Uitjes in Henegouwen met kinderen
België
Mireille Steegmans
België
07/26/2021
2 min

Provincie Henegouwen, actief, leerzaam en verrassend

07/26/2021
2 min

De Belgische Ardennen zijn bij iedereen wel bekend, maar wist je dat er in het zuiden van België ook nog een hele toffe provincie ligt met prachtige natuur, volop leuke uitjes voor gezinnen en verrassende plekken? Ik neem je mee naar een aantal highlights van het Belgische Henegouwen!

Wetenschapsmuseum Het Pass, NEMO maar dan beter

Een klein half uurtje rijden vanaf Mons ligt je Wetenschapsmuseum Het Pass. Je gaat je hier met het gezin makkelijk een dag vermaken. Doe proefjes, klim en ontdek vanalles wat je nog niet wist of niet meer wist. Het is een beetje zoals het concept van NEMO Amsterdam, maar dan eerlijk gezegd toffer als je het mij vraagt. We lopen naar de kassa via een soort mijnschacht. Onze verwachtingen zijn gezet en worden uiteindelijk ook meer dan waargemaakt bij Het Pass. We leren, klimmen, klauteren, bouwen en er wordt volop gespeeld. In dit museum vermaak je je urenlang met de kinderen.

Het Pass museum in Henegouwen met kinderen

Als een prins of prinses bij Château de Chimay

Ridders, jonkvrouwen, prinsen, prinsessen, mythes en andere spannende verhalen. Veel kinderen zijn er dol op en dat verklaart meteen waarom kastelen zo ontzettend in trek zijn bij veel gezinnen. In het kasteel van Chimay ga je meer dan 1.000 jaar geschiedenis terugvinden, werkelijk om je ogen uit te kijken. Verborgen deuren, een prachtig theater en een mooie kapel zijn nog maar het begin. Een tour is wel echt een aanrader, dan kom je zoveel meer te weten. En je kijkt je ogen uit in het prachtige theater met een rijke historie.

Proeverijtje bij Distillerie de Biercée

Een bezoek aan Distillerie de Biercée doe je niet voor je kinderen, maar je kinderen zullen zich absoluut wel vermaken op het grote binnenplein terwijl je zelf de sterke dranken en likeuren van deze distilleerderij ontdekt. Combineer een bezoek aan het eind van de ochtend met een lunch voor een gebalanceerde proeverij en een veilige terugreis in de auto.

Klimmen bij Aventure Parc Wavre

Onze zoon wil van jongs af aan naar een klimpark en waar kun je beter naar een klimpark met een kleuter dan in de Belgische Ardennen? Dit is het ultieme klimpark voor kinderen vanaf 5 jaar, dat zie je niet zo vaak. We hebben een fantastische klimdag gehad bij Aventure Parc Wavre waar je uitdagingen hebt voor de allerkleinsten en ook voor hun ouders. Dit klimpark is eigenlijk in de Ardennen, maar goed te doen vanuit Henegouwen dus daarom heb ik hem in dit rijtje opgenomen. Neem de tijd voor het klimpark en sla niets over, ga je geen spijt van krijgen!

Pairi Daiza, veel meer dan een dierentuin

Dit is de dierentuin der dierentuinen. Niet alleen beroemd vanwege haar panda's, maar ook omdat het een belevenis op zich is om hier rond te lopen. Je waant je werkelijk in een Chinees theehuis en dan hebben we het nog niet gehad over de fantastische speeltuin wat een walhalla is voor je kinderen. Onder water, boven water, het is allemaal geweldig en goed verzorgd bij Pairi Daiza. Dit is veel meer dan een dierentuin alleen. Dit is een hele belevenis waarbij je aan één dag eigenlijk niet genoeg hebt om heel eerlijk te zijn.

Paira Daiza dierentuin