Groen Hannover, spannend en ontspannend
Duitsland
Mireille Steegmans
Duitsland
01/12/2021
2 min

Groen Hannover, spannend en ontspannend

01/12/2021
2 min

Hannover is leuk met kinderen! Waarom? Omdat de stad qua formaat niet te groot en niet te klein, niet te druk en niet te stil. Ideaal om met je gezin op adem te komen.

Hannover met kinderen, dit kun je verwachten

Hannover staat synoniem aan ontspanning. De stad combineert een stads karakter met prachtige groene omgevingen. Een relaxed levensgevoel, prachtige plekjes met cafés en boetieks en een rijkdom aan natuurschoon. Hannover ligt op zo’n 350 km van Utrecht, ongeveer 3,5 uurtjes rijden of 4 uur met de trein. In de stad zorgen bus en metro niet alleen voor snel en milieuvriendelijk vervoer in het centrum, ze brengen je ook in een mum van tijd naar de talrijke groene bestemmingen rondom de stad zoals het Steinhuder Meer en de Deister-heuvels en je kunt zelfs je fiets meenemen.

Hannover met kids, te voet of met de fiets

Je kunt Hannover op ontspannen wijze verkennen op de fiets of te voet: een rode lijn leidt je langs de belangrijkste highlights, zoals het Neue Rathaus, het oude centrum en de befaamde Nana’s van beeldhouwster Niki de Saint Phalle. Wat zeker niet mag ontbreken is een bezoek aan prachtige baroktuinen van de Herrenhäuser Gärten en de uniek vormgegeven dierenwerelden van de Erlebnis-Zoo met meer dan 2.000 dieren.

Hannover is net als Dresden een groene stad, één van de groenste steden van Duitsland zelfs. Het stadsbos Eilenriede is bijna twee keer zo groot als het Central Park in New York, heerlijk om lekker te picknicken met je kinderen. De tuinen van de Herrenhäuser Gärten behoren tot de mooiste van Europa. Aan de Maschsee en de rivieren Ihme en Leine vind je een aantrekkelijke strandsfeer. Direct voor de poorten van Hannover ligt het Steinhuder Meer, omgeven door uitgestrekte moerasgebieden en bossen. De bergrug Deister ten zuidwesten van Hannover is een eldorado voor wandelaars, fietsers en mountainbikers. Actieve gezinnen gaan hier echt hun hartje ophalen!

De voetgangerszone van Hannover behoort tot de meest geliefde winkelgebieden van Duitsland. In het oude centrum en de verschillende stadsdelen vind je leuke boetiekjes en trendy restaurants die heerlijke seizoengerechten serveren.

Tips Hannover met kinderen

Culturele highlights van de Hannover

De culturele rijkdom van Hannover uit zich niet alleen in de talrijke musea, de opera, het theater en exposities, maar ook in een lange traditie van kunst in de openbare ruimte. Ontdek de meer dan 200 beeldhouwwerken, plastieken en installaties met de nieuwe street art- en graffiti-rondleidingen. Deze laatste zijn ontzettend leuk met kinderen, kun jij ontdekken wat je allemaal ziet in een graffiti tekening?

In de zomermaanden zijn de tuinen van de Herrenhäuser Gärten een prachtige achtergrond voor diverse voorstellingen, betoverend lichtspel, het befaamde festival KunstFestspiele Herrenhausen en de internationale vuurwerkwedstrijden. In augustus kun je tijdens het Maschseefest genieten van live muziek en culinaire hoogstandjes rondom het 78 hectare grote meer in het hart van de stad.

Ga voor actuele informatie over bezienswaardigheden en evenementen in Hannover naar www.visit-hannover.com/nl

Hannover met kinderen