arrow_drop_up arrow_drop_down
15 november 2019 

Wahaca, 'super lekkah' uit eten in Cardiff

Uit eten gaan in een stad is en blijft altijd een uitdaging. Hoe weet je nu of je in een drukke toeristische tent met matig eten bent beland of een pareltje heb gevonden waar je je vingers aflikt en liefst de volgende avond nog een keer naartoe wilt gaan? Eén ding is zeker: bij Wahaca in Cardiff weet je dat je gegarandeerd zult genieten van alle heerlijkheden.

Mexicaanse wraps, maar dan nèt even anders

Als we binnenkomen bij het Mexicaanse restaurant Wahaca dat midden in het centrum van Cardiff ligt weten we eigenlijk al genoeg. We hebben deze tip gekregen van een local en zijn direct overdonderd door de fijne sfeer, mooie details en de drukte. Hier schuiven we graag aan met ons gezin, want er komen een aantal heerlijke gerechten voorbij! Het restaurant ligt zowel 10 minuutjes lopen vanaf Cardiff Castle als Novotel Cardiff Centre waar wij verblijven. Ideale locatie dus. We hebben op internet al even gespiekt naar het menu en hebben gezien dat het nèt even anders is dan de Mexicaan in Nederland. Daar worden we blij van!

Op naar de Mexico city nachos, sweet potato & feta taquito, slow-cooked beef tacos en nog veel meer lekkers! Wij besluiten om ons grotendeels te laten verrassen door het vriendelijke personeel. Maar natuurlijk starten we met lekkere tortilla chips met gesmolten kaas en verse guacamole!

‘Street food that won’t cost the earth’

Als we onze keuze hebben gemaakt, speel ik een potje tafelvoetbal voor het eten met onze 7-jarige zoon. We staan vlakbij de bar en hebben een mooi overzicht. Wahaca Cardiff maakt deel uit van een keten waarvan het eerste restaurant ooit werd geopend in Covent Garden door Thomasina Miers and Mark Selby. Ben je dus in Londen, dan zou ik zeggen: op naar Wahaca! Ze hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan en dat is terug te zien en te proeven zo blijkt. Niet alleen werkt het restaurant nauw samen met Britse boerderijen die goed zijn voor dieren. Ook hebben ze aandacht voor projecten in de armste plattelandsstaten in Mexico waar ze o.a. zorgen voor minder brandstofverbruik en luchtvervuiling. Wahaca stelt het milieu voorop, in haar restaurants en ook daarbuiten. Respect!

Kindermenu’s die nooit vervelen

Zoals op veel plekken in Groot-Brittanie, hebben ze hier bij Wahaca ook aan de kinderen gedacht. Geen friet met frikandel concepten, maar gewoon voedzaam, eerlijk en gezond eten. Onze kids likken allebei de vingers af bij de verse guacamole en worden echt blij van de lekkere smaken. Zo fijn dat onze kinderen lekker eten kunnen waarderen. Onze oudste kiest voor het ‘Build your own tacos’ concept bestaande uit tortillas, sla, kaas, verse guacamole, ‘veg stick dippers’ en crunchy tortilla chips. Hij maakt zijn eigen tortillas met de ingrediënten die hij het lekkerst vindt en mag 2 soorten vlees kiezen. Perfect!

Kindermenu uit eten in Wales

“Build your own tacos @ Wahaca Cardiff!”

Genieten van heerlijke desserts

Na het verrassende hoofdgerecht zijn we klaar voor de laatste ronde. Zoals altijd heb ik al even gespiekt bij de toetjes, ik ben er dol op! De chocolate & pecan brownie en de churros kunnen we geen van allen weerstaan. Geen seconde spijt van onze keuze, wat een voortreffelijke afsluiter van de avond. Uit eten met een baby in Wales was wederom een feestje. En weet je wat we hier en bij veel andere restaurants zo fijn vinden? De calorieën staan vermeld op de menukaarten! Daarnaast staat er vaak nog bij dat bijvoorbeeld de toetjes voor kinderen zelfs niet boven een bepaald aantal calorieën gaan. Ik vind dat meer dan prettig als ouder.

The Story of Wahaca…

Over de schrijver
Ik ben Mireille, oprichter en eigenaar van Kleine Wereldreiziger. En trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Wij vinden het heerlijk om met de kinderen de wereld te ontdekken. Ver weg, maar zéker ook dicht bij huis! We geven onze passie voor reizen als snel door aan onze oudste zoon en zo begint ook Kleine Wereldreiziger. Wij vinden het belangrijk dat een vakantie een echte ervaring is, een belevenis waar nog lang over wordt gepraat. Fijne overnachtingen, bijzondere ervaringen en zoveel mogelijk weg van de massa. Dat is wat je kunt verwachten op Kleine Wereldreiziger. Voor gezinnen die net even wat anders willen, houden van comfort en op zoek zijn naar die gezellige sfeer.

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.