arrow_drop_up arrow_drop_down
Nederland met kinderen

Nederland, leuke uitjes en mooie plekken

Nederland met kinderen, verrassend en gemakkelijk

Nederland is mooi! Daar zijn we inmiddels allemaal wel achter. Nederland met kinderen verrast. Iedere provincie heeft haar eigen unieke eigenschappen. Nederland is vernieuwend en heeft veel historie. Onze natuur en nationale parken zijn prachtig. Steden als Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht zijn hip. In plaatsen als 's-Hertogenbosch, Maastricht en Leeuwarden hangt altijd een gemoedelijke sfeer. Ontdek de parels van Nederland. Plan je vakantie, je weekendje weg of dagje uit met kinderen naar één van de provincies:

Hier moet je zijn in Nederland, leuke uitjes en mooie plekken

Nederland is mooi! Daar zijn we inmiddels allemaal wel achter. Nederland met kinderen verrast. Iedere provincie heeft haar eigen unieke eigenschappen. Nederland is vernieuwend en heeft veel historie. Onze natuur en nationale parken zijn prachtig. Plan je vakantie, je weekendje weg of dagje uit met kinderen. Wij inspireren je graag!

null

null     null

null

null

null

null

null

Tips uitjes in Drenthe met kinderen

Tips uitjes in Utrecht met kinderen

Tips Overijssel met kinderen

Tips Flevoland met kinderen

Mireille Steegmans

Wij zochten het vaak allemaal ver weg, maar zijn er inmiddels achter gekomen dat Nederland ontzettend veel te bieden heeft. Ons eigen land is heerlijk om te ontdekken!

Mireille Steegmans (Founder Kleine Wereldreiziger)

Vakantiehuizen in Nederland

Zoek je comfort tijdens je vakantie in Nederland? Dan is een fijn vakantiehuis of kinderbungalow een goed idee. Grote vakantieparken waar je entertainment voor je kinderen bij de hand hebt blijven populair. Wij geven zelf de voorkeur aan meer intieme vakantieparken met een sfeervolle bungalow.  Geen subtropische zwemparadijzen, maar gemoedelijke zwembaden. En helemaal geweldig is een bungalow met een inpandig zwembad. Vanuit je huisje kun je leuke uitstapjes maken en toch heb je faciliteiten. Fijn!

Overnachten in Friesland

Friesland is na ons eigen Noord-Brabant onze favoriete provincie van Nederland en dat zie je direct aan het aantal overnachtingen dat we daar al hebben gemaakt. Of het nou bij Landal, Roompot, bed & breakfast, camping of natuurhuisje aan het water was: we hebben al heel wat kindvriendelijke accommodaties in Friesland gezien. Tijd dus om ze allemaal te verzamelen en dat is precies wat we gedaan hebben!

Kamperen in Nederland met kinderen

Kamperen in Nederland met kinderen

Een goedkope en leuke manier om je eigen land te ontdekken: met de tent of caravan. Nederland heeft ontzettend veel leuke plekken om te kamperen, van natuurcamping tot meer luxe. Prachtige campings aan de kust en ook gemoedelijke campings op bijvoorbeeld de Waddeneilanden. Kamperen met kinderen is gewoon echt perfect in Nederland en er zijn steeds meer hele leuke en sfeervolle plekken te vinden. Glamping wordt steeds populairder. Zo willen wij ook wel kamperen!

Een goedkoop weekendje weg, hoe dan?

Een goedkoop weekendje weg met je gezin vinden wij vaak een hele uitdaging, tenzij je gaat kamperen. Natuurlijk heb je Nederland  mogelijkheden om er goedkoop een paar dagen op uit te trekken. Maar wil je wat uitjes plannen en leuke dingen doen dan is een weekend weg gewoon al snel best duur. Er zijn hotels waar je voor kinderen tot en met 11 jaar niets betaalt, erg aantrekkelijk! Wij hebben enkele handige tips voor gezinnen die een goedkoop weekendje weg willen gaan.

Top musea om te bezoeken in Nederland

Wij hebben met onze Museumkaart zeker 50+ musea bezocht in Nederland. Wij vinden een museumbezoek met kinderen ontzettend leuk. Waarom? Omdat de kindermusea heel erg aanspreken en omdat veel musea de laatste jaren heel veel interactieve elementen hebben toegevoegd. Geen droge kost dus, maar ook vermaak. De Museumkaart is een jaarlijkse investering die je snel terug verdient. Bovendien is het museum ook nog eens erg educatief!