arrow_drop_up arrow_drop_down
Nederland met kinderen

Kindervakantie in Nederland, leuke uitjes en mooie plekken om te ontdekken

Mireille Steegmans

Wij zochten het altijd ver weg, maar het laatste jaar komen we erachter de Nederland met kinderen ook zo ontzettend veel te bieden heeft. Als het goed weer is dan is ons eigen land heerlijk om te ontdekken!

Mireille Steegmans

Vakantiehuizen in Nederland

Vakantiehuizen in Nederland

Als je op zoek bent naar wat meer comfort tijdens je kindervakantie in eigen land dan is een vakantiehuis of kinderbungalow een goed idee. Grote vakantieparken waar je alle faciliteiten bij de hand hebt blijven populair, wij geven zelf de voorkeur aan meer intieme vakantieparken met een leuke bungalow. Geen subtropische zwemparadijzen, maar gemoedelijke zwembaden of zelfs een inpandig zwembad in je eigen vakantiehuis. Vanuit je vakantiehuis kun je vervolgens leuke uitstapjes maken in combinatie met lekker relaxen.

Weekendje weg met kinderen in Nederland

Goedkoop weekendje weg met kind, hoe pak je dat aan?

Een goedkoop weekendje weg met je gezin blijkt vaak toch nog best een hele uitdaging. In Nederland heb je zeker wel mogelijkheden om er goedkoop een paar dagen op uit te trekken, maar als je alles optelt is een weekend weg gewoon al snel best duur. Een paar nachten kamperen is vaak het goedkoopst. Er zijn ook hotels waarbij je voor kinderen tot en met 11 jaar niets betaalt, zeker aantrekkelijk. Verder zijn er bij prijsvechters vaak leuke aanbiedingen te vinden dus het is een kwestie van de aanbiedingen heel erg goed in de gaten houden. Wij hebben alvast een aantal handige tips voor gezinnen die een goedkoop weekendje weg willen gaan.

Kamperen in Nederland met kinderen

Kamperen in Nederland met kinderen

Een goedkope en leuke manier om je eigen land te ontdekken: met de tent of caravan. Nederland heeft ontzettend veel leuke plekken om te kamperen, van natuurcamping tot meer luxe. Prachtige campings aan de kust en ook gemoedelijke campings op bijvoorbeed de Waddeneilanden. Kamperen met kinderen is gewoon echt perfect in Nederland.

Kamperen in Nederland

Kamperen in Nederland met kinderen

Natuurcamping

De Duiventoren

Glamping in Nederland met kinderen

Glamping bij de Stjelp in Friesland

Kamperen in Nederland

Tips voor de eerste keer kamperen

Leuk museum met kinderen

Top musea met kinderen in Nederland

Wij hebben inmiddels met onze Museumkaart zeker 30+ musea bezocht in Nederland. Hoewel wij als ouders niet echt museumgangers zijn, vinden we een museumbezoek met de Museumkaart juist wel erg leuk. Waarom? Omdat de kindermusea ons eigenlijk ook heel erg aanspreken. Interactief en focus op de highlihgts. De Museumkaart is een jaarlijkse investering, maar die verdien je in no time weer terug!

# Museumpark Archeon


# Nationaal Klok en Peel Museum 


# Kinderboeken Museum Den Haag


Stel je vragen over Nederland in de community

onze leden krijgen korting op o.a. autohuur en reisartikelen