Parijs met een tiener

Stedentrip

Een stedentrip kan een fantastische manier zijn om nieuwe culturen te ervaren, geschiedenis tot leven te brengen en maximale kwaliteitstijd door te brengen met je gezin. Het plannen van een stedentrip met kinderen kan echter een beetje ontmoedigend lijken. Zal het te vermoeiend zijn voor je kinderen? Gaan ze al die kilometers kunnen lopen? Zullen ze zich vervelen in de musea?

Hoe kun je ze onderweg naar Parijs, Berlijn of welke stad dan ook blij houden? Met een beetje planning en voorbereiding kan een stedentrip met kinderen zowel leerzaam als enorm leuk zijn weten wij uit ervaring. We geven je onze persoonlijke tips en ervaringen om je te helpen bij de voorbereiding van je stedentrip met het gezin, ongeacht welke bestemming je kiest.

Kies de bestemming die bij jullie past

Niet alle steden zijn even kindvriendelijk, dus doe wat onderzoek om een stad te kiezen die bekend staat om zijn kindvriendelijke attracties en activiteiten. We hebben heel wat leuke stedentrip informatie voor je bij elkaar verzameld!

Plan je stedentrip vooraf

Een goed uitgedacht plan voor je stedentrip met kinderen kan het verschil maken tussen een stressvolle reis en een aangename ervaring. Zoek van tevoren uit wat je allemaal zeker wilt gaan doen en plan de dag vooral niet te vol. Dan is er nog ruimte voor spontane acties of even ergens blijven hangen als het leuk is! Zoek naar kindvriendelijke restaurants, reserveer tijdsloten waar nodig en denk ook na over een backup plan. Wij stippelen de route altijd vooraf uit en vragen de kinderen ook wat zij graag willen. Zo hebben we een programma dat voor iedereen leuk is én de kinderen weten ongeveer wat ze kunnen verwachten.

Maak een handige inpaklijst

Maak een gedetailleerde paklijst om te zorgen dat je alles bij je hebt wat je nodig hebt, deze inpaklijst kun je ieder jaar weer gebruiken. Denk aan snacks, water, zonnecrème, regenjassen, veranderingen van kleding en vergeet niet om het favoriete speelgoed van je kinderen of boeken mee te nemen.

Kies bewust voor een appartement, huisje of camping net buiten de stad of een hotel. Net wat bij jullie past! Afhankelijk van je accommodatie kan je inpaklijst natuurlijk aangepast worden.

> Download 'Inpaklijst vakantiehuisje + 16 heerlijke plekken om te slapen!'

Betrek je kinderen bij de voorbereidingen

Betrek je  kinderen bij de planning van jullie stedentrip. Laat ze een attractie kiezen die ze heel graag willen bezoeken of een restaurant om te eten. Dit geeft ze iets om naar uit te kijken en helpt hen zich meer betrokken te voelen bij de reis.

Ben flexibel en ga nog een keer terug

Tot slot, wees flexibel. Dingen gaan niet altijd volgens plan, vooral als je reist met kinderen. Houd je plannen losjes en wees bereid om ze te veranderen als dat nodig is. Het belangrijkste is dat iedereen een leuke tijd heeft en steden als Parijs, Barcelona of Rome lopen niet weg. Je kunt altijd nog een keer gaan in de toekomst! Een stedentrip is met kinderen van alle leeftijden leuk en met iedere leeftijd beleef je het ook weer anders. Rome met een tiener was zo anders dan Parijs met een kleuter in ons geval!

Bij samenwerkingen kunnen we gebruik maken van affiliate links. Dit betekent dat als je iets boekt of aanschaft via deze links bij de genoemde (reis)organisaties, wij  een kleine commissie ontvangen. Kleine Wereldreiziger kan bestaan door deze commissies. We kiezen echter heel specifiek onze samenwerkingspartners en bevelen alleen partijen aan waar wij zelf ook producten kopen en waarover we tevreden zijn tijdens onze vakanties, rondreizen of roadtrips met ons gezin.