ons absoluut nog niet bekend. Het is een rotsformatie van meer dan 300 meter hoog van waar je uitkijkt over de Elbe, de prachtige natuur en het Elbedal. Al meer dan 200 jaar is dit een populaire toeristische attractie die onderdeel is van het Nationaal Park Sächsische Schweiz en van een klimgebied dat doorloopt tot in Tsjechië en Boheems Zwitserland.

De enorme rotsformaties, diepe ravijnen en valleien zijn bijna als in een Hollywood film. Dit is trouwens echt wel iets om te ondernemen met kinderen die wat ouder zijn en goed kunnen lopen. Vanuit Dresden pak je de S-Bahn (lijn S1) vanaf het station naar Wehlen of Rathen, een reis die een half uur duurt. Je kunt ook op deze manier met de trein terug gaan naar Dresden, maar een ander leuk alternatief is de boot van Sächsische Dampfschifffahrt.

Voor avontuurlijke gezinnen

Het Nationaal Park Sächsische Schweiz is een paradijs voor gezinnen die houden van outdoor activiteiten. Wil je raften over de Elbe of rotsklimmen dan kun je terecht bij Kanu-Aktiv-Tours in Königstein. Geef je er de voorkeur aan om het wat rustiger aan te doen? Dan is het ook geweldig om te gaan wandelen langs de Sächsischer Weinwanderweg (wijnroute) van Dresden Körnerplatz naar Rysselkuppe. De 10 kilometer lange wandeling start in Loschwitz waar je met de Dresden Funicular (lift) omhoog gaat. Voor extreem avontuurlijke gezinnen zijn er ook 30 kilometer afdelingen met de fiets en andere bijzondere routes door de natuur.

Kijk voor meer informatie bij Nationaal Park Sächsische Schweiz.

Bewaren

Over de schrijver
Ik ben Mireille, oprichter en eigenaar van Kleine Wereldreiziger. En trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Wij vinden het heerlijke om met de kinderen op reis te gaan in Nederland, Europa en ook daarbuiten. We geven onze passie voor reizen als snel door aan onze oudste zoon en zo begint ook Kleine Wereldreiziger. Toen ik startte was er nog heel weinig informatie te vinden over reizen met kinderen. Dat is nu wel anders! Ik wil met mijn team aan ouders laten zien hoe leuk het is om de wereld te ontdekken met kinderen. Comfortabel reizen en een goede prijs/kwaliteit verhouding zijn daarbij belangrijk vinden wij. Fijne accommodaties, bijzondere overnachtingen en vakantiewoningen waar juist niet de grote massa naartoe gaat. Dat is wat je kunt verwachten op Kleine Wereldreiziger. Voor gezinnen die net even wat anders willen, houden van comfort en op zoek zijn naar die gezellige sfeer. Heb jij een tip? Of heb jij een fijne accommodatie voor gezinnen? Stuur een bericht naar Mireille via mireille@kleinewereldreiziger.nl.