Leuk speelgoed voor op de camping

Buitenspeelgoed, urenlang speelplezier op de camping

Ik ga naar de camping en neem mee.... speelgoed! Maar we willen eerlijk gezegd ook niet al te veel meenemen, want voordat je het weet wordt de vakantie een volksverhuizing en dat willen wij niet. Als je naar de camping gaat dan is het wel echt fijn om wat geschikt speelgoed mee te nemen waarmee urenlang gespeeld kan worden. Daarom tijd voor buitenspeelgoed tips op de camping! Vergeet in ieder geval je badminton rackets niet, hier een enorme hit vanaf ongeveer 8 jaar.

Buitenspeelgoed, tips voor op de camping

Eén van de voordelen van campings is dat er vaak wel een grasveld te vinden is waar op gespeeld kan worden. Heerlijk, de kinderen even spelen terwijl wij in het zonnetje zitten om wat vitamines op te snuiven met een frisje in de hand. En wij spelen eerlijk gezegd graag zelfs een spelletje frisbee of badminton mee. Dit speelgoed zat afgelopen vakantie naar Frankrijk in onze auto.

Tournament of Knights

Het houten spel Kubb kent iedereen bijna wel en dat is een spel waar je jarenlang plezier mee hebt en wat zelfs leuk is met volwassenen. Een wat onbekender spel wat wij minstens zo leuk vinden is Tournament of Knights. Je hebt alleen maar een grasveld nodig en twee teams van 1 tot 6 spelers. Met een gezin van vier dus al meteen geregeld! We spelen het trouwens net iets anders als onze peuter meespeelt, want dan is de spanningsboog wat korter natuurlijk. Het idee van ballen gooien en iets omgooien snapt hij wel dus maken we het wat makkelijker.

Maar wat is het doel van Tournament of Knights? Bij dit spel is het de bedoeling dat je de prinses van de tegenstander verovert. Hoe doe je dat dan? Je moet in elk uitgezet driehoek van de tegenstander een bal gooien en vervolgens het kasteel van de tegenstander platgooien. Best een uitdaging, want als je het niet goed doet dan moet je helemaal overnieuw beginnen! Het is eigenlijk een soort combinatie tussen Kubb en Jeu de Boules dit spel en wij vinden het fantastisch leuk.

Leuk spel voor op de camping

Let’s play croquet!

Heb jij hem ook gehad vroeger? Ik wel: een croquetset waarmee ik echt uuuuurenlang heb gespeeld, I kid you not! Wij hadden een flinke lap gras in onze tuin vroeger dus prikte ik de poortjes in het zand en daar ging ik dan gewapend met bal en stick. De BS toys croquet big five is vergelijkbaar daarmee. Maar voor iedereen die geen gras heeft -en dat zijn zeker weten ook best wel wat gezinnen- is er ook het small foot croquet kikkerspel. Het verschil? Het kikkerspel heeft stevig touw dat een poortje vormt op twee verzwaarde uiteinden. Daardoor kan het spel gemakkelijk ook op andere plekken gespeeld worden. Croquet heb je in best wel veel soorten en maten, voor de allerkleinsten en ook voor oudere kinderen. Tegenwoordig zijn de meeste sets van hout en daar word ik sowieso blij van. Lekker duurzaam! 

Het voordeel van deze animal croquet set voor de kleintjes is dat hij ook op tegels gebruikt kan worden. Komt het behoud van de sticks en ballen niet ten goede, maar hij is wel overal te gebruiken. Wij hebben zelf deze houten set van croquet die onze oudste ook nog wel leuk vindt, die kinderachtige dieren zijn echt niet meer zo stoer.

Wat is leuk speelgoed voor op de camping?

Speelplezier op de camping met water

Water speelsets zijn volgens mij zo’n beetje bij ieder kind favoriet zodra ze buiten gaan spelen. Lekker aanrommelen met water. De waterspeelbak van Plan Toys is in het bijzonder een topper, omdat hij van 100% natuurlijk rubber is gemaakt in combinatie met 100% gerecycled hout en verf op waterbasis. Daar houden wij van! Zeker weten dat alle zintuigen worden geprikkeld met onder andere een zeilboot, rooiboot, vissen en verschillende soorten bomen. Een zomer lang speelplezier en volgend jaar weer!

Een houten magneetpuzzel vol uitdaging

Geschikt vanaf een jaar of 2, maar onze 20 maanden oude dreumes was er dol op: de houten magneetpuzzel van Janod. Binnenspeelgoed wat als buitenspeelgoed populair is. En heel gemakkelijk mee te nemen naar de camping of je vakantiehuisje. Deze puzzel die ongeveer zo hoog is als een geodriehoek heeft vijf verschillende onderdelen die uitnodigen tot in elkaar zetten en weer uit elkaar halen. Om vervolgens weer overnieuw te beginnen. Wij zijn trouwens fan van veel Janod speelgoed, omdat het duurzaam en educatief is. Wij houden van die combinatie!

Kunst op je stoeptegels

Lekker creatief zijn, wij houden ervan en daarom is het speelgoed van Crayola zo fantastisch. Stoepkrijten op zich is al leuk maar met het stoepkrijt van Crayola maak je net even wat meer bijzondere creaties door de mooie kleuren die lang zichtbaar blijven. Je betaalt wat meer, maar dan heb je wel meer. Stoepkrijt is makkelijk weer weg te halen dus de volgende dag kan het feest weer opnieuw beginnen. Uren tekenplezier gegarandeerd met dit buitenspeelgoed. Het ligt er natuurlijk aan waar je naartoe gaat of stoepkrijt gewaardeerd wordt, maar wij hebben zelf nog nooit op- of aanmerkingen gehad op de creatieve uitspattingen van onze kinderen. Alleen maar enthousiaste en leuke reacties plus nog meer spelende kinderen!

Crayola stoepkrijt

Spelen op de camping: time to BBQ!

Dikke kans dat papa fan is van lekker BBQ-en en dan wil je als kind zeker meehelpen. Dat kan met deze Weber One Touch Premium speciaal voor kinderen, het meest bekende model van Weber. Inclusief paprika, zal, tomaat, kooltjes, aansteker, barbecue tang, T-bone steak en nog een aantal meer accessoires. Fantastisch speelgoed voor kleine topkoks in de dop, onze peuter speelt hier ontzettend veel mee. We hebben hem dit jaar niet meegenomen tijdens onze roadtrip in la douce France, maar vorig jaar was het een eersteklas hit!

Zomeractie Kleine Wereldreiziger 2024