arrow_drop_up arrow_drop_down

Gratis tips en inspiratie in je mailbox?

50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we een fijne dosis liefde, tips en gezelligheid naartoe sturen?
Leuk, ik zoek inspiratie!
Your information is safe with us
23 juni 2020 

Ontdek de Duitse natuur in deze nationale parken

Duitsland met kinderen is een geweldige keuze als je van natuur houdt. De nationale parken hebben veel te bieden, van rotsklimmen en wandelen, tot vogels spotten en meer. 

Vogelparadijs aan de Oder

Op de grens van Duitsland en Polen in de deelstaat Brandenburg ligt het Nationaal Park Unteres Odertal. Het is het enige landauw nationaalpark in Duitsland. Vanwege de bijzondere en beschermde vogelsoorten, zoals de zeearend, de zwarte ooievaar en de waterrietzanger, is dit rivierlandschap aan de oevers van de Oder een ideale bestemming voor vogelaars dus verrekijker mee als je wilt gaan vogelspotten met je kinderen. Een bijzondere ervaring is de aankomst van duizenden kraanvogels in het najaar in hun overwintergebied in het Odertal.

Spectaculaire rotsformaties

Wandelaars en natuurliefhebbers vinden ten zuiden van Dresden, bij de grens met Tsjechië, een prachtig gebied met grillige rotsformaties: het Nationaal Park de Sächsische Schweiz. Met ruim duizend vrijstaande zandsteentoppen en 21.000 klimroutes is dit natuurgebied in het oostelijk gelegen Saksen de meest veelzijdige outdoorklimwand van Duitsland. Ook fietsers en wandelaars kunnen hier van het spectaculaire uitzicht genieten dus ben je wat minder avontuurlijk dan is er ook genoeg keuze en dat geldt dus ook voor gezinnen. Hoe gaaf is het om door de rotsformaties te lopen en je een kabouter te voelen. Voor natuurfans is dit echt een mooi stukje Duitsland.

Nationale parken Duitsland

Bloeiende heidevelden en slapen in een hooihotel

In de stedendriehoek Hamburg – Bremen – Hannover ligt het grootste aaneengesloten heidegebied in Midden-Europa: het Natuurpark Lüneburger Heide. In dit duizend jaar oude cultuurlandschap in de deelstaat Nedersaksen grazen schaapskuddes van het regionale ras ‘Heidschnucke’. Je kunt hier wandelen, fietsen of paardrijden en overnachten in een Heuhotel (hooihotel). De uitgestrekte paarse heidevelden staan in augustus en september in bloei.

Nationale parken Duitsland

Waterval van Geroldsau

Het Zwarte Woud is een geliefde regio bij wandelaars en gezinnen hebben hier zo enorm veel keuze. Het wandelpad naar de waterval van Geroldsau bij Baden-Baden in deelstaat Baden-Württemberg is slechts drie kilometer lang en loopt over verschillende bruggen. Dit is een ideale wandeling voor gezinnen met kinderen. In juni is dit pad nog mooier vanwege de bloeiende rododendron. Voor geoefende wandelaars zijn er in de buurt langere routes variërend van 10,5 tot 36 kilometer.

Gezinsvriendelijke fietsroute op voormalig spoortraject

De Vennbahn Radweg is een voormalig spoortraject langs de Duits-Belgische grens, tussen Aken en het noorden van Luxemburg. Tegenwoordig leidt deze 125 kilometer lange gezinsvriendelijke fietsroute door de Eifel, de Ardennen en de Hoge Venen. De grensoverschrijdende route is grotendeels vlak, geasfalteerd en autovrij. Je fietst afwisselend door bossen, weilanden en langs talloze riviertjes. Hoe tof is dat?

Nationale parken Duitsland

Over de schrijver
Ik ben Mireille, oprichter en eigenaar van Kleine Wereldreiziger. En trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Wij vinden het heerlijk om met de kinderen de wereld te ontdekken. Ver weg, maar z├ęker ook dicht bij huis! We geven onze passie voor reizen als snel door aan onze oudste zoon en zo begint ook Kleine Wereldreiziger. Wij vinden het belangrijk dat een vakantie een echte ervaring is, een belevenis waar nog lang over wordt gepraat. Fijne overnachtingen, bijzondere ervaringen en zoveel mogelijk weg van de massa. Dat is wat je kunt verwachten op Kleine Wereldreiziger. Voor gezinnen die net even wat anders willen, houden van comfort en op zoek zijn naar die gezellige sfeer.

Stapsgewijs worden wereld de ‘COVID-19 maatregelen’ versoepeld. We krijgen steeds meer bewegingsvrijheid. Durven voorzichtig weer (vakantie)plannen te maken. Eropuit te gaan. Maar deze situatie kan zomaar ineens veranderen. Deze zomer laten we je graag zien hoe mooi Nederland is, wij hebben zelf besloten om in eigen land te blijven. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen.