Italië met kinderen, tips en leuke uitjes voor gezinnen

Kindvriendelijke accommodaties in Italië

Accommodatie in Italië met kinderen

Rome stedentrip met kinderen

Top 5 Stedentrips Italië

Campanië

Veel families gaan jaarlijks naar het noorden van Italië. Het Gardameer, Toscane, Lago Maggiore en het Comomeer zijn toeristische trekpleisters. Voor de wat meer avontuurlijke ouders met kinderen is het zuiden van Italië echter ook een ontdekkingsreis. Campanië met kinderen is werkelijk een stukje om te ontdekken in Zuid-Italië, Suzanne ging er met haar gezin naartoe en heeft volop tips!

Campanië met kinderen

Bezoek de Amalfikust, Napels en Romeinse oudheden zeker met je kinderen. Wist je dat de Amalfikust op de lijst van UNESCO Wereldergoed staat? De Amalfi  Drive (SS163) is één van de mooiste wegen van Europa en gaat van Sorrento naar Amalfi via onder andere de plaatsen Positano en Ravello.

De Vesuvius beklimmen met kinderen

De beroemde Vesuvius vulkaan ligt 20 minuten rijden van Napels. Wij maakten een pittige wandeling naar de enorme krater van deze vulkaan. Zeker indrukwekkend om te zien, maar is het met kinderen een aanrader?Je moet er absoluut rekening mee houden dat de klim pittig is en dat je echt in de volle zon loopt, in het hoogseizoen in onze ogen een no go area met kinderen. Voor Vesuvius National Park betaal je een fee van € 10,00 (prijspeil 2019) bij de ingang. Je kunt gemakkelijk zelf naar de Vesuvius rijden en je auto parkeren op één van de lager gelegen parkeerplaatsen. Er rijdt dan een busje vanuit de parkeerplaats voor auto's naar het startpunt van de klim. Een retourtje kost€ 2,00 p.p. en je parkeerticket € 5,00. Een bezoek aan de krater duurt in totaal ongeveer 1,5 tot 2 uur met kinderen.

TIP! Vooral in het hoogseizoen is het aan te raden om niet te ver te willen doorrijden met je auto. Parkeer op een lager parkeerterrein en ga verder met de shuttlebus. Dat scheelt je een heleboel frustratie.

Een paar feiten over de Vesuvius

Wil je je kinderen wat voorbereiden op jullie trip naar de Vesuvius en de omgeving? Slim! De Vesuvius neemt namelijk een hele belangrijke plek in deze omgeving en de historie. Wist je dit bijvoorbeeld?

  • De uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus duurde in totaal 24 uur.
  • Meer dan 1,5 miljoen ton steen per seconden kwam vrij tijdens deze uitbarsting.
  • De Romeinen wisten niet dat de Vesuvius een vulkaan was, het was al meer dan 1.800 jaar geleden dat de vulkaan uitbarstte.
  • De Vesuvius is de enige vulkaan op het Europese vasteland.

Pompeii met kinderen...of Herculaneum?

Als je denkt dat Romeinse ruïnes en kinderen niet matchen, ga dan met je kinderen naar het indrukwekkende Pompeii met haar aangrijpende historie. Welke kinderen houden niet van het springen van steen naar steen? In de oude straten van Pompeii kan dit volop. Het verlaten dorp is een klein doolhof dat kinderen zeker zullen waarderen. Combineer dit met een stukje historie en je hebt een leuke en leerzame dag met je kinderen. Het verhaal van de vulkaanuitbarsting die de hele stad heeft bedolven onder een laag met lava. De omgeving. De persoonlijke verhalen. De kans om geprepareerde lichamen te zien van de inwoners die wilden vluchten voor deze natuurramp: het zal zeker indruk maken op kinderen. De geschiedenis komt op deze manier heel dichtbij en dat maakt het interessant voor kinderen. Wij raden aan om met een gids door Pompeii te lopen die ervaring heeft met kinderen, het is dan vele malen interessanter weten wij uit eigen ervaring.

Napels met kinderen

Napels met kinderen heeft zoveel te bieden. Ga bijvoorbeeld ontdekken wat er onder Napels ligt en bezoek de Catacomben van San Gennaro. Napels heeft een goede metrolijn en dat is erg fijn voor gezinnen. Met de drukte en de straten van Napels is het absoluut geen aanrader om een buggy mee te nemen, een rugdrager zal je meer comfort en plezier bieden. Een aantal highlights en things to see:

  • Museo Archeologico Nazionale di Napoli
  • Castel Sant’Elmo met 360 graden view over Napels
  • Antica Pizzeria Port’Alba in Centro Anti, de allereerste pizzeria ter wereld!
  • Castel Nuovo (Maschio Angioino)

Vanuit Napels kun je overigens ook heel goed met de ferry naar Capri en dat is zeker leuk om te doen met kinderen als je wat meer tijd hebt.


Highlights van Campanië om met kinderen te bezoeken
0
Highlights van Campanië om met kinderen te bezoeken

Susan (2019-2021)

Highlights van Campanië om met kinderen te bezoeken
Gardameer in Italië met kinderen
GARDAMEER & MEREN
UMBRIË
VALLE D'AOSTA