arrow_drop_up arrow_drop_down
Leuke wandeling in Twente met kinderen? Dinkelroute Lutterzand
15 juli 2020 

Leuke wandeling in Twente met kinderen? Dinkelroute Lutterzand

Het Lutterzand in Twente is werkelijk waar een prachtig gebied om te wandelen in Overijssel met kinderen. Wij liepen de Dinkelroute met ons gezin, echt fantastisch voor kleine klimapen. Zeker weten dat je kinderen zich hier gaan vermaken.

Klimmen en met je voeten peddelen in het water

De Dinkelroute volgt het riviertje de Dinkel dat slingert door de duinen van het Lutterzand in Twente. Deze wandelroute komt langs steile oeverwanden en omgevallen bomen. Daardoor is deze wandeling ook geweldig leuk voor klimapen. Klimmen kan hier namelijk als de beste! In het midden van de route kun je zelfs nog even met de voetjes in de Dinkel en lekker spelen met modder. Welk kind vindt dat nou niet gaaf!? Vergeet geen handdoekje mee te nemen, of laat je voeten lekker drogen in de lucht.

Wandelen in Twente met een kleuter

Waar start de Dinkelroute precies?

Parkeer de auto bij Paviljoen het Lutterzand, hier worden je kinderen direct blij! Hier is namelijk een grote speeltuin te vinden. Loop langs het paviljoen en houdt de gele paaltjes aan voor de Dinkelroute met je gezin, deze route is in totaal ongeveer 3 kilometer. Via een slingerend paadje kom je de eerste omgevallen boom al tegen. Volgens Tess een echte klimboom en samen met papa klimt ze dan ook graag over de takken van de boom.

De rest van de route is eveneens prachtig. Je loopt eerst wat omhoog door mul zand en over boomwortels, daarna word je getrakteerd op een prachtig uitzicht over de steile oevers van rivier de Dinkel. Voor de veiligheid en het behoudt van de natuur is er een mooi hek omheen gezet.

Wandelen in Twente met een kleuter

Een open veld aan de Dinkel

Ongeveer halverwege kom je op een open veld met hier en daar wat naaldbomen. Het is ontzettend fijn om hier in de schaduw te kunnen lopen op een zonnige dag.  Deze plek in Overijssel is perfect voor een picknick met je gezin. Je zit met je picknickkleedje direct aan de Dinkel. Tess is bang voor vieze handen, maar met haar laarzen wil ze graag eventjes in het water springen. Na afloop van het wandelen genieten we nog even na bij het Paviljoen. Tess speelt in de grote speeltuin en wij drinken een lekker kopje koffie met wat lekkers; dit is zeker een aanrader!

Is de route met een buggy/kinderwagen te doen?

Een kinderwagen is op deze route mogelijk. Zorg wel voor goede terrein banden in verband met mul zand en grote boomwortels. Dan is het prima te doen. Een buggy is daarom wat minder handig, deze heeft vaak kleinere banden en is daarmee toch wat minder geschikt om deze wandeling in Twente te maken.

Over de schrijver
Ik ben Daphne. Getrouwd met Jouke en we genieten volop van onze dochter Tess (2016) en Mia (2020). Naast moeder ben ik ook actief bij onze plaatselijke scoutinggroep, geef ik training bij de atletiekvereniging en werk ik 32 uur per week als accountmanager. Als ontspanning sport ik regelmatig, probeer ik creatief bezig te zijn én reizen we graag. We zijn in het bezit van een prachtige, al zeg ik het zelf, klassieke groene Clubman Estate (station Mini) en een gele Mini Marcos (kit car). Deze laatste is echter een tweezitter en met ons huidige gezinnetje past dat niet helemaal... For the time being zul je dus vaker verhalen lezen over onze avonturen in de Mini Estate, die ook wel de naam Fien draagt.

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.