arrow_drop_up arrow_drop_down
Groen Hannover, spannend en ontspannend
12 januari 2021 

Groen Hannover, spannend en ontspannend

Hannover is leuk met kinderen! Waarom? Omdat de stad qua formaat niet te groot en niet te klein, niet te druk en niet te stil. Ideaal om met je gezin op adem te komen.

Hannover met kinderen, dit kun je verwachten

Hannover staat synoniem aan ontspanning. De stad combineert een stads karakter met prachtige groene omgevingen. Een relaxed levensgevoel, prachtige plekjes met cafés en boetieks en een rijkdom aan natuurschoon. Hannover ligt op zo'n 350 km van Utrecht, ongeveer 3,5 uurtjes rijden of 4 uur met de trein. In de stad zorgen bus en metro niet alleen voor snel en milieuvriendelijk vervoer in het centrum, ze brengen je ook in een mum van tijd naar de talrijke groene bestemmingen rondom de stad zoals het Steinhuder Meer en de Deister-heuvels en je kunt zelfs je fiets meenemen.

Hannover met kids, te voet of met de fiets

Je kunt Hannover op ontspannen wijze verkennen op de fiets of te voet: een rode lijn leidt je langs de belangrijkste highlights, zoals het Neue Rathaus, het oude centrum en de befaamde Nana's van beeldhouwster Niki de Saint Phalle. Wat zeker niet mag ontbreken is een bezoek aan prachtige baroktuinen van de Herrenhäuser Gärten en de uniek vormgegeven dierenwerelden van de Erlebnis-Zoo met meer dan 2.000 dieren.

Hannover is net als Dresden een groene stad, één van de groenste steden van Duitsland zelfs. Het stadsbos Eilenriede is bijna twee keer zo groot als het Central Park in New York, heerlijk om lekker te picknicken met je kinderen. De tuinen van de Herrenhäuser Gärten behoren tot de mooiste van Europa. Aan de Maschsee en de rivieren Ihme en Leine vind je een aantrekkelijke strandsfeer. Direct voor de poorten van Hannover ligt het Steinhuder Meer, omgeven door uitgestrekte moerasgebieden en bossen. De bergrug Deister ten zuidwesten van Hannover is een eldorado voor wandelaars, fietsers en mountainbikers. Actieve gezinnen gaan hier echt hun hartje ophalen!

De voetgangerszone van Hannover behoort tot de meest geliefde winkelgebieden van Duitsland. In het oude centrum en de verschillende stadsdelen vind je leuke boetiekjes en trendy restaurants die heerlijke seizoengerechten serveren.

Tips Hannover met kinderen

Culturele highlights van de Hannover

De culturele rijkdom van Hannover uit zich niet alleen in de talrijke musea, de opera, het theater en exposities, maar ook in een lange traditie van kunst in de openbare ruimte. Ontdek de meer dan 200 beeldhouwwerken, plastieken en installaties met de nieuwe street art- en graffiti-rondleidingen. Deze laatste zijn ontzettend leuk met kinderen, kun jij ontdekken wat je allemaal ziet in een graffiti tekening?

In de zomermaanden zijn de tuinen van de Herrenhäuser Gärten een prachtige achtergrond voor diverse voorstellingen, betoverend lichtspel, het befaamde festival KunstFestspiele Herrenhausen en de internationale vuurwerkwedstrijden. In augustus kun je tijdens het Maschseefest genieten van live muziek en culinaire hoogstandjes rondom het 78 hectare grote meer in het hart van de stad.

Ga voor actuele informatie over bezienswaardigheden en evenementen in Hannover naar www.visit-hannover.com/nl

Hannover met kinderen

Over de schrijver
Ik ben Mireille, eigenares van Kleine Wereldreiziger en trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Met ons gezin ontdekken wij graag de wereld. Ver weg, maar zéker ook heel dicht bij huis! Wij vinden het belangrijk dat een vakantie, uitje of weekendje weg een ervaring is waar nog lang over wordt gepraat. Daar horen voor ons van die fijne adressen bij om comfortabel te overnachten in combinatie met slow travel.
Kleine Wereldreiziger PLUS

Nog vragen over deze bestemming?

Ontdek dan nu Kleine Wereldreiziger PLUS met veel extra's! 


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen

✅ Korting bij partners, extra downloads en moodboards

✅ Toegang tot onze besloten omgeving, los van social media

Kleine Wereldreiziger PLUS

Meer tips over deze bestemming?

Ontdek dan nu Kleine Wereldreiziger PLUS met veel extra's! 


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen

✅ Korting bij partners, extra downloads en moodboards

✅ Toegang tot onze besloten omgeving, los van social media

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.