arrow_drop_up arrow_drop_down
7 tips voor een heerlijke zomer in Zell am See–Kaprun
8 maart 2020 

7 tips voor een heerlijke zomer in Zell am See–Kaprun

Zell am See-Kaprun is in de wintermaanden een zeer populaire skibestemming, maar dat het voor families met kinderen hier in de zomer ook zeer goed toeven is, is minder bekend. De ansichtkaart ligging van de twee dorpen aan het Zeller See meer met zicht op majesteuze bergtoppen maakt de bestemming een speel- en vakantieparadijs voor met name sportieve gezinnen die van avontuur en actie houden. Hieronder een overzicht van activiteiten om je spieren met het hele gezin aan te spannen.

#1 Gratis openbaar vervoer voor toeristen

Het verkeersburo van Zell am See-Kaprun komt met een opmerkelijke actie om de mobiliteit, parkeerdruk en vervuiling iets terug te dringen. De introducteren de ‘Mobility Card', een kaart voor toeristen waarmee je gratis gebruik kunt maken van bus en trein in de Pinzgau regio. Vakantiegangers die in Zell am See-Kaprun overnachten ontvangen de kaart gratis. De kaart is geldig van 1 mei tot en met 30 oktober. Het gratis vervoer geldt voor alle lokale busverbindingen, de Pinzgau spoorwegen en treinen van de ‘Österreichische Bundesbahnen' (ÖBB). Het merendeel van de attracties in de regio kan met het stads- en streekvervoer bereikt worden, waaronder de bergen Kitzsteinhorn, Schmittenhöhe en de Sigmund Thun kloof.

#2 Actief kinderprogramma, vervelen is uitgesloten

Ouders hoeven zich tijdens een vakantie in Zell am See-Kaprun met kinderen geen zorgen te maken dat hun kroost zich gaat vervelen. Speciaal voor kinderen in de leeftijdscategorie tussen 5 en 16 jaar worden van mei tot met oktober activiteiten georganiseerd. Voor de kleintjes is er het Cool Kids Fun programma, voor de oudere kinderen het Cool Kids Adventure programma. Denk aan een wandeling met lama's of alpaca's, een piraten zoektocht naar een schat op het meer van Zell, boogschieten, een mountainbike cursus, klimbaan of een bezoek aan de draak Schmidolin, de mascotte van de Schmittenhöhe. Met een Summer Card van de VVV krijg je korting, logeer je in een van de aangesloten hotels bij dit programma dan zijn de activiteiten zelfs gratis.

#3 Voor adrenaline junks: Via Ferrata langs een damwand of wildwatervaren

Associaties met James Bond? Via ferrata is een term die uit het alpinisme komt en betekent “ijzeren weg”. Het is een uitgezet parcours met staalkabels en beugels langs een rotsmassief maar hier in Zell am See-Kaprun langs een damwand. Zell am See-Kaprun heeft twee enorme stuwmeren, Wasserfallboden en Mooserboden, de laatste op 2000 meter hoogte. De Via Ferrata hier heet MOBO 107, afkorting van de Mooserboden en het cijfer refereert aan de hoogte van de stuwdam: 107 meter hoog.
Twee rivieren die uitermate geschikt zijn om te raften, zijn de Salzach en de Saalach.

#4 Wandel met een gids langs 4 klimaatzones

Wandel met een park ranger van het nationale park tot een hoogte van ruim 3000 meter op de Kitzsteinhorn Explorer Tour. Niet schrikken, je gaat driemaal met de
kabelbaan omhoog dus de wandelingen zelf zijn kort en zeer geschikt voor families met kinderen. De boswachter informeert je tijdens de wandelingen over onder meer de vorming van gletserijs, waar leven goudarenden en lammergieren, flora en fauna en meer. Op het bergstation ga je vervolgens naar Cinema 3000 waar je op een 8 meter breed scherm de prachtige natuurfilm Kitzsteinhorn – ‘THE NATURE'. Bezoek daarna het infocentrum van het Nationaal Park waar je van alles leert over permafrost, kristal, het nationaal park de Hohe Tauern en de indrukwekkende techniek achter kabelbanen. Aan het einde loop je zo naar het uitkijkplatform op 3029 meter hoogte met magistraal uitzicht. Neem hier een lunch of een koffie om nooit meer te vergeten.

Zell am See–Kaprun met gezin

Foto: Verkeersburo van Zell am See-Kaprun

#5 Prikkel je neus: een kruidenwandeling met kruidenspecialist Fredi

Je staat er misschien niet direct bij stil maar in de bergen groeien meer kruiden dan in de vallei. Kruidenkenner Fredi neemt je mee op een intrigerende wandeling over de weiden van de Schmittenhöhe. Je hoort alles over de helende werking van kruiden en het gebruik ervan in gerechten. Na een wandeling van anderhalve uur bereik je het eindpunt: restaurant Sonnkogel waar het motto is; van de weide naar het bord. Er is hier een route uitgestippeld langs kruiden met infoborden en plekken waar je je neus aan het werk kan zetten bij geurstations. Daarna bereidt Ferdi in zijn workshop verschillende lokale specialiteiten waarin kruiden verwerkt zijn. De tour vindt in de zomer iedere vrijdag plaats.

#6 Yoga op bergtop of op een supboard

Na een werkdag is het heerlijk om even te ontspannen met een yogales op de sportschool maar laten we wel wezen, er gaat toch niets boven een les in de buitenlucht. Yoga lerares Lisa kent de mooiste plekken. Ze neemt je onder meer mee naar bossen vol met mos, naar het strand van Wieshof aan het meer van Zell voor een yogales op een supboard, of naar een stukje veld in Thumersbach met een adembenemend uitzicht op Zell am See-Kaprun en het meer.
Iedere woensdag van 24 juli tot 9 september organiseert yoga lerares Monika Rauter een yogales op een bergflank. Ontmoetingsplaats is de kabelbaan van Schmittenhöhe om 08.30 uur. Wanneer je een ticket voor de kabelbaan koopt, mag je gratis meedoen aan de yogales. Vanaf de lesplek heb je uitzicht op 30 bergtoppen – zen gegarandeerd.

#7 Rodelbaan ‘MaisiFlitzer' top attractie voor de hele familie

‘Kicken'! Dat is de reactie van kinderen na afloop van de rit over de rodelbaan Maisiflitzer. Op een hoogte van 11 meter boven de grond zoef je in een wagentje over een afstand van 1300 meter in zo'n 12 minuten 730 meter omlaag naar het eindpunt. In het traject zijn verschillende bochten en waves gebouwd dus sensatie gegarandeerd. Kinderen van 3 tot 7 jaar moeten met een volwassenen mee. Het is 12 maanden per jaar geopend.

Kijk voor meer praktische informatie over alle activiteiten die genoemd worden in Zell am See – Kaprun met kinderen op www.zellamsee-kaprun.com

Over de schrijver
Ik ben Gijs, vader van 2 stoere kleine wereldreizigers (2012 & 2018) en de man van Mireille. Toen ik Mireille leerde kennen was ik al snel aangestoken door het reisvirus. Ik herinner met nog goed dat we in 2006 na een paar glazen whiskey samen spontaan een vliegticket naar Thailand boekten, want de deal was zo goed (minder dan € 450!). En de volgende ochtend dacht ik: what have I done?! Maar dat kwam allemaal meer dan goed! We zagen samen heel wat van de wereld en na de geboorte van onze oudste zoon gingen we daar vrolijk mee door. Toen hij naar school ging, veranderde er wel het een en ander, maar nog steeds proberen we zoveel mogelijk te reizen. Na de geboorte van onze jongste begon het ook alweer snel te kriebelen om met ons gezin op pad te gaan. Wij gaan samen voor nog veel meer mooie reizen en het ontdekken van fijne plekjes met onze kids! Heb jij een tip? Of heb jij een fijne accommodatie voor gezinnen? Stuur een bericht naar Mireille via mireille@kleinewereldreiziger.nl.
Kleine Wereldreiziger PLUS

Nog vragen over deze bestemming?

Ontdek dan nu Kleine Wereldreiziger PLUS met veel extra's! 


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen

✅ Korting bij partners, extra downloads en moodboards

✅ Toegang tot onze besloten omgeving, los van social media

Kleine Wereldreiziger PLUS

Meer tips over deze bestemming?

Ontdek dan nu Kleine Wereldreiziger PLUS met veel extra's! 


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen

✅ Korting bij partners, extra downloads en moodboards

✅ Toegang tot onze besloten omgeving, los van social media

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.