Kindvriendelijk hotel met zwembad Bled

Weekje weg in een hotel, wat is onmisbaar?

De herfstvakantie is perfect voor een weekje weg met het gezin in eigen land. Even ontsnappen aan de dagelijkse routine en quality time doorbrengen met je kinderen, niet al te ver van huis. Wij vinden zelf de herfstvakantie - waarin mooi weer geen garantie is - een ideale vakantie om een weekje weg naar een wat luxere accommodatie te boeken. Een hotel of luxe vakantiehuis met het hele gezin, inclusief fijne faciliteiten. Lees: minimaal een zwembad en het liefst ook een sauna. Ik deel graag mijn tips voor gezinnen die een weekje weggaan en verblijven in een wat luxere accommodatie, dat je dan anders inpakt dan wanneer je een vakantiehuisje hebt geboekt is namelijk een zekerheid. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Wat neem ik mee tijdens weekje weg in een hotel?

Allereerst even de opmerking dat eigenlijk alles zo'n beetje wel te koop is binnen een paar uur of anders binnen 24 uur bezorgd kan worden. Oftewel: houd het wat bij de essentials als je inpakt voor een weekje weg in een hotel, echt heel veel heb je nou ook weer niet nodig. Zeker niet als jullie gaan voor wat relaxen en af en toe een uitstapje. De maaltijden zullen vaak buiten de deur zijn en het ontbijt is al geregeld.

Neem de tijd om in te pakken

Dit lijkt zo'n inkoppertje en toch schiet het er bij veel ouders bij in weet ik uit ervaring: begin op tijd met inpakken en neem de tijd. Het is wel zo prettig om alles bij je te hebben tijdens een weekje weg en op tijd gaan inpakken helpt enorm mee aan het bereiken van dat doel! Als je alleen op pad gaat dan is de tas zo ingepakt, voor een vakantie met het gezin is dat toch net even andere koek weet ik uit ervaring. Werk idealiter met je eigen checklist. Zelf leg ik een week voor vertrek al een notitieblok in de keuken waar ik alles in opschrijf dat ik me bedenk. Geen onrust in mijn hoofd en de garantie dat ik niets vergeet. Een weekje weg in een hotel met kinderen is werkelijk compleet anders dan een week in een vakantiehuisje en scheelt je sowieso heel veel inpakgedoe. Je zult vaker uit eten gaan, dus daar vallen al heel veel items weg. Bovendien is het ontbijtje in de ochtend geregeld, dus laat de afbakbroodjes en de airfryer maar thuis!

Weekje in een hotel: wat voor koffer of reistas is handig?

Een goede koffer of reistas voor je kleding en toiletartikelen is een must, wat wij meenemen is voor ons afhankelijk van het type vakantie. Zo gaan we naar de camping met een transporter rugzak en een weekendje weg op handbagage met een 20 liter tas. Voor een weekje in een wat luxer hotel met faciliteiten nemen we een Samsonite koffer on wheels mee. Dat deden we bijvoorbeeld tijdens onze vakantie in Slovenië en Sri Lanka, omdat we daar in hotels verbleven waar we makkelijk naar binnen konden rollen met onze koffer. Een Samsonite koffer kan tegen een stootje en dat is gewoon prettig. Het ligt aan de hoeveelheid spullen die je meeneemt hoeveel koffers of tassen je nodig hebt natuurlijk. Mijn tip is altijd om licht te reizen met kinderen waar mogelijk, scheelt je veel sjouwen en tijd voor in- en uitpakken.

Kleding, toiletartikelen en accessoires

Kies kledingstukken die gemakkelijk te combineren zijn en die je kunt mixen en matchen om meerdere outfits te creëren. Dit helpt je om licht te reizen zonder dat je te veel kleding hoeft mee te nemen. En verder...

 • Pak kleding in voor alle weersomstandigheden, zeker in de herfstvakantie kunnen laagjes praktisch zijn. Het kan in de avonden flink afkoelen. Check de weersvoorspellingen vooraf en zorg dus dat je kleding meeneemt voor verschillende weertypes.
 • Comfortabele schoenen zijn essentieel . Denk aan schoenen of sandalen die geschikt zijn voor lange wandelingen, vaak is het slim om schoenen in te pakken die al ingelopen zijn om blaren en ongemak te voorkomen tijdens je weekje weg.
 • Zwemkleding, niet vergeten. Je weet maar nooit! En zoals gezegd boeken wij in de herfstvakantie graag een accommodatie met een zwembad.
 • Schoenen: zorg vooral voor comfortabele schoenen voor wandelingen en eventuele uitstapjes. Ga je 's avonds uit eten? Neem een net paar schoenen mee.
 • Toiletartikelen: tandenborstel, tandpasta, shampoo bar, zeep, dagcrème (shea butter), een borstel en mijn föhn zijn voor mij musthaves op vakantie.
 • EHBO-kit: vergeet niet pleisters, pijnstillers en andere basismedicijnen mee te nemen. Verder nemen wij voor de veiligheid altijd een SOS armband mee. Zorg ervoor dat je voldoende van eventuele voorgeschreven medicijnen bij je hebt zoals ADHD-medicatie. Het is ook een goed idee om de contactgegevens van jouw huisarts en zorgverzekering bij de hand te hebben voor het geval je medische hulp nodig hebt.
 • Zonnebrandcrème en insectenwerend middel zijn belangrijk, vooral als je naar een zonnige bestemming gaat of als de weersvoorspellingen dusdanig goed zijn dat je veel zon kunt verwachten.
 • Een reisformaat toilettas voor je favoriete producten is een must-have item op je inpaklijst. Zelf gebruiken wij nauwelijks meer vloeibare producten, maar kiezen we voor een duurzaam alternatief zoals een blok shampoo en deodorant die plasticvrij is. Voor je volgende trip met het vliegtuig is dit ook zoveel handiger: geen gedoe meer met vloeistoffen!
Wij nemen altijd een SOS armband mee voor welk dagje uit of welke vakantie dan ook. Mocht onze kleuter een andere kant uitlopen en ons kwijtraken dan geeft dit een prettig gevoel.

SOS armbandje

Entertainment voor de kinderen

Na een dag vol plezier kom je op de hotelkamer net voordat je gaat eten met het hele gezin en dan is het bij ons altijd even tijd voor ontspanning en ieder voor zich wat doen. De een leest een boek, de ander zit even te gamen op de telefoon. Vast een herkenbaar beeld voor veel ouders. Een eenvoudig lijstje voor deze ontspanningsmomenten als je een weekje in een hotel verblijft:

 • Boeken, e-books en luisterboeken, download van tevoren wat luisterboeken bij de online bibliotheek.
 • Speelgoed en knuffels.
 • Puzzelboek of tekenschrift met potloden.
 • Tablet OF telefoon, de kinderen krijgen altijd de keuze van ons. Er gaat maar één device mee. Het is handig om vooraf muziek te downloaden of een playlist aan te maken in Spotify.
 • De favoriete spelletjes om je kinderen bezig te houden, ook handig als je 's avonds uit eten gaat en moet wachten.
 • Heeft je hotel een heerlijke tuin of willen jullie veel buiten zijn? Neem dan een frisbee, strandbal of ander buitenspeelgoed mee. Het is altijd leuk om actief te zijn en spelletjes te spelen.

Weekje in een hotel, praktische benodigdheden

Elektronica is tegenwoordig een belangrijk onderdeel van de bagage en natuurlijk moet je de echte belangrijke zaken zoals je paspoort of ID-kaart en een bankpas niet vergeten. Denk aan:

 • Opladers en stekkers: laad sowieso al je elektronische apparaten op voor vertrek en neem de juiste opladers mee. Een reserve oplader kan handig zijn.
 • Paspoorten, ID-kaarten en eventuele visa.
 • Hotelreservering: zorg dat je de bevestiging van je hotelboeking bij de hand hebt, tegenwoordig staat die natuurlijk vaak op je telefoon of in je account van de partij waar je hebt geboekt.

Uitjes tijdens jullie weekje in een hotel

Reisdocumenten, kleding en entertainment zijn gepakt. Maar wat gaan jullie verder doen tijdens jullie weekje in een hotel met de kinderen? Wij wandelen veel en dan zijn er wel wat praktische dingen om mee te nemen. Denk aan een drinkfles, goede rugzak en mogelijk een thermoskan als je net als wij in de ochtenden de zonsopgang wilt bekijken. Voor uitjes met kinderen vinden wij ook vochtige doekjes, een extra zwemtas en een broodtrommel voor onderweg handig.

Als wij een weekje in een hotel verblijven dan is het een hotel met faciliteiten zoals een zwembad en liefst een sauna. In het kader van duurzaamheid zijn hotels steeds zuiniger met items als slippers, badjassen en extra handdoeken. Wij nemen daarom vaak een eigen hamamdoek mee, slippers die we vooraf schoonmaken (zodat we er binnen mee kunnen lopen) en een eigen badjas. Kunnen we direct vanuit de hotelkamer naar de sauna lopen in een goed passend exemplaar. Want voor kinderen is er vaak geen badjas op maat beschikbaar kan ik je vertellen uit eigen ervaring ;-)

Thermosfles Hydroflask

Zoek je meer tips over het inpakken van je bagage? Lees mijn blog Wat neem je mee naar een vakantiehuisje? En download de handige inpaklijst die je nodig hebt als je naar een vakantiehuisje gaat. Verder heb ik ook tips voor je over licht reizen met kinderen.