Vijf bijzondere uitstapjes in Nedersaksen
02 juli 2019 
1 min. leestijd

Vijf bijzondere uitstapjes in Nedersaksen

Zoek je nog leuke tips voor de meivakantie? Ga eens de grens over naar Nedersaksen in Duitsland. Daar is van alles te doen voor het hele gezin.

Laserparcours in vakantiepark Schloss Dankern

Vakantiepark Schloss Dankern in het Emsland heeft een unieke attractie: het langste laserlabyrint ter wereld! In het laserparcours moet je snel en behendig de laserstralen proberen te ontwijken. En dat ook nog onder tijdsdruk. Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden, van weinig naar veel laserstralen.

Ridderspelen in Bad Bentheim

Ga terug in de tijd en beleef de middeleeuwen tijdens de feestelijke ridderspelen in Bad Bentheim, altijd rond 1 mei. Boeiende toneelvoorstellingen, bijzonder handwerk, bijlof speerwerpen, een middeleeuwse markt, groepen narren die hun spectaculaire jongleerkunsten en acrobatische toeren in de lucht vertonen en natuurlijk lekker eten staan ouders en kinderen te wachten. De avond met de “Knights of the Dark Night” is het hoogtepunt van de ridderspellen en eindigt met een groot vuurwerk.

Tentoonstellingen in het Schöningen Research Museum

Waar vroeger het Paläon huisde is nu het Schöningen onderzoeksmuseum. Het gebouw op zich is al erg bijzonder om te zien.

Het vroegere Paläon, het onderzoeks- en belevingscentrum in Wolfsburg toonde met regelmaat wisselingen in tentoonstellingen. Zo was er al ooit de LEGO -Tijdreis met acht diorama’s die de geschiedenis van de mensheid lieten zien: er werd gestart bij het paleolithicum en vervolgens passeerden het oude Egypte, China en zijn terracotta-leger, de Romeinen en de Germanen, de middeleeuwen, de ontdekking van de Nieuwe Wereld en ook de recente geschiedenis de revue.

Vanaf 1 juli 2019 wordt de leer van de archeologie van vroege jachtgroepen die bij Schöningen woonden gereorganiseerd en gestructureerd als een onderzoeksmuseum door het Staatsbureau voor het behoud van monumenten.

Walpurgis Bad Harzburg en Goslar

Wie van griezelen houdt, gaat naar de Walpurgisnacht op 30 april. Dit is een van oorsprong Europees voorchristelijk feest, dat wordt gevierd in de nacht van 30 april op 1 mei. Niet voor kleine kinderen dus! Op meer dan 20 plaatsen in het Harzgebergte vieren duistere machten een traditioneel lentefeest, dat zijn oorsprong vindt in de voorchristelijke tradities. Al duizend jaar geleden begroetten de ‘oerbewoners’ van de Harz de lente door offers te brengen aan Wodan, de oppergod van de Germanen. De Harz staat dan ook helemaal in het teken van enge heksen, duivelachtige wezens en talloze vreugdevuren. Een feestelijk programma met narren, geesten en heksen laten de gasten even in een andere wereld vertoeven. En wil je niet op je heksenbezem terugvliegen naar de Brocken, de hoogste berg in de Harz, dan neem je gewoon de Brockenbahn, een treintje dat onder heksengeschreeuw en duivelsgehuil de berg op klimt.

OVERNACHTEN MET KIDS

DE EIFEL

ZWARTE WOUD