Italië met kinderen, tips en leuke uitjes voor gezinnen

Zoek je authentieke Italiaanse dorpjes zoals je die in Umbrië tegenkomt, mooie stranden met helderblauw water en een warme zomer? Dan is Calabrië een fantastische bestemming waar de Italianen zelf ook heel graag naartoe gaan.

Een aantal tips voor een relaxt dagje strand in Zuid-Italië

  • Neem waterschoenen mee. Niet alleen lekker voor in de zee. Maar je hebt ook meer grip indien je op een wat avontuurlijkere manier (zie de beschreven afdaling hierboven) het strand wilt bereiken.
  • Bij veel grote supermarkten worden er strandparasols verkocht. Voor ongeveer een tientje koop je zo’n parasol. Hier heb je de hele vakantie plezier van en daarna kan hij mee voor de volgende vakantie. Het is echt te warm om zonder parasol langer dan een kwartier op het strand te verblijven.
  • Doe zoals de Italianen doen en neem een touw en een flinke tentharing mee. Soms waait het behoorlijk aan het strand en zie je ineens een hoop parasols de lucht in waaien. Op deze manier voorkom je dit.
  • Neem een ingevroren fles water mee en laat die in de auto liggen. Je hebt dan heerlijk koel water als je terugkomt van het strand. Ook vullen we altijd een lege fles met gewoon kraanwater. Lekker om even je gezicht, handen en voeten af te spoelen.
  • Neem wat klein geld mee indien je op een parkeerterrein parkeert waar je moet betalen.
Calabrië met kinderen, een betoverende blauwe zee
0
Calabrië met kinderen, een betoverende blauwe zee

Suzanne Wierenga

Calabrië met kinderen, een betoverende blauwe zee
Gardameer in Italië met kinderen
GARDAMEER & MEREN
UMBRIË
VALLE D'AOSTA

Er zijn twee keuzes als je naar Italië op vakantie wilt met kinderen: alles zelf organiseren of een complete familiereis boeken. Veel mensen denken dat die laatste optie veel duurder is, maar niets is minder waar. Je kunt vliegen naar Italië of met de auto gaan, afhankelijk van je bestemming in Italië. Hieronder staan mijn tips voor jullie gezinsreis naar Italië.