arrow_drop_up arrow_drop_down
Klimmen bij Wat Arun en genieten van de zonsondergang
25 september 2015 

Klimmen bij Wat Arun en genieten van de zonsondergang

Pas tijdens ons derde bezoek aan Bangkok gingen we naar Wat Arun. Er is veel te zien en te beleven en de rit met de boot naar Wat Arun over de Chao Phraya rivier is een belevenis voor kids.

Wat Arun, een aantal feiten en weetjes

Vroeger werd Wat Arun als Koninklijke tempel gebruikt door koning Taksin van Thonburi. Met een toren van 104 meter hoog is de tempel een van Bangkoks bekendste monumenten. De tempel is prachtig bedekt met porselein. Als je van de boot af komt raden wij aan om eerst rechtdoor en langs de tempel af te lopen. Je kunt heerlijk eten in ėėn van de straatjes achter de tempel en vervolgens via de achterkant de tempel in gaan waardoor je de houten vertrekken van de monniken ook ziet. Bovendien loop je dan niet met je kind in de drukke menigte, wij althans niet.
Wat Arun kun je bereiken met de boot over de Chao Phraya rivier. Met een zelf gehuurde longtail betaal je na onderhandelen ongeveer 400-500 baht en zie je ook nog wat meer van het leven aan de oevers van de rivier, mits je dat wel even meeneemt in de onderhandelingen. Natuurlijk kun je ook met de ‘openbaar-vervoer-boot'.

Vanaf welke pier met de boot naar Wat Arun?

Je kunt met een soort pont de Chao Phraya rivier oversteken naar Wat Arun vanaf pier 8, de Tha Thien pier. Vanaf de Tha Thien pier wordt je voor 3 baht naar de overkant gebracht. Je kunt vanaf diverse pieren naar pier 8 gebracht worden, vraag dit van tevoren even na in je hotel. Wij betalen 15 baht per persoon om vanaf pier 3 naar pier 8 te varen met de express boat. Voor 40 baht per persoon gaat er ook een tourist boat vanaf pier 3 naar Wat Arun. Deze boot zit werkelijk propvol, wij raden deze boot niet aan. Je ziet helemaal niets van de Thai way of life op deze manier, de boot zit propvol en is nog duurder ook.

Wat Arun Bangkok

Wat Arun is goed bewaard gebleven en is zeer zeker een bezoek waard.

Met de tuk tuk naar de pier

Wij laten ons vanaf ons hotel – At One Hualampong – voor 40 baht bij pier 3 ‘afzetten' door de tuk tuk chauffeur. De tuk tuk chauffeur wil ons alleen droppen bij pier 2 waar ze alleen longtail boten aanbieden naar Wat Arun over de Chao Phraya rivier voor een hoge prijs, hij zegt dat er echt geen enkele andere manier is. De tuk tuk chauffeur krijgt dan commissie natuurlijk en wil profiteren van ons als toeristen. Wij gaan er even in mee om te kijken wat er gebeurt: er wordt een belachelijke prijs gevraagd van 1000 baht. Laat je niet misleiden, maar vraag even door bij verschillende mensen. Wij lopen uiteindelijk nog 10 minuutjes naar pier 3 en pakken dan de lokale express boot.

Vanaf de Tha Thien pier naar Wat Arun

De oranje lijn brengt ons naar pier 8, de Tha Thien pier. De kinderwagen zetten we in een daarvoor gereserveerd tussenstuk op de express boat. Het uitzicht is bijzonder en de activiteit op de rivier is groot. Leuk om te zien en je kinderen te vertellen wat ze zien. Bij pier 8 gaan we van boord en stappen we over op een andere boot die ons in een paar minuten naar de overkant brengt. We gaan genieten van het uitzicht over Bangkok vanaf de andere kant. Bij aankomst gaan we niet direct naar de tempel, omdat onze dreumes nog slaapt. We lopen om de tempel heen en een paar straten van de tempel af. Hier eten we op straat de beste Pad Thai van deze vakantie!

Klim aan het eind van de middag naar boven net voor zonsondergang. Dan kun je genieten van een prachtig uitzicht!

Steile trappen klimmen

Het is de moeite waard om bij Wat Arun naar boven te klimmen. Je kunt niet maar boven klimmen met hele kleine kinderen, wij vinden de trappen daarvoor althans veel te steil. Wat Arun heef 2 platformen waar je uitzicht hebt over Bangkok, correctie: een fantastisch uitzicht! De trappen hebben een trapleuning. Voor mensen met hoogtevrees of hele kleine kinderen is de klim naar boven en de rit weer naar beneden lastig omdat het zo steil is. Ik moet eerlijk toegeven (en ik heb geen hoogtevrees): toen ik helemaal bovenaan in mijn eentje stond en ik keek naar beneden toen kreeg ik toch wel een beetje kriebels. Maar na 2 treden lopen was dat ook wel over. Wij schatten in dat kinderen van ongeveer 6 jaar de trappen kunnen lopen. Anders moet je als ouders apart naar boven klimmen en naar beneden zwaaien, een prima alternatief. Wij hebben dat ook gedaan en dat was minstens zo leuk: foto's nemen van boven naar beneden en vise versa. Op heldere dagen heb je een ver uitzicht over Bangkok, dus dat is de klim meer dan waar.

Foto in klederdracht

Als leuke afsluiter van een bezoek aan Wat Arun kun je een foto in Thaise klederdracht laten maken. Erg leuk om te doen met wat oudere kinderen. Onderhandelen over de prijs is in het hoogseizoen niet mogelijk.

 

Over de schrijver
Ik ben Mireille, eigenares van Kleine Wereldreiziger en trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Met ons gezin ontdekken wij graag de wereld. Ver weg, maar zéker ook heel dicht bij huis! Wij vinden het belangrijk dat een vakantie, uitje of weekendje weg een ervaring is waar nog lang over wordt gepraat. Daar horen voor ons van die fijne adressen bij om comfortabel te overnachten in combinatie met slow travel.
Kleine Wereldreiziger PLUS

Nog vragen over deze bestemming?

Ontdek dan nu Kleine Wereldreiziger PLUS met veel extra's! 


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen

✅ Korting bij partners, extra downloads en moodboards

✅ Toegang tot onze besloten omgeving, los van social media

Kleine Wereldreiziger PLUS

Meer tips over deze bestemming?

Ontdek dan nu Kleine Wereldreiziger PLUS met veel extra's! 


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen

✅ Korting bij partners, extra downloads en moodboards

✅ Toegang tot onze besloten omgeving, los van social media

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.