Wandelen in Nedersaksen met kinderen
Duitsland
Mireille Steegmans
Duitsland
07/02/2020
2 min

Vijf bijzondere uitstapjes in Nedersaksen

07/02/2020
2 min

Zoek je leuke tips voor de herfstvakantie of de meivakantie, niet al te ver van huis en op auto afstand? Ga eens de grens over naar Nedersaksen in Duitsland. Nedersaksen, een parel in het noordwesten van Duitsland, is een bestemming die alles in huis heeft om veel afwisseling te bieden voor een vakantie met kinderen. Nedersaksen wordt gekenmerkt door adembenemende natuurlijke schoonheid. Met uitgestrekte bossen, glooiende heuvels en schilderachtige meren is het de perfecte omgeving om met je kinderen op avontuur te gaan. Maak samen wandelingen door de weelderige bossen of huur fietsen om de schilderachtige paden te verkennen. Voor de kleintjes zijn er speciale wandelroutes die geschikt zijn voor kinderwagens. Nedersaksen heeft een overvloed aan familiegerichte attracties, van dierentuinen en themaparken tot interessante musea. De regio biedt mogelijkheden voor leerzame en leuke uitstapjes die de band tussen ouders en kinderen versterken.

Laserparcours in vakantiepark Schloss Dankern

Vakantiepark Schloss Dankern in het Emsland heeft een unieke attractie: het langste laserlabyrint ter wereld! In het laserparcours moet je snel en behendig de laserstralen proberen te ontwijken. En dat ook nog onder tijdsdruk. Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden, van weinig naar veel laserstralen.

Bad Bentheim, voel je als een ridder

Ga terug in de tijd en beleef de middeleeuwen tijdens de feestelijke ridderspelen in Bad Bentheim, altijd rond 1 mei. Boeiende toneelvoorstellingen, bijzonder handwerk, bijlof speerwerpen, een middeleeuwse markt, groepen narren die hun spectaculaire jongleerkunsten en acrobatische toeren in de lucht vertonen en natuurlijk lekker eten staan ouders en kinderen te wachten. De avond met de “Knights of the Dark Night” is het hoogtepunt van de ridderspellen en eindigt met een groot vuurwerk.

Tentoonstellingen in het Schöningen Research Museum

Waar vroeger het Paläon huisde is nu het Schöningen onderzoeksmuseum. Het gebouw op zich is al erg bijzonder om te zien.

Het vroegere Paläon, het onderzoeks- en belevingscentrum in Wolfsburg toonde met regelmaat wisselingen in tentoonstellingen. Zo was er al ooit de LEGO -Tijdreis met acht diorama’s die de geschiedenis van de mensheid lieten zien: er werd gestart bij het paleolithicum en vervolgens passeerden het oude Egypte, China en zijn terracotta-leger, de Romeinen en de Germanen, de middeleeuwen, de ontdekking van de Nieuwe Wereld en ook de recente geschiedenis de revue.

Vanaf 1 juli 2019 wordt de leer van de archeologie van vroege jachtgroepen die bij Schöningen woonden gereorganiseerd en gestructureerd als een onderzoeksmuseum door het Staatsbureau voor het behoud van monumenten.

Walpurgis Bad Harzburg en Goslar

Wie van griezelen houdt, gaat naar de Walpurgisnacht op 30 april. Dit is een van oorsprong Europees voorchristelijk feest, dat wordt gevierd in de nacht van 30 april op 1 mei. Niet voor kleine kinderen dus! Op meer dan 20 plaatsen in het Harzgebergte vieren duistere machten een traditioneel lentefeest, dat zijn oorsprong vindt in de voorchristelijke tradities. Al duizend jaar geleden begroetten de ‘oerbewoners’ van de Harz de lente door offers te brengen aan Wodan, de oppergod van de Germanen. De Harz staat dan ook helemaal in het teken van enge heksen, duivelachtige wezens en talloze vreugdevuren. Een feestelijk programma met narren, geesten en heksen laten de gasten even in een andere wereld vertoeven. En wil je niet op je heksenbezem terugvliegen naar de Brocken, de hoogste berg in de Harz, dan neem je gewoon de Brockenbahn, een treintje dat onder heksengeschreeuw en duivelsgehuil de berg op klimt.