arrow_drop_up arrow_drop_down
Klimmen, natuur, zon, zee, cultuur en fun in Argelès-sur-mer
8 april 2021 

Klimmen, natuur, zon, zee, cultuur en fun in Argelès-sur-mer

Zee, strand, bergen, een historisch centrum, fijne accommodaties en voor de liefhebbers ook zo'n 50 campings. In de Franse badplaats Argelès-sur-mer heb je als ouder geen kind aan je kroost. De badplaats heeft alle ingrediënten voor gezinnen die op zoek zijn naar zon, zee, strand, cultuur, natuur en veel wandel- en fietspaden.

Argelès-sur-mer met kinderen ontdekken

Argelès-sur-mer ligt aan de Franse zuidkust in het departement Pyrénées-Orientales, op 25 kilometer afstand van de stad Perpignan en in een half uur rijden zuidwaarts ben je bij de grens met Spanje. Zeker voor gezinnen met jonge kinderen een geschikte vakantiebestemming vanwege onder meer de mooie stranden van 7 km lengte, een sfeervol historisch centrum met een doolhof aan straatjes die het een Spaanse sfeer geven, een pittoreske haven en een majestueus bergachtig achterland met het wandel- en mountainbike paradijs Les Albères en het avonturenpark Paradise Aventure. Genoeg te doen dus in dit prachtige stuk van Frankrijk met je kinderen!

Markt met Franse streekproducten

Aangeraden wordt om zeker een plaatselijke markt te bezoeken want het wemelt van de streekproducten hier: onder de lekkerste en ambachtelijk gemaakte eetwaren en dranken wijn, kaas, bier, olijfolie, jam, vijgen en fruit. Eten uit de streek betekent dat het aanbod gekoppeld is aan het seizoen en dus varieert. Heerlijk om met verse ingrediënten te koken

Markt Argeles-sur-mer

Wandelen en fietsen in Argelès-sur-mer

De omgeving leent zich uitstekend om er met de fiets of benenwagen op uit te  gaan met je gezin. De VVV van Argelès-sur-Mer heeft twee nieuwe – Franstalige – brochures uitgebracht: ‘Balades & Randonnées pédestres' met 10 korte en langere (ron)wandelingen. Helaas dus wel in het Frans, maar dat geeft ook wel aan dat deze routes dus nog niet worden overspoeld door toeristen uit alle windstreken. Per route zijn door middel van icoontjes de lengte, tijdsduur, hoogteverschillen en moeilijkheidsgraad aangegeven. De routes worden door middel van een kaart weergegeven. Veel wandelingen starten vanaf de parkeerplaats van de plaats Valmy.

De brochure ‘Balades á vélo & randonnées VTT' beschrijft 10 zowel lichte fietstochten als zwaardere mountainbikeroutes. Sommige passeren olijfboomgaarden, perzikboomkwekerijen, nectarine- en abrikozenfruitbomen, terwijl je voor andere een mountainbike nodig zal hebben – waaronder de Chemin de liège die door wijngaarden en langs kurkeiken loopt met een zware afdaling. Beide brochures zijn te downloaden via het verkeersbureau van Argelès-sur-mer.

Kliffen strand Argeles-sur-mer met kinderen

Avonturenpark Paradise Aventure

Leuk voor de hele familie met kinderen vanaf 2 jaar: Avonturenpark Paradise Aventure. Gezinnen kunnen zich hier vermaken met maar liefst zes verschillende avonturen. Wil je een dagje klimmen, springen, klauteren en zippen van boomtop naar boomtop, het avonturenpark Argeles Aventure biedt kinderen vanaf 2 jaar tot 16 jaar ongekend plezier. Voor iedere leeftijdscategorie zijn er routes uitgestippeld met verschillende moeilijkheidsgraden. Of ga naar het Canyoning park waar je onder begeleiding van instructeurs langs rotswanden klimt en van rotspunten in waterbassins springt. Acrocabane is bedoeld voor kinderen van 5 tot 11 jaar waar zij heerlijk kunnen ravotten in een parcours van houten hutten en durfals van 12 jaar en ouder gaan naar La Tour de L'extreme waar je onder meer van een hoogte van 8, 11 of 28 meter op een airbagzak kunt springen.

Glamperen of glamperen, alles kan!

Verschillende campings hebben aangekondigd om vanaf begin april of mei hun deuren te openen voor vakantiegangers, met flexibele boekings- en annuleringsvoorwaarden. Zo biedt 4-sterren camping Taxo Les Pins met een indrukwekkend waterpark lage heropeningsprijzen voor een week in een stacaravan. Camping Sardane heeft de toffe ​​”Coco Savannah” glampingtent tussen de bomen voor 4 personen. Aanrader! Het zwembad van deze camping is verwarmd dus dat is een groot voordeel. Vijfsterren camping Camping Les Criques de Porteils met 248 kampeerplaatsen ligt op de kliffen en biedt fantastisch zeezicht. Je kunt hier hele toffe en betaalbare houten ecolodges huren.

Over de schrijver
Ik ben Mireille, eigenares van Kleine Wereldreiziger en trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Met ons gezin ontdekken wij graag de wereld. Ver weg, maar zéker ook heel dicht bij huis! Wij vinden het belangrijk dat een vakantie, uitje of weekendje weg een ervaring is waar nog lang over wordt gepraat. Daar horen voor ons van die fijne adressen bij om comfortabel te overnachten in combinatie met slow travel.
Kleine Wereldreiziger PLUS

Nog vragen over deze bestemming?

Ontdek dan nu Kleine Wereldreiziger PLUS met veel extra's! 


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen

✅ Korting bij partners, extra downloads en moodboards

✅ Toegang tot onze besloten omgeving, los van social media

Kleine Wereldreiziger PLUS

Meer tips over deze bestemming?

Ontdek dan nu Kleine Wereldreiziger PLUS met veel extra's! 


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen

✅ Korting bij partners, extra downloads en moodboards

✅ Toegang tot onze besloten omgeving, los van social media

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.