Curaçao met kinderen, met 2 kleuters!
Noord- en Midden-Amerika
Mireille Steegmans
Noord- en Midden-Amerika
09/15/2019
6 min

Curaçao met kinderen, met 2 kleuters!

09/15/2019
6 min

“De kinderen vragen steeds wanneer we weer naar Curaçao gaan, het is er gewoon echt leuk! Een stukje ‘anders Nederland’ in de Caraïben, heerlijk met de kinderen en met opa, oma en hun tante erbij.”

Hans en Hanneke gingen met hun zonen Joris (6) en Mats (4) en de rest van de familie naar Curaçao. Lees mee over hun vakantie en welke tips Hanneke heeft voor andere ouders.

Vliegen naar Curaçao met 2 kleuters, hoe was dat?

Vooraf hadden wij wel wat zorgen over de vliegreis: 10 uur stilzitten, kunnen onze apen dat wel? Maar het is ontzettend meegevallen! We vlogen met KLM en iedereen had zijn eigen schermpje, dus de kinderen hebben zich meteen op alle filmpjes en schermpjes gestort! Ze hebben meer ‘schermpjestijd’ gehad dan dat ze thuis in twee weken hebben, maar vooruit, alles voor een rustige vlucht! Zelfs papa en mama hebben films kunnen kijken.

Op de terugweg hadden we een nachtvlucht, toen hebben de kinderen een paar uurtjes geslapen. We kwamen ’s ochtends vroeg aan op Schiphol en eenmaal thuis hebben we een dutje gedaan om de dag goed door te komen. Niemand had toen nog last van een jetlag. We hadden geen kindermaaltijden besteld in het vliegtuig, onder het motto van ‘eten wat de pot schaft’. En ‘chicken or pasta?’ lusten ze thuis ook. Gelukkig ging dit ook erg goed. Ze hebben alles geproefd en redelijk goed gegeten. Wij waren ook niet te streng, een dagje wat minder vitamientjes moet kunnen. Laten we het leuk houden!

Voor de zekerheid hadden we wat Sultana’s, Liga’s en snoep in de tas zitten, maar daar hebben ze niet om gevraagd. Ook bij het opstijgen en landen hadden ze geen last van hun oren. Als kinderen dat wel hebben kun je ze een snoepje geven of kleine kinderen wat water in een flesje.

Curacao strand met kinderen

Restaurants in Curaçao met kinderen

Op Curaçao kun je op veel verschillende plekken erg lekker eten, ook met kinderen. Er zijn op Curaçao ook restaurants die je komen ophalen bij je hotel, dat is echt luxe met kinderen! Twee restaurants die dat doen zijn ‘De Kleine Wereld’ en ‘Brakkeput Mei Mei’. De Kleine Wereld is erg op Nederlanders gericht. Brakkeput Mei Mei is een restaurant in tropische sferen bij een oud landhuis. In het weekend met live-muziek, erg leuk.

De Dokterstuin

Echt een aanrader! Gelegen bij een mooie villa, maar verder geen poespas. Authentieke keuken, authentieke Curaçaose dames achter het fornuis en in de bediening. Als je uitleg vraag bij bepaalde gerechten wordt het enthousiast uitgelegd. We aten hier de lekkerste gamba’s met knoflook. Als je net zoals wij bij de Jan Thiel Baai verblijft, is het een uurtje rijden. Wij hadden het dan ook gecombineerd met een bezoek aan de Grote Knip. Let wel op: de Dokterstuin is alleen open voor de lunch. En dat is prima met kinderen, dan zit je wat minder lang aan tafel.

The Pier

The Pier ligt op de Caracasbaaiweg, vlakbij de Jan Thiel Baai. Er staan een aantal Nederlandse en hele enthousiaste dames in de bediening. Ze hebben geen menukaart maar wel een krijtbord met alle lekkere gerechten erop. En voor kinderen hebben ze altijd een kindermenu. Ze denken goed mee met gezinnen! Kunnen de kinderen niet kiezen tussen frikandelletjes en bitterballen? Dan krijgen ze toch van allebei een beetje? En een van onze zoons was zo moe, dat hij bijna in slaap viel. Toen zette de serveerster twee grote stoelen tegen elkaar, zodat hij lekker kon slapen. Het eten was erg lekker. Kortom, echt top!

Bij de Jan Thiel Baai zitten verschillende restaurants zoals Zanzibar en Tinto. Allemaal met goed eten. Prijzen zijn zoals in Nederland.

Struisvogelfarm op Curacao

Tips voor gezinnen die naar Curaçao gaan

  • Koop goede zonnebrand waarmee je de kinderen ’s ochtends kunt insmeren en dat ze tot het einde van de dag beschermd zijn. Natuurlijk een petje meenemen. En goed muggenspul, dat heb je ook echt wel nodig!
  • We zijn ook naar de struisvogelfarm geweest. Niet echt van Curaçao, maar wel erg leuk voor de kinderen! Staan op een struisvogelei, dat is toch gaaf?
  • Zwemmen met dolfijnen, al jaren een droom van de zus van Hanneke! Een geweldige ervaring en echt elke cent meer dan waard. Je wordt goed begeleid en er was ruimte en tijd voor iedereen.
  • Met oudere kinderen is het museum Kura Hulanda indrukwekkend, je ziet hier de historie van de slavernij. Wij zijn hier niet met onze kinderen geweest.
  • Ga zeker naar stranden aan de zuidwestkant, zoals de Grote Knip. Wij waren hier doordeweeks  dan is het er lekker rustig, maar de faciliteiten zijn dan ook niet geopend. In het weekend is het drukker, de lokale bevolking komt er ook.
  • Het Morena Eco Resort is echt een heerlijke plek om naartoe te gaan, ze hebben zelfs bolderkarren. Ideaal met kinderen!
  • Laat op het strand van Jan Thiel je haren invlechten en een pedicure doen!
Bolderkarren bij Morena Eco Resort

Willemstad, een leuke ontdekkingstour

Een dagje naar Willemstad, de kinderen hadden er niet zo’n zin in. Gelukkig vonden ze de hoge brug gaaf, de grote boten die ze zagen en natuurlijk de drijvende pontjesbrug. Bij de drijvende fruitmarkt keken ze hun ogen uit en ook bij de ronde markt. Uiteindelijk was het dus een hartstikke leuke dag.

Als je een dagje naar Willemstad gaat, lunch dan bij de overdekte oude markt (Plasa Bieu). Je zit hier aan lange tafels en banken waar toeristen en locals naast elkaar van de lunch kunnen genieten. Een Creoolse lunch is echt lekker en zeer betaalbaar. Er zijn allemaal kleine uitbaters in de markt, die je allemaal aan hun tafel willen hebben. Maak je geen zorgen over de kinderen, zij worden aangesproken door de uitbaters. Slim, want toen onze kinderen een leuke uitbater hadden gevonden, met een gerecht wat ze lekker vonden, stond de keuze vast!

Willemstad op Curacao met kinderen

Met je gezin op Curaçao, aanrader?

Als je zonder kinderen naar Curaçao gaat dan zie je natuurlijk meer, maar dat geldt voor iedere bestemming. Nu zijn we er bijna iedere ochtend op uit getrokken, om ’s middags weer terug te zijn op het resort om lekker te kunnen zwemmen. De kinderen gingen heel goed mee in het nieuwe ritme, later naar bed en een beetje uitslapen. ’s Middags gingen ze ook altijd even rusten, wij hadden verteld dat iedereen dat op Curaçao dat doet…

Ze hebben bij het zwembad snel contact gemaakt met andere kinderen. Nu ze deze leeftijd hebben, kijken ze ook niet meer om naar het kinderbad. Onze oudste had bijna zijn A-diploma dus kon al redelijk zwemmen. Onze jongste is met zwemvleugels nergens bang voor. Wel altijd met ons erbij! Wij vonden Curaçao met ons gezin echt heerlijk en we vinden het ook een ideale winterzon bestemming.

We waren al eerder in Tenerife, Turkije (all-inclusive), Griekenland (Kreta), Frankrijk (Loire, Dordogne, Drome), België (Ardennen), Scheveningen en op een kindercamping in Panningen. Curaçao is tot nu toe toch wel echt onze favoriete bestemming met onze kinderen.

We hebben echt mooie herinneringen aan Curaçao, de kinderen vragen steeds wanneer we weer naar Curaçao gaan! Ten eerste was het fijn om met de hele familie te gaan. Daarnaast is het een super leuke bestemming. Vriendelijke mensen die ook Nederlands praten. Onze kinderen maakten hierdoor nog sneller contact. Het is er altijd mooi weer, dat is natuurlijk ook fijn. Het is gewoon leuk, een stukje ‘anders Nederland’ in de Caraïben.

Snorkelen op Curacao met kinderen

Vliegen naar Curaçao of liever met de auto naar Frankrijk?

De kinderen vinden vliegen heel leuk, gelukkig maar en op zo’n vliegveld is er natuurlijk ook altijd veel te zien. Het viel ons 100% mee, deze vliegreis van 10 uur terwijl we er van tevoren echt wel tegenop zagen. Onze kinderen werden zelf een bezienswaardigheid op het vliegveld. Een stelletje jonge Aziaten waren helemaal weg van ze. Vooral van onze jongste met zijn rode haartjes en blanke huid. Filmpjes, foto’s en selfies met de kinderen werden gemaakt. We zijn, toen ze jonger waren, ook met de auto op vakantie geweest naar Frankrijk. Eerlijk gezegd vind ik vliegen meer relaxed.