WINNEN! Gave prijzen voor gezinnen die reizen.
Ja, ik wil meer weten!

Page content

sLOVEnië met kinderen? Alles dichtbij en heel erg divers!

article content

sLOVEnië met kinderen? Alles dichtbij en heel erg divers!

Slovenië met kinderen is een geweldige ontdekkingsreis van nationale parken, bergen en mooie steden. In Slovenië vindt je prachtige natuur en je kunt er geweldig wandelen, fietsen en genieten van de gastronomie.

sLOVEnië met kinderen? Alles bij de hand!

In één vakantie een heel land leren kennen? In het relatief kleine Slovenië kan dat! Slovenië met kinderen is een geweldige ontdekkingsreis van nationale parken, bergen en mooie steden. In Slovenië vindt je prachtige natuur en je kunt er geweldig wandelen, fietsen en genieten van de gastronomie.

Je ontdekt een land met een prachtige natuur, zeer geschikt voor buitensporten zoals wandelen en fietsen. Samen met je kinderen reis je van west naar oost en van noord naar zuid. Je ontdekt meren zoals het Meer van Bled, grotten zoals die van Postojna, bergen en rivieren. En de Sloveense kust is prachtig! Of verken je de gezellige hoofdstad Ljubljana? Een rondreis vol groen, maar ook met zwemparadijzen en leuke animatie voor de liefhebbers. In de zomer ligt de temperatuur in Slovenië rond de 25°C, prima weer dus voor gezinnen om te ontspannen en om actief te zijn. In de winter ligt de temperatuur vrijwel constant rond het nulpunt en er ligt in Slovenië ook vaak sneeuw dus het land is erg geschikt voor wintersport.

Ljubljana met kinderen, een veelzijdige hoofdstad

Ljubljana betekent letterlijk geliefd en is de groene hoofdstad van Europa in 2016. Ljubljana is een toegankelijke stad voor gezinnen, het is ontzettend leuk om de stad te ontdekken met de boot over de rivier de Ljubljanica. Als je Ljubljana bezoek is het handig om een ‘Urbana – Ljubljana Tourist Card’ aan te schaffen. Je kunt de highlights van de stad met korting bezoeken, krijg een gratis tour en je kunt onbeperkt gebruik maken van de bussen, touristenboot en de funicular (lift) naar Ljubljana Castle. Je kunt de kaart aanschaffen bij het Ljubljana’s Tourist Information Centre, in hotels en ook online vanaf € 20,70 per persoon per dag. Online krijg je 10% korting! Je kaart is 24 uur geldig vanaf het moment van activeren, dus kijk even wanneer je de kaart activeert zodat je er maximaal gebruik van maakt.

De stad Ljubljana is op dit moment echt nog onontdekt, maar daar zal snel verandering in komen. De stad wordt vaak vergeleken met Praag vanwege de architectuur. Wat moet je zeker zien in Ljubljana met kinderen?

  • Kasteel van Ljubljanski (Ljubljanski Grad), ga met de funicular naar boven
  • Drakenbrug (Zmajski Most)  bij voorkeur ook bij nacht
  • Tivoli Park om lekker te relaxen
  • Tivolikasteel (Tivolski Grad) in het Tivolipark
  • Drievoudige Brug (Tromostovje) die het Preserenplein met de oude binnenstad verbindt
  • Nationaal Museum met de geschiedenis van Slovenië
  • Centrale Markt voor lokale specialiteiten
  • Franciscanen klooster met een mooi uitzicht over het Preserenplein

Bled, op avontuur in de bergen

Bled is een klein stadje tussen tussen de Karawanken en de Julische Alpen. Het kleine plaatsje is vooral populair vanwege het onderstaande plaatje en het is erg bekend bij toeristen. Dat komt omdat Bled bij het Triglav Nationaal Park ligt. Een Nationaal Park dat bekend is om haar vele kloven en prachtige rivieren.

Meer van Bled en Blejski Otok in Slovenië

Het Meer van Bled ligt in de streek Gorenjska tussen de Karawanken en de Julische Alpen.

Sprookjesachtige kastelen en prachtige grotten

In Slovenië zijn meer dan 8500 grotten ontdekt en dat is extreem veel in een relatief klein land. De grotten van Škocjan zijn de belangrijkste grotten in de karst regio van Slovenië en ze zijn zelfs onderdeel van de belangrijkste grotten ter wereld. Omdat ze zo bijzonder en belangrijk zijn, staan deze grotten op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Grotten van Postojna Slovenië

De grotten van Postojna worden ook wel de mooiste grotten van Slovenië genoemd.

Fietsen of wandelen in Slovenië met kinderen

Nederlanders houden van fietsen en wandelen, het veilige Slovenië is erg geschikt voor een fietsvakanties en wandelvakanties . Het land is erg groen en heeft een heel divers landschap. Bergen en heuvels met prachtige uitzichten in combinatie met de vriendelijke bevolking van Slovenië zorgen echt voor een perfecte combinatie. Je kunt in alle seizoenen wandelen en fietsen in Slovenië, maar de meest geschikte periode is van April tot en met November. Het is geweldig om een een wandeltocht of een fietstour te beginnen en te eindigen in één van de leuke lokale accommodatie, vakantieboerderij of bike hotel. De bike hotels in Slovenië zijn onderverdeeld in verschillende categorieën waarbij een ‘one bike hotel’ alleen basisvoorzieningen heeft terwijl een ‘fives bikes hotel’ geavanceerde faciliteiten heeft. Bijvoorbeeld een bewaakte fietsenstalling en speciale maaltijden voor fietsers waaronder ook lokale en regionale gerechten.

Boerderijvakanties, vakantiehuizen, berglodges en meer…

Slovenië heeft een brede keuze in de type accommodaties die er te vinden zijn. Van luxe vakantieboerderijen tot eenvoudig kamperen. Je kunt er ook perfect rondreizen en vooral midden in de natuur genieten van prachtige accommodaties voor gezinnen. Wij maakten een selectie:

Vakantieboerderijen

Overnachten in vakantieboerderijen voor een echte ‘farm holiday’ in plaatsen als de Julische Alpen en Savinjska. >> Ontdek unieke farm holidays

Pharosreizen

Verblijven bij een bergmeer, in de heuvels en aan zee. Bezoek kastelen verblijf op vakantiepark Terme Catez. >> Ontdek de rondreizen

VrijUit

Ontdek de Sloveense Alpen en de Rivièra, kies een accommodatie die aansluit bij wat jullie willen als gezin. >> Vind de ideale accommodatie

SNP Natuurreizen

Prachtige natuur in combinatie met een boerderijvakantie in Kaminske Alpe. Overnacht in een boerderij, berghut of een safaritent. >> Ontdek de natuurreizen

Eurocottage

Ontspannen in de groene natuur of juist lekker actief wandelen in Slovenië? Heerlijk vanuit je eigen vakantiehuis. >> Alle vakantiehuizen in Slovenië