Roadtrip  met een camper

Camptoo, kamperen en roadtrippen in één

Camptoo wordt al wel ‘Airbnb on wheels’ genoemd en dat komt omdat het concept soortgelijk is. Roadtrippen met je kinderen en iedere dag op een andere plek je ogen open doen. Wij zijn geen diehard campeerder, maar voor dit concept kun je ons wel wakker maken!

Camptoo, wat kun je verwachten?

Camptoo brengt huurders en verhuurders van campers en caravans samen, waardoor het ineens voor een grotere groep mensen betaalbaar wordt om met een caravan of camper op vakantie te gaan. Fijn ook voor gezinnen, je hoeft niet eerst zelf huis op wielen aan te schaffen. Een lifestyle waar we dingen met elkaar delen wordt steeds normaler. Het begon met Couchsurfing, toen kwam er Airbnb en nu is er dus Camptoo. Veel mensen hebben een weerstand tegen deze concepten (gehad) en toch zijn ze onder een steeds grotere doelgroep erg populair! De keuze bij Camptoo is uitgebreid. Zo kun je de zoekcriteria aanpassen op jouw wensen en bijvoorbeeld kiezen voor een Queensbed, Frans bed, aparte bedden, XL dwarsbedden en ga zo nog maar even door. Oftewel: voor iedere keuze een smaak!

Camptoo review

Camptoo is als Airbnb on wheels

Sociale verbondenheid zie je niet alleen online op de sociale netwerken. Deze behoefte wordt ook steeds groter bij vakantiegangers. We zoeken op alle manieren verbinding, willen andere culturen leren kennen en de term ‘go local’ is erg populair. Camptoo speelt daar net als Airbnb perfect op in. En natuurlijk is een leuke bijkomstigheid dat het prettig is voor je portemonnee nu we steeds meer richting een deeleconomie gaan. Je huurt bij Camptoo als consument een camper of caravan van een medekampeerder, een camper of caravan die anders ongeveer 48 weken per jaar stil zou staan. Je kunt op deze manier de vrijheid van kamperen beleven in de camper of caravan die bij je past, zonder dat je omkijken hebt naar zaken als onderhoud en stalling. Camptoo maakt op deze manier een vakantie goedkoper, groener, gemakkelijker én avontuurlijker.

Van VW busje tot luxueuze alkoofcamper voor gezinnen

Camptoo heeft een uitgebreid aanbod van meer dan 200 campers en caravans in Nederland en er zijn er ook een aantal in het buitenland. Je kunt bij Camptoo kiezen uit kleine en grote caravans, stacaravans, alkoofcampers, buscampers en (semi-)integraalcampers. Er zijn volop opties voor 1 tot 7 personen om lekker back-to-basic te gaan. Onze voorkeur is meer om van alle gemakken voorzien te zijn, dus wij zouden voor een luxere variant gaan. De mogelijkheden voor een vakantie variëren daarvoor van een luxe vakantie in een integraalcamper in Noord-Portugal tot een roadtrip langs de Spaanse Costa’s met je kinderen. Alles kan! Voor families met kinderen is een kampeervakantie in een alkoofcamper met vertrek vanuit Nederland ideaal. Niet eerst uren rijden naar een bestemming, maar gewoon stoppen waar het leuk is of waar het uitkomt.

Camptoo kamperen

Hoe werkt het?

Op camptoo.nl kies je een camper of caravan uit die bij jouw reisplannen past. Je kunt filteren op onder andere ophaallocatie, aantal en type bedden, prijs per nacht en voorzieningen zoals een keukenblok, douche en toilet. Heb je iets interessants gevonden, dan kun je vragen stellen aan de verhuurder of direct een reservering doen. Kijk goed naar de informatie die erbij staat, zoals het aantal kilometers dat vrij is en het aantal cent dat je daarna per kilometer gaat betalen. Als de je met de verhuurder akkoord bent, voltooi je de aanvraag met een verificatieprocedure door je rijbewijs te uploaden. Camptoo checkt vervolgens jouw identiteit en controleert op de geldigheid van je rijbewijs en BKR registraties. Je zoet uiteindelijk een aanbetaling van 50% (tot maximaal €400,-) met iDEAL of je creditcard. Het restbedrag van de verhuursom betaal je acht weken voor aanvang van de reis. De eigenaar wordt pas uitbetaald zodra jij de camper of caravan hebt opgehaald. Zo ben je altijd gegarandeerd van een voertuig. Om de betrouwbaarheid en kwaliteit te waarborgen, hanteert Camptoo een strenge selectieprocedure voor aanbieders van campers en caravans en wordt ieder voertuig gecontroleerd en schoon uitgegeven. Met Camptoo zijn zowel huurders als verhuurders goed verzekerd; een veilige kampeerervaring staat altijd voorop!

Zomeractie Kleine Wereldreiziger 2024