arrow_drop_up arrow_drop_down
Wandelen door woud en weide in het noordelijke Zwarte Woud
13 maart 2019 

Wandelen door woud en weide in het noordelijke Zwarte Woud

Wandelen door woud en wei om zelf bosbessen te plukken of te filosoferen bij de uitkijkpunten. Aanmeren bij een onbewoond eiland vol bloemen en een eeuwenoud arboretum om te leren over de relatie tussen natuur en de zon. Kosteloos met de trein en bus de natuur en in 's avonds lokale slow food op je bord. Wie met kinderen opzoek is naar een plek om op te laden in de natuur en wil leren over lokale cultuur en gastronomie, kan z'n hart ophalen in het noordelijke Zwarte woud. En bovendien wil je het prachtige eiland Mainau in de Duitse regio Baden-Württemberg ook niet missen.

Het noordelijke Zwarte Woud: voor wandelaars en Bourgondiërs

Woud, weide, thermale bronnen, gezellige wandelaarshutten en culinaire hoogstandjes. Wandelaars en Bourgondiërs komen aan hun trekken in het noordelijk deel van het Zwarte Woud. Zo zijn er veel professioneel uitgezette wandelroutes voor overdag en breng je de nacht door in een wellnesshotel, natuurcamping of traditioneel landhotel. Slow food is hier de dagelijkse gang van zaken. Een lekker diner in een gasthaus of zelf ‘het blauwe goud plukken' op de ruim twaalf kilometer lange bossenbessenroute. Er zijn genoeg mogelijkheden in het Zwarte Woud met kinderen. Het is geweldig om in de lente af te reizen naar dit deel van het Zwarte Woud voor een spektakel van duizenden ontspruitende krokussen.

Duurzaam het bos in

Duurzaam reizen, natuur en traditie gaan hand in hand in het noordelijk deel van het Zwarte Woud. Daar houden wij van met ons gezin! Zo krijg je bij aankomst een KONUS-gastenkaart waarmee je voor de duur van je verblijf kosteloos gebruik kunt maken van alle bussen en treinen in het hele Zwarte Woud. Je bespaart zo geld op transport, krijgt kortingen bij thermen en musea, ziet meer van het gebied en spaart het milieu. Goed voor jou en goud voor het woud!

Bloemenzee op subtropisch eiland

Zuidelijker in Baden-Württemberg ligt Mainau, een eiland in het Constancemeer (ook wel Bodenmeer) met botanische tuinen. Bovendien een slot dat omringd is door citrusbomen en een arboretum met een 150 jaar oude verzameling van bomen. Hier drink je kruidenthee of fruitsap dat afkomstig is van het eiland, of geniet je van een barbecue aan de waterkant. In de zomer kun je er terecht om subtropische bloemen te bekijken, te struinen door de tuinen vol rododendrons, rozen en dahlia's. Ook vind je hier ‘s lands grootste vlinderhuis te bezoeken. In de winter transformeert het eiland tot een magische wintertuin.

Bloemenzee op subtropisch eiland

Zuidelijker in Baden-Württemberg ligt Mainau, een eiland in het Constancemeer (ook wel Bodenmeer) met botanische tuinen, een barok paleis dat omringd is door citrusbomen en een arboretum met een 150 jaar oude verzameling van bomen. Hier drink je kruidenthee of fruitsap dat afkomstig is van het eiland, of geniet je van een barbecue aan de waterkant. In de zomer kun je er terecht om subtropische bloemen te bekijken, te struinen door de tuinen vol rododendrons, rozen en dahlia's en ‘s lands grootste vlindertuin te bezoeken. In de winter transformeert het eiland tot een magische wintertuin.

‘Zon, Maan & Sterren' op Mainau

De tuinders van het eiland Mainau laten dit jaar de fascinerende relatie zien tussen hemellichamen, natuur en mensen in het thema ‘Zon, Maan & Sterren'. Zo leer je over de invloed van de maan op vegetatie en is er veel aandacht voor bloemen met namen van hemellichamen, zoals de zonnebloem. In het palmenhuis wordt het universum nagebootst met lichttechniek en kleurrijke orchideeën.

Baden-Württemberg

Mainau eiland en het noordelijke Zwarte Woud liggen in regio Baden-Württemberg in het zuid-westen van Duitsland. Sprookjesachtige kastelen, de innovatieve hoofdstad Stuttgart . Niet alleen een walhalla voor foodies, maar ook voor gezinnen die net als wij van lekker eten houden. Mediterrane invloeden en zonuren zijn er volop vanwege de zuidelijke ligging en de dorpen en steden zijn omringd door bossen, meren en bergen.

Over de schrijver
Ik ben Mireille, eigenares van Kleine Wereldreiziger en trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Met ons gezin ontdekken wij graag de wereld. Ver weg, maar zéker ook heel dicht bij huis! Wij vinden het belangrijk dat een vakantie, uitje of weekendje weg een ervaring is waar nog lang over wordt gepraat. Daar horen voor ons van die fijne adressen bij om comfortabel te overnachten in combinatie met slow travel.
Reactie plaatsen

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.