Tips Kamperen met kinderen

Luchtbed kiezen

Als beginnend kampeerders hebben we al heel wat uitdagingen en vraagstukken overwonnen. En vooral ook heel veel geleerd over lichtgewicht, minimalistisch inpakken en wat wel en niet handig is. Al doende leer je! Met onze Sibley Bell Tent van 5 meter doorsnede kan ik wel stellen dat we geen kampeerders zijn die passen in het standaard kampeerplaatje van veel mensen. Niet erg, onze tent van CanvasCamp is één van onze beste aankopen van de laatste jaren en we hebben er dit jaar in Frankrijk superveel plezier mee gehad.

Nieuwe uitdaging: een luchtbed kiezen

Voor het volgende kampeeravontuur is er nieuwe uitdaging: een goed luchtbed voor onze  kinderen kiezen. De jongste sliep nog in de tent van Deryan travel-cot de oudste heeft een stretcher waar wij als ouders erg enthousiast over zijn mede door de mogelijkheid om hier spullen onder te kunnen zetten tijdens het kamperen. We hebben tijdens onze vakantie in Frankrijk gemerkt hoe makkelijk dat was! Maar onze jongens hebben ook wensen en willen graag samen op een luchtbed. Tijd dus om ons te laten voorlichten, want dat doen we altijd eerst goed voordat we een aankoop doen of deze nou groot of iets kleiner is.

Tweepersoons luchtbed

Waar ga ik het luchtbed voor gebruiken?

Stap één in onze luchtbedden speurtocht en de allereerste vraag die ons ook wordt gesteld als we de chatfunctie inschakelen bij Heuts: waar ga je het luchtbed voor gebruiken? We gaan ons luchtbed vooral op vakantie gebruiken, af en toe voor een logeerpartij thuis. En is dat dan een vakantie naar de zon of in eigen land? Veelal naar de zon. We gaan dit luchtbed vooral gebruiken in een warme omgeving dus hoeven geen rekening te houden met de kou die optrekt vanuit de vloer. Dat is wel echt een serieuze overweging trouwens om te kiezen voor een hoog luchtbed. Ik hoor toch best vaak dat mensen een koude nacht achter de rug hebben op een te dun luchtbed in Nederland. Verder nog één eis, hij moet niet te zwaar zijn waardoor het luchtbed makkelijk mee naar buiten te nemen is. De kids houden ervan om een middagdutje buiten te doen of gewoon lekker te chillen in de buitenlucht, maar wel op bed.

Hoe zoek ik een luchtbed uit

Formaat van het luchtbed

We moeten vervolgens een keuze maken over het formaat van het luchtbed dat in ieder geval dus voor 2 personen moet zijn. We hebben een luchtbed nodig voor twee kinderen, een bijna kleuter en een bijna tiener. Omdat een luchtbed geen tientallen jaren meegaat en de boys nog fit zijn hoeft het geen hoog luchtbed te zijn. Maar pakken we formaat twijfelaar (tussen de 100 en 140 cm breed), een queensize (tussen de 140 en 160 cm) of een kingsize (meer dan 160 cm breed)?

Omdat het voor kinderen is kiezen wij voor een queensize formaat, kunnen we ook nog eens wisselen op vakantie, want bij papa of mama slapen blijft toch altijd leuk en dan liggen wij zelf ook nog comfortabel. De doorslag voor ons om niet te kiezen voor een hoog luchtbed voor de kinderen is toch wel de ruimte, zowel in onze tent als in de auto.

Wel of geen ingebouwde pomp?

Het volgende ei om te leggen: wel of geen ingebouwde pomp in het luchtbed. Een ingebouwde pomp is absoluut handig en zeker als je een hoog exemplaar hebt dan is een dit als je het mij vraagt een must. Zijn ze überhaupt nog te koop zonder ingebouwde pomp? Nou hebben wij een goede externe pomp van Intex dus die keuze is voor ons om het even en niet doorslaggevend. Een luchtbed met of zonder pomp, het kan voor ons allebei.

Als al onze wensen zo goed als helder zijn worden we doorverwezen naar de pagina met het assortiment aan 2-persoons luchtbedden. Kunnen we zelf even speuren en de filters instellen om te kijken welk luchtbed als winnaar uit de bus komt. Met in ons achterhoofd de tip om te kijken naar de Intex Deluxe Single-High Queen of de Intex Comfort Plush Mid Rise Queen. Alweer wat wijzer geworden, handig zo'n chatfunctie!

Pomp voor luchtbed