Duitsland heeft zoveel moois voor gezinnen
Duitsland
Mireille Steegmans
Duitsland
05/10/2021
1 min

Duitsland heeft zoveel moois voor gezinnen

05/10/2021
1 min

Vakantie in de natuur, roadtrips en weekendjes weg. In Duitsland kan dit perfect natuurlijk met je gezin, mits je als Nederlander weer over de grens kunt gaan natuurlijk. Ik neem je mee naar een aantal leuke plekken in de Duitse natuur met je kinderen.

Glamping tussen Saar en Moezel

In het Saarland kun je op een bijzondere manier in de natuur overnachten. Zo kunnen reizigers boven de Saarschleife in een Cloefhänger avontuurlijk slapen, maar niet heel geschikt met jonge kinderen natuurlijk. Dan kun je beter de zon zien opkomen bij een ontbijt op een glamping in het biosfeerreservaat Bliesgau. Het Glamping Resort met natuurhotelkamers ligt vlak naast de Saarland Therme. Een moderne en comfortabele kamer midden in het prachtige Duitse landschap. Fantastisch!

Vredesfietsroute met luisterstations

De Vredesroute tussen Münster en Osnabrück volgt de sporen van de vredestrijders. Zij leverden in de 17e eeuw een belangrijke bijdrage aan de Vrede van Münster en Westfalen. Deze fietsroute beschikt nu ook over luisterstations al zul je wel moeten vertalen voor je kinderen. Vanaf dit voorjaar kunnen fietsers bij 12 stations aan de hand van korte, levendige verhalen kennismaken met die tijd. Deze route is in zijn totaliteit geschikt voor kinderen. Het hoogste punt is 200 meter en je komt met deze historische route meer te weten over de Duitse geschiedenis. Als je op zaterdagochtend aan je tocht in Osnabrück begint, kun je het beste vooraf de wekelijkse markt bij de kathedraal van Osnabrück bezoeken. Je kunt daar dan meteen je proviand halen en ontbijten voordat je op pad gaat met je gezin!

Osnabrück markt met kinderen

Stoere belevenissen in de Harz

Avonturiers komen aan hun trekken in het Harzgebergte. Bij wall running daal je verticaal af langs de 43 meter hoge dam van Wendefurth, met de “Megazipline” van een hele kilometer suis je door het 120 meter diepe dal van het stuwmmeer in. Als dat nog niet genoeg is, kun je de GigaSwing uitproberen en je vanaf het midden van de TITAN-RT-hangbrug 75 meter in de afgrond storten. Natuurlijk niet voor kleine kinderen, maar voor gezinnen met oudere kinderen die meer avontuur zoeken!

Voor de megazipline geldt dat je inclusief kleding minimaal 40 kilo moet wegen en tussen de 1,40 en 2,10 meter lang bent. Voor oudere kinderen dus zeker al binnen de mogelijkheden, je moet namelijk wel 10 jaar oud zijn.

Megazipline Harzgebergte